Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

A siker titka - törj ki a komfortzónádból!

2013. július 01. - nagymenő

A komfortzónát ugye senkinek sem kell bemutatni, elmagyarázni, hogy mi az. Nagyon leegyszerűsítve azt a "langyos víznek" nevezett állapotot hívják így, amiben úgy elvan az ember, ami biztonságot ad. Ugyanakkor gátat is jelent.

Az igazán sikeres embereket ugyanis az különbözteti meg a tökéletesen átlagosaktól, hogy ők képesek kitörni ebből a biztonságosnak hitt komfortzónából. Képesek vállalni a kockázatokat, képesek elviselni a stresszt és a váratlan helyzeteket és ami még ezeknél is sokkal fontosabb, hogy ha veszítenek sem adják fel.
Ha tehát te úgy érzed, hogy túlzottan feszült vagy, elhatalmaskodik rajtad az unalom, eltűnt az önkritika az életedből és megjelent az irigység, az aggodalom akkor bizonyos lehetsz abban, hogy a komfortzónád rabja lettél.

kz.jpg

Ilyenkor tenned kell valamit:

Fogadd el, hogy nem vagy tökéletes

Sokan vannak, akik olyan szigorú szabályok között élnek, hogy szinte már azok rabjai. Legyél kicsit őrült, szedj meg néhány szabályt vagy lazíts az elviselhetetlenül szigorúakon és rájössz majd, hogy lehet hibázni.

Lépj túl a félelmeiden

Csinálj egy listát, amiben összegyűjtöd a félelmeidet, fóbiáidat, a pókoktól a gazdasági összeomlásig. Aztán vedd elő és próbálj meg szembenézni az egyes félelmekkel, hogy mennyire valósak. Persze minden félelmet nem biztos, hogy le lehet küzdeni, de a félelmeink többségét igen. Ha pedig valamelyik fóbiádtól megszabadultál ünnepeld meg.

Szerezz társakat

Vannak dolgok, amelyeket egyedül nem lehet megcsinálni. Megpróbálkozhatsz vele, de csak álom marad. Tapasztalat, hogy a nagy dolgokat az sikeres emberek nem egyedül csinálták meg. Kezd a kis tervek megvalósításával, szerezz azokhoz társat és így tovább a nagyobb tervek felé.

Kockáztass

A komfortzónánkon belül mindig pontosan tudjuk, hogy minek mi lesz a következménye. Ne félj kockáztatni. Ha veszítenél, abból inkább tanulj, hogy máskor mit kellene másként csinálni. 

Keresd a tőled különbözők társaságát

Az emberek többsége olyan barátokat választ, amilyen ő maga is. Tudod.... madarat tolláról...
A hozzánk hasonlóaktól azonban nem kapunk annyi pluszt, ami szükséges ahhoz, hogy kilépjünk a kereteinkből. Keress embereket akik kicsit őrültebbek mint Te vagy. Légy nyitott!

Képzeld el a sikert

És a mi talán a legfontosabb, hogy néha hunyd be a szemed és képzeld el, hogy amit elterveztél sikerülhet. És sikerülni fog!!

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr415385647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása