Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Kell a munka? Viselj szemüveget!

2013. január 31. - nagymenő

Vasalt ing és határozott kézfogás? Kevés. Ha le akarod nyűgözni a leendő munkaadód, vegyél fel szemüveget! Egy tanulmány szerint ugyanis a szemüveges jelentkezők nagyobb eséllyel kapnak állást, mint a sasszeműek.  A felnőttek harmada úgy gondolja, hogy a szemüvegesek profibbnak tűnnek, míg 43% szerint intelligensebbek. A megkérdezettek 40%-a még arra is hajlandó lenne, hogy kamu szemüveget vegyen fel, ha az növeli az esélyeit arra, hogy megkapjon egy állást. A College of Optometrists felméréséből kiderül, hogy 6% azért venne fel szemüveget, hogy divatosabbnak tűnjön, míg kilenc százalék szerint a szemüvegesek vonzóbbak.

glasses.jpg

Cary Cooper a Lancester University pszichológia professzora szerint nem meglepő, hogy az üzleti életben olyan alkalmazottakra vadásznak, akik intelligensebbek, mint az átlag. Az a sztereotípia pedig, miszerint a szemüvegesek intelligensek, még mindig él. Pedig a szemüveg ilyen szempontból valójában semmit nem jelent. Számtalan oka lehet ugyanis annak, hogy valakinek rossz a szeme, ráadásul a szemüveg a legtöbb esetben kényelmesen kiváltható kontaktlencsével. Az azonban lehetséges, hogy a szemüveg sok embernek olyan önbizalmat ad, ami befolyásolja a viselkedését. A magabiztos fellépés pedig valóban sokat számít egy állásinterjún.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr55054505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása