Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

8 bizonyíték arra, hogy multinál vagy

2014. szeptember 02. - nagymenő

Összeszedtünk néhány jellegzetes kifejezést, amit multicégek dolgozói osztottak meg a közzel, de mielőtt nekiesel a listának, lássuk a legfontosabb multi-tételt: a munkaköröd nem létezik a magyar nyelvben.

Approved - a harmadik neved

aproved.gif

A PPT-d/prezid legjobb slide-jára nem jut idő a workshopon.

2ppt.gif

Email back-upok és legalább 5 felettes cc-zése nélkül? Haha

3ma.gif

Az inventory reductiont 20 %-ra targetoljuk.

4ma.gif

Work and Developement Plan, Know-how, Company policy – a három legújabb evangélium.

5ma.gif

 

Inhouse training

8ma.gif

Riport. Minden áldott nap azt riportolod, hogy miért nem csináltad meg azt, amit azért nem csináltál meg, mert éppen riportoltál.

9ma.gif

 

+ 1 CEO – az Úr.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr676657801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túrós (törölt) 2014.09.03. 11:21:12

és most komolyan (épp álláskereső vagyok) ha nincsen 5 diplomám amiből 3 megamester és 69-év tapasztalatom a területen (de azért még csak 22 vagyok) akkor hol máshol tudok elhelyezkedni, ha nem egy csúnya multinál?

A nép fia 2014.09.03. 11:30:54

@Túrós: Csak a jó céges juttatások miatt érdemes multihoz menni. Egyébként 25-30 éves korodra nem lesz lelked.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.09.03. 11:40:45

Ezt viccesnek szántátok?
Mert akkor gyúrjatok még humorérzékre.
Sokat.

Tegee 2014.09.03. 11:55:38

8 példa arra, hogy biztosan magyar tulajdonú vállalkozásnál dolgozol:
- 12 (vagy több) órát dolgozol naponta 8 órai fizetésért.
- Van munkaköri leírásod, de minek? Mindent csinálnod kell, mert hát "ez csak így éri meg!"
- Fizetésen kívüli juttatások: max. "okosban"
- Átveszitek az okos multik által kidolgozott technikákat, de alkalmazni nem fogjátok - annyi ember soha nem fog nálatok dolgozni...
- Ha fizikai dolgozó vagy: munkaruhát csak próbaidő utánra ígérnek. Azután sem kapsz - hisz' nincs rá keret.
- Ámulva hallgatod az éves beszámolón sokmilliárdos forgalmatok volt - béremelést most sem kapsz. A tulajdonos új házat, kocsit, nyaralót, stb. vesz.
- Hiába van tudásod, gyakorlatod, (mert éppen egy multitól jöttél) azok, akik sok-sok év óta a tulajdonos közelében vannak elállják előled a napot. Mindig is árnyékban maradsz.
- Sok feladatok kapsz - ezeket kidolgozod, javaslatokat teszel. Ők pedig elsüllyesztik az íróasztal mélyére.

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2014.09.03. 12:23:03

tessék már elfelejteni, hogy a magyar az egyetlen nyelv. mégis, mire számítotok? hogy ha nyit valamelyik multi egy sufnit itthon, akkor onnantól a cég hivatalos nyelve a magyar lesz?
ha meg a magyarok targetolnak egymás közt, az róluk szegénységi bizonyítvány.

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2014.09.03. 12:25:59

@Tegee: hehe, én már a fizum felét is okosban kaptam meg :) plusz nálunk jellemző volt a gigantikus fluktuáció, aki három-négy hónapot maradt, az már törzsgárdatag volt :) pattantam is tovább azonnal, soha többé magyar céget.

Bohócnok 2014.09.03. 12:27:37

@Tegee: "- Ámulva hallgatod az éves beszámolón sokmilliárdos forgalmatok volt - béremelést most sem kapsz. A tulajdonos új házat, kocsit, nyaralót, stb. vesz."

mondjuk ez elég sok multi esetén ugyanígy van :)

shred 2014.09.03. 12:50:06

Azért az angol kifejezések magyar beszédben történő használata valahol érthető, tényleg nem könnyű mindent fordítani élőben. Egyszerűbb és gyorsabb így a munka. Minden szakmának megvan a sajátos nyelvezete, ami kívülről hallgatva vagy érthetetlen, vagy hülyeség.

Túrós (törölt) 2014.09.03. 13:38:26

@Cecan Basescu: IT-s vagyok de elég nulla (okj) jövőre talán elkezdem az egyetemen de már nem vagyok annyira nagyon fiatal sem

Void Bunkoid 2014.09.03. 13:46:24

Hát ez elég gyenge poszt, az írója max multicéges blogokat olvasgathatott, de nem dolgozik igazán ilyesmikben.

@Cecan Basescu: a mai nagyon széthájpolt "startup"-jelenség egy lufi. Mindig is voltak olyan cégek/vállalkozások, amik a mai "startup" címkével megjelölt cégeknek megfelelnek, és pont ugyanúgy mint régen az ígéretes kisvállalkozások (ez lenne a amúgy a "startup" magyar megfelelője), a 99 százalékuk beleáll a földbe:

a) mert kiderül hogy az általuk termelt/szolgáltatott dologra nincs is valós igény, vagy

b) egyszerűen az ötlet megvan, csak nincs megfelelő mennyiségű kezdőtőke, a startup vállalkozónak nincs akkora fedezete, hogy hitelt tudjon felvenni a vállalkozásra, az esetlegesen anyagi támogatást nyújtani tudó többnyire multicég meg bolond lesz egy külső projektre adni mondjuk kétmillió eurót egy reklámbannerért, inkább felajánlja a lelkes, ötletes, de csóró vállalkozónak, hogy álljon be hozzájuk droidnak mondjuk havi bruttó ötszázért - és rengeteg ötlettel teli, de nem rózsás kilátásokkal rendelkező ember bizony két-három sikertelen kilincselés után boldogan és zokszó nélkül elmegy droidnak, és utána meg csinálja a riportokat...

A maradék egy százalék meg ha valóban bejön az, amit csinál, akkor addig növekszik, hogy végül csúnya multicéggé válik.

Szelid sunmalac 2014.09.03. 14:24:15

Az osszes jellemzo es talalo! Ez bizony igy van. Nem egy multinal/multinak dolgoztam mar, van "nemi" ralatasom.

efi 2014.09.03. 14:27:42

@shred:
Ja, pl egy ASAP-nak nyilván nincs magyar megfelelője (van), meg a CEO-nak sincs (van), target-nek (van).
Aztán meg ugye rövidítsünk mindent, a rövidítést is rövidítsük, még a "to"-t is rövidítsük (2), mert mi elfoglalt üzletemberek vagyunk és nem érünk rá egy betűvel többet leírni.
Modorosság a köbön.
Továbbá feltétlen öltönyben dolgozzunk, mert az excel nem indul el, ha pólóban indítjuk. Ne termeljünk semmit csak 4 excel táblából hegesszünk hármat, vagy 150 adatból egyet. Igaz, hogy ezt egy program fél perc alatt meg tudná csinálni, de mi azért csak alkalmazzunk erre öltönyös majmokat. Vigyünk némi változatosságot a munkába és tartsunk semmire nem való, hosszú meetingeket. Ja és mindent archiváljunk, reportoljunk, logoljunk, iktassunk. Szóval az íróasztal csináljon munkát saját magának.

Szelid sunmalac 2014.09.03. 14:45:49

@efi: Szinte mindenre tudom es hasznalom mind a nemet, mind az angol (eseetenkent a magyar) kifejezeseket. Nincs ezzel semmi gond. Viszont ha valaki meg a szakma elejen van es eleve csak angolul ismer bizonyos kifejezeseket, akkor ertelemszeruen azt fogja hasznalni. A legtobb szakmai kifejezes ugyanis a magyarban is szaknyelv, amin hiaba magyarazol egy hozza nem ertonek, neki ugyanugy kinai lesz, pedig magyarul mondod. Ergo ezeket a kifejezeseket magyarul is meg kell tanulnod. Azert mondjuk az interface eseteben megneznem hogy erintkezo feluletnek hivod.
Ha napi 50-100 e-mailt irsz, mikozben van 10-12 targyalasod, akkor bizony rovidited azt, amit mindenki ert roviditve is.
Igen, oltonyben dolgzunk, mert ugyfelnel dolgozom, es bizony az uzleti eletben az uzleti viselet az elvart. Az meg az oltony. Ennyi. Nem totyoghatok be az ugyfelem felsovezetosegehez rovidnadragban es papucsban, mert nem lesz tobb ugyfelem.
Latszik, hogy nem dolgoztal meg olyan projekteken, ahol tobbezer embert kell koordinalni tobbszaz reszlegbol. Ha te minden excelhez programto akarnal csinalni, akkor pont az lenne a legtobb ido es energia.
A semmirevalo hosszu meetingekkel reszben egyetertek. Reszben viszont pont mivel mindenki tobbnyire csak a sajat teruletet ismeri, viszont a teruletek osszefuggnek, ezert szukseg van arra, hogy megbeszeljek es megertsek a tobbiek mit, miert es hogyan csinalnak.
Igen, tobbnyire mindent archivalnak es riportolnak. Mert a legtobb esetben felsobb szinteken az egyes dontesek bizony euro millikrol szolnak, amit kesobb is ala kell tudni tamasztani. Foleg ott, ahol a szakmai es politikai ervek utkoznek napi szinten. Igen, riportolni kell, ugyanazon ok miatt, amit a meetingeknel irtam.
Egyeb kerdes?

agi02 2014.09.03. 14:48:52

@Tegee:
- Előrejutást ne remélj, mert a vezető funkciókat (pénzügy, kereskedelem) a sógor, unokatestvér, feleség, anyós töltik be. Ha a háztartást el tudja vezetni egy pár milliós bevételű cég pénzügyeihez is érteni fog alapon.

- A céget érintő stratégiai döntések vasárnap a családi ebéd közben fognak eldőlni. Valahol a húsleves és a rántotthús között.

Szelid sunmalac 2014.09.03. 14:53:28

@ efi: A szakmai nyelvhez: ird meg legyszi nekem mi magyarul/angolul a Mitkontierungsobjekt
Ehhez bizony eloszor is tudnod kell, mit is takar ez a fogalom, majd tudnod kell mi erre a szakkifejezes kell mindharom nyelven

efi 2014.09.03. 15:04:12

@Szelid sunmalac: Egyéb kédés? van.
Pl hogy mindenki több ezer fős projekteket koordinál-e, vagy csak a munkavállalók 2%-a?
Hogy mindenki ügyfelekkel találkozik-e vagy csak a 20%?
Mert te úgy állítod be, hogy mindenki.
A fegyverhordozók igenis csak bújják az excelt, nyugodtan automatizálható lenne.
A btw, asap nem szakkifejezések. Van tökéletes magyar megfelelőjük. Szerintem elmagyarázni sem kellene...És nem, semmilyen más szakterületen nem használnak úgy mondatokat, sőt félórás monológokat, hogy abban csak kb az "és" meg az "én" a magyar szó.
Ti igen fontos emberek lehettek egyébként. Egy miniszterelnöknek sincs 1 nap 10 tárgyalása, meg 5 meetingje, talán mert egyértelmű, hogy ez se nem hatékony, se nem célravezető. Jó sok mindenben megegyezhettek, ha egy hét múlva megint oda kell csődíteni 20 embert, hogy hogyan tovább.

Szelid sunmalac 2014.09.03. 15:16:54

@efi: Bizony ez igy van. Ma pledaul 7 targyalasom van csak, mindegyik nagyjabol 10-15 resztvevovel, es bizony jovo heten is beszelni fogok veluk. Mindegyikkel, akar kulon-kulon is.
Nem a toltelekszavarol beszeltem, azokra persze van magyar kifejezes. A szakmai szavakra azonban vagy van (es azt ismered a sajat nyleveden is) vagy nincs (mint a fenti pelda. Sem angolban, sem magyarban nicns megfeleloje, egesz egyszeruen, mert maskepp mukodik a nyelv).
Hogy fontos vagyok-e? Nem. Igazabol senki nem az, es mindenki helyettesitheto. Ettol meg ezt a feladatot is el kell vegezn ies bizony ilyen feladtok is vannak. Akar hiszed, akar nem, mindenhol emberek dolgoznak, es a mai napig az elo szo a leghatekonyabb es leggyorsabb kommunikacios mod, es a legjobb eszkoz a felreertesek tisztazasara.

shred 2014.09.03. 15:37:41

@efi: én inkább arra gondolok, hogy mivel a programok, levelek, a nem magyar kollégákkal való élő és írott beszélgetés angol nyelven futnak, az anyanyelvi beszédben is automatikusan a megszokott szavak jönnek a nyelvemre. Nyilván lehetne azt mondani, hogy "Ha nem kapcsoljuk a megoldó csoportra iktatott elsőbbségi főjegyhezi a többi jegyet, akkor hiába adtunk fel változáskérelmet, alacsony lesz a pontszám", de gyorsabban átmegy az info úgy, hogy "ha nem rilételjük a rizolverekre esszájnolt prájoriti maszter tikithez a többi tikitet, akkor hiába réjzeltünk cséndzs rikvesztet, alacsony lesz a szkór". Modoros, kicsit kínos külsős füllel, de tényleg gördülékenyebb.

Szelid sunmalac 2014.09.03. 15:44:38

@shred: Foleg, hogy ha azt mondod "jegy", tutira nem erti meg senki. A valtozaskerlemet sem.

gizmo26 2014.09.03. 15:51:27

Hehe, fogalmam sincs miről szól ez a poszt.

randomuser1 2014.09.03. 15:51:42

mifelénk kézikocsin tolják ki a hátsó udvari szemetesbe az idegenszómérgezásbe beledöglött multis majmokat.
ha ehhez hozáteszzük, tundérnyelvünket évszázadok óta mételyezik a gonosz idegenszívűek tisztátalan gondolatai, felelősségteljesen kijelenthetem, mind meg fogunk halni! ennek ékes bizonyítéka, h a multis szubkultúra kidolgozott magának egy pár tucat angolszász eredetű kollokvializmust.
más csoportokra ez nem jellemző, és soha nem is volt ilyen a nyelv történetében.
meneküljön ki merre lát!

eau sauvage 2014.09.03. 15:52:19

@shred: :-))

Ezek nagyon jók...

Még egy-két gyöngyszem:
"Ha az ügyfél féleli a péjmentet, mi klémoljuk a garanciát"
"Krossz körrenszi szvappal hedzseljük a balansz sít riszket entitás alapon."

Szelid sunmalac 2014.09.03. 16:02:28

Egyebkent meg rohadt mindegy. A felesegem pl. olaszul szokta magyarazni a dolgokat es ugy is megertem a folyamatokat, pedig csak annyit tudok olaszul, hogy gelato, meg cinquecento

torkosborz77 2014.09.03. 16:25:40

13 bizonyíték arra, hogy állami cégnél vagy
1. Semmit nem lehet elküldeni. Csak MEGküldeni lehet. Amit megküldtél, az megküldésre KERÜLT. Elmondani sem lehet semmit, csak ELŐADNI.
2. Az idő relatív. A dátum is. Egy levél simán kimehet 2 hónappal korábbi dátummal, lényeg az ügyintézési határidő.
3. Hatalmas botrány kerekedik abból, ha a kollegina neve elé mondaton belül kisbetűvel írtad a „dr”-t. Meg fogja magyarázni, hogy ő „píéjcsdin” szerezte/szakvizsgázott, ezért az mindig nagybetű. Ha a helyesírási szabályzatból beidézed neki, hogy ez marhaság, akkor te vagy a hülye.
4. A számnevek mögött vessző, gondolatjel, vagy egyéb kreatív sorminta van. Ha a helyesírási szabályzatból beidézed neki, hogy ez marhaság, akkor szintén te vagy a hülye.
5. Arra is jogszabályi hivatkozást kell keresned, amire nincsen szabályzás.
6. A korrektúra a Wordben a Sátán találmánya. Aki használja, az a Pokolra jut. Formázás? Nem mindegy? Ahogyan sikerül…
7. Táblázatot nem Excelben készítünk, hanem Wordben. Az Excel a Sátán teremtménye, azt legfeljebb csak a pénzügyesek érthetik.
8. Emailben az aláírás a következőképpen végződhet: „ka” (Icuka), „ke” (Editke), „né” (Kovácsné). Teljes nevet nem használunk, az hogy néz már ki.
9. Az előmenetelre a legjobb módszer, ha együtt cigizel az osztályvezetővel. Ha nem cigizel, antiszociális vagy. Ha nem kávézol, vagy nem tartasz velük a főzelékszagú menzájukra/kifőzdébe, akkor is. Ha nem osztod meg velük a családi ügyeidet, akkor is.
10. 9-kor még nem zaklathatod a kollégát a felesleges kérdéseiddel, mert a kávéját issza. 11-kor már elment ebédelni.
11. A kolleginák belibbennek nyáron a vállpántos, combközépig érő, vékony ruciban, szandálban, de tőled elvárják, hogy öltöny-nyakkendőben gyere. Klíma nincs, mert ez műemlék épület, ide nem lehet. Monoblokk klíma? Az mi? Ha van klíma, akkor nem lehet bekapcsolni/feltekerni, mert Icuka fázik a vállpántos ruhájában.
12. Ha felmerül egy probléma, akkor felmerül rá 100 megoldás, hogyan nem lehet/nem kell azt megoldani. A lényeg, hogy ne kelljen felelősséget vállalni.
13. A munkahely természetesen kerékpárbarát, erről cikk is jelent meg a Bivalybasznádi Hírmondóban, de a bringát kéretik az udvaron/utcán hagyni. Tusoló? Mit képzelek, ez nem edzőterem…

devilstrueface 2014.09.03. 16:28:26

az én kedvencem a volt munkahelyemről egy magyar beszélgetésből

"I always loved treasury továbbra is keep loving"

megasün 2014.09.03. 16:56:24

Dolgoztam én is multinál (hála istennek vége). Ez a sok külföldi kifejezés arra jó (ahol nincs közvetlen külföldi vezetés) hogy a nagyképű arrogáns magyar vezető fel tudjon vágni, hogy mekkora májer és így többnek látszik. Én ha levelet kaptam arról pl. hogy meeting lesz írtam válaszlevelet, hogy nem feltétel a munkaköröm elvégzéséhez az idegen nyelv tudása és nem tudom ez mit jelent. Ezután a paraszt le tudta írni magyarul is. Viszont egy idő múlva szerveztek a cégnél ingyenes angol tanfolyamot a barmok, nehogy már magyarul kelljen levelezni Magyarországon. Én azt mondom Magyarországon beszéljenek a magyarok magyarul, az meg faxság hogy valamint nem lehet magyarra fordítani, legfeljebb nem egy szó.

Szelid sunmalac 2014.09.03. 16:59:32

@megasün: No! Nagyon helyes! Kerd is ki magadnak ha felajanlanak ingyenes tanulasi lehetoseget! Nehogyma!

Macropus Rufus 2014.09.03. 17:04:54

A multi nacionális cég azt jelenti, hogy több országban van telephelye. Rengeteg magyar tulajdonosú multi cég is van, ahol nem szokás projektezni meg targetozni pl. ;)

Amúgy én is dolgoztam magyar cégnél, és inkább a multik. Jobban fizetnek és sokkal több mindent tartanak be (tekintettel a multi ellenes hangulatra -> nem akarnak az ellenőrzések célponjtává válni), mint egy igazi magyar cég. Feljebb már kifejtették, hogy milyen is egy magyar cég.
Az én ismerőseim közt is van vállalkozó, aki 10millás kocsit vesz magának, meg a srácának is egy 7millásat. Nyaraló itt-ott, bazinagy pecó, a dolgozói minimálra jelentve, a többi zsebbe, ami majd a nyugdíjnál lesz szopás. A multi annyival jelet le amennyit keresel. Hosszú távon megéri.

Ami meg a lélekvesztés illeti: nyugaton sem jobb, csak ott már felismerték a burnout jelenséget, itt még nem.

dex.ion 2014.09.03. 17:05:05

@Szelid sunmalac: "Ha napi 50-100 e-mailt irsz, mikozben van 10-12 targyalasod, akkor bizony rovidited azt, amit mindenki ert roviditve is. "

hát ha te napi 50-100 e-mailt írsz, és emellett van 10-12 tárgyalásod, plusz az elmúlt 2252 napban, amióta regisztráltad ezt a nicket, MINDEN EGYES NAP megírtál 7,1 kommentet, túllépve ezzel a 16 ezret (adatok az adatlapodról), akkor egyrészt te vagy az új hősöm, másrészt kérek abból, amit te tolsz!

Szelid sunmalac 2014.09.03. 17:36:20

@dex.ion: Egyebkent az elmult 15 percben 5 mailt irtam es es epp egy callban vagyok

Bobby Newmark 2014.09.03. 17:47:02

@Void Bunkoid: Ezt a faszságot... Nagyon nem fogtad te fel, miről szól a startup.
Egyrészt nem egy másik szó a kisvállalkozóra, és végig rosszul használod.
A startup cég pont az a hülye a b) esetedből, aki pénzt ad az ötlettel rendelkező, tőkehiányos kisvállalkozónak.

efi 2014.09.03. 18:20:33

@Szelid sunmalac:
Látod, már itt sem megy magyarul...
Értjük ám mi a hívást is.
Amúgy ha egy tárgyalásod 1 óra, 1 email 3 perc, akkor napi 17 órát dolgozol. Egyébként nem hiszek neked, de ez most mindegy is.

PiBá 2014.09.03. 19:15:07

@A nép fia: Fogalmad sincs miről beszélsz.Évtizedekben mérhetőt dolgoztam multinál és tök jó volt. Okos, rendes, hajtós emberek, jó fizetés.
Mondjuk lógós embernek nem jó hely a multi, de akinek nincs ellenére a keményebb munka, az bizony jól járhat multinál.

Szelid sunmalac 2014.09.03. 19:25:44

@efi: Jajj, Istenem. Hat mar a neten se lehet tulozni. Most szamoljam meg, mert anelkul nem lehet erteni a mondanivalom? Te kis troll, te!

Sexual Harassment Panda 2014.09.03. 19:26:55

Vessetek a mókusok elé, de magyarázza el valaki, hogy mi az a "multi"?
Pl. Ha árufeltöltő vagyok egy tescóban, vagy mondjuk mosogató egy nemzetközi szállodalánc budapesti szállodájában?

PannonBoy 2014.09.03. 20:40:55

@torkosborz77: Tetszett a leírásod, és (gondolom) igaz is.

@Tegee: Ez is igaz, a magyar tulajdonú cégek iszonyatosan rosszul működnek. Trükköznek ott, ahol tudnak.

@megasün: Magyarul akarsz beszélni, de kellene a multi több százezres fizetése? Az nem fog menni. A multinak joga van behozni a saját nyelvét. Ha nem tetszik, elmehetsz valamelyik kis magyar céghez éhbérért, ott aztán csak magyarul kell beszélned, de a lelked kidolgozhatod a semmiért.

@Sexual Harassment Panda: Multinak nevezzük azokat a vállalatokat, amelyek több országban is jelen vannak, általában az anya-leány kapcsolat jellemző rájuk. Olyan is van, hogy egyenrangú felek (entitások), csak a név és az arculat a közös.

samot 2014.09.03. 21:15:08

Sajnos sok embernek nincs tartàsa és ezt a multi kihasznàlja.Ha mindenki tisztàba lenne,hogy mit tud és ezért kint kb.mennyit fizetnek,akkor bizony hatàrozottan közölni kell vele,hogy milyen elképzelésed van ami a fizetést illeti.Ha nem,akkor csinàlja maga és ciao!Valamiért tanult a jelentkezö,azért nem kell diploma,hogy fillérekért dolgozzon.Csak ehez persze az kell,hogy mindenki igy gondolkozzon.@Sexual Harassment Panda:

samot 2014.09.03. 21:16:52

@Sexual Harassment Panda: Olvasgass a Vikipédiàn.Talàn hasznàl valamit,de a Te esetedbe nem biztos!

Krisz11 2014.09.03. 21:41:37

Undorító féreg helyek a multicégek. 9 éve vagyok egynél.
A sok idegenszó nagyon gyakran csak majomkodás, az illető menősködni akar/játssza az eszét. Főleg, ha amúgy nem minden kollega beszéli az adott nyelvet.

Állandóan jönnek a kib..szott terveikkel, hogy hogy lesz mégtöbb a profitja a tulajdonosnak, meg fenyegetőznek, hogy ha nem lesz meg a terv, akkor leépítés. De ha 10 évből 9-ben megcsinálod valami csoda folytán a tervet, és besikerül egy gyengébb év akármi miatt akkor nyugodt szíyvel kirúgnak.

HaCS 2014.09.03. 22:46:19

@samot:

"Csak ehez persze az kell,hogy mindenki igy gondolkozzon."

Azért az sem árt, ha van egy valóban használható SZAKMÁD, amiben jó is vagy, nem csak középszerű.
Magyarán nehezen vagy pótolható.

Cefrekecske 2014.09.03. 23:08:50

@torkosborz77:

"A kolleginák belibbennek nyáron a vállpántos, combközépig érő, vékony ruciban, szandálban, de tőled elvárják, hogy öltöny-nyakkendőben gyere. "

Ez nem csak államinál van így, multinál ugyanez. Igaz nálunk csak a managereknek kell öltöny, de zárt cipő, hosszúnadrág a férfiaknak kötelező. Idén már nagy férfiösszefogás lett nyáron emiatt mert ez nemi diszkrimináció.

Cefrekecske 2014.09.03. 23:16:00

@megasün: Nem csak a vezetők csinálják ezt. Nálunk vannak akik akkora menők, hogy csak magyar címzetteknek is angolul írnak! Ja, amúgy aki ezt leginkább tolja az a legsemmirekellőb, legtolvajabb emberek csinálják, hogy úgy tűnjön a két managernek aki még rajta van a levélen, hog mekkora profi az illető. Amúgy a tolvajt úgy kell érteni, hogy pl. megszervezek egy munkát és előadja mint saját teljesítményt mert ő egy (felesleges)láncszem a gépezetben és fingja nincs mi történik alatta meg fölötte, csak reportol, aztán ha valami izgi is történik akkor belekotnyeleskedik meg lop. Van mikor komplett táblázat meg plan jutott vissza hozzám, hogy az xy csinálta. Ja, én küldtem az xy felesleges láncszemnek, aki már a felettem állónak úgy küldte tovább, hogy az ő csinálta. Az meg leküldte nekem, hogy xy megcsinálta, lehet belőle dolgozni… Na, ezek írnak angolul levelet magyarnak is.

Cefrekecske 2014.09.03. 23:24:16

@Szelid sunmalac: Te kurva hasznos vagy akkor. Ilyen callokra be sem megyek ami közben emailt is írok meg még fórumozgatni is van időm. Ilyenből mindenkinek lehetne napi 3. Meg fasz meetingekből is tucat. De minek? Te is ilyen buzgómócsing lehetsz aki többnek akar tűnni mint ami.

Cefrekecske 2014.09.03. 23:25:42

@PiBá: "Mondjuk lógós embernek nem jó hely a multi"
Ezt nem gondolod komolyan :D

Dr_utcai_arcos 2014.09.04. 17:41:18

@Szelid sunmalac: Dont.Feed.The.Troll. Avagy magyarul:hagyd a pi..ba...Ők is szeretnék ezt csinálni, csak sose lesz rá esélyük.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.09.05. 12:59:14

@A nép fia: baromság

Ezt amúgy alá tudom támasztani: "Riport. Minden áldott nap azt riportolod, hogy miért nem csináltad meg azt, amit azért nem csináltál meg, mert éppen riportoltál."

Cecan Basescu 2014.09.05. 16:22:19

@Túrós: Ha tudsz angolul küldj egy PM-et, küldök neked állásajánlatot.
@Void Bunkoid: Tudom miről beszélsz, én egy konkrét kérdésre válaszoltam. Ahogy én látom: multi nem vesz fel papír/tapasztalat nélkül, startupoknál meg elég lehet az is, ha nem vagy hülye.
@Cefrekecske: Valaki meg azért ír angolul, ha be kell cczni egy külföldit akkor ne kelljen plusz köröket futni a fordítással. Pont a következő hszed alatt - az a forma ugrott be, aki addig lófaszt nem csinál amíg nincs becczve egy főnöke.
süti beállítások módosítása