Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Csak szervezetetten - "to do" lista dolgozó anyáknak

2013. január 17. - nagymenő

Rengeteg feladat, rengeteg cetli. Ha az átlaghoz tartozol, sokkal kevésbé hatékonyan szervezed a napi teendőidet, mint azt tehetnéd. Az irodádban minden lehetséges felületen post it –ok figyelmeztetnek? Külön-külön tennivaló listát készítesz otthonra és az irodába? Vagy akár többet is, minden egyes helyre? Boríték hátára, szalvétára jegyzetelsz, hogy el ne feledd, mit kell még elintézned? A tárcád tömve van fecnikkel, cetlikkel?

todolist.jpg

Mi a helyzet a hűtővel? A nyári emlékek mellett ott van a bevásárló lista és a gyerekek iskolai programja?

Kenneth Ziegler menedzsment szakértő a „mester listát” ajánlja. Vagyis azt tanácsolja, minden egyes teendőnket egyetlen listába szedjük, így ugyanis áttekinthetőbb.

Hogyan fogjunk neki?

Találjuk meg a megfelelő eszközt! Van, akinek az egyszerű notesz jön be, van, aki a határidőnaplóra esküszik, míg mások például az okostelefonokra esküsznek. Tulajdonképpen mindegy is, a lényeg, hogy azt válasszuk, ami nekünk, személyesen a legkényelmesebb.

Fontos, hogy az eszközt kényelmesen magunkkal vihessük bárhova! Vagyis például a fél kilós, nagyméretű napló, ami nem fér be minden egyes táskánkba, nem biztos, hogy jó választás.

Hangold össze a különböző listákat! Ha megvan a megfelelő eszköz, gyűjtsd össze a különböző listákat, cetliket, és rendezd őket egy, egységes listává! Ilyenkor még nem szükséges rendszerezni. Ne lepődj meg, ha a „mester lista” meglehetősen hosszú.

Most jön a rendszerezés. Készíts napi listát, azokról a teendőkről, amelyeket mindenképpen el kell végezned aznap. A napi listát még az előző nap végén érdemes összeállítani, vagy legkésőbb reggel.

A listakészítés, az okos szervezés segít, hogy hatékonyabb legyél az irodában és otthon egyaránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr715023065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása