Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

2012. a vállalkozók éve lesz!

2012. január 04. - nagymenő

A "tiltakozók" éve még csak most ért véget, a 2012-es év várhatóan a "vállalkozók" éve lesz. Munkalehetőségek terén szűkös a kínálat, a foglalkoztatottsági ráta soha nem látott mélyponton van. A kilátások borúsak. Ennek ellenére úgy tűnik, soha nem volt alkalmasabb időpont egy új kisvállalkozás beindítására. A vállalkozás elindítása révén legyőzhetjük a munkanélküliséget és még akár meg is gazdagodhatunk. Rengeteg globális, nemzeti és helyi megoldandó probléma merül fel folyamatosan – 2012 világszerte az innovatív megoldások éve lesz.

A 2012-es év leendő vállalkozói több forrással is számolhatnak. Napjaink technológiája az üzleti vállalkozást mindenki számára könnyen elérhetővé tette, és a világot olyan kicsire zsugorította, hogy az induló vállalkozások is globális szinten versenybe szállhatnak. A nagy bankok finanszírozási lehetőségei kimerültek, ami új lehetőséget nyitott a hitelszövetségek és egyéb pénzügyi szolgáltatók előtt kifejezetten a kisvállalkozások támogatására. Az IndieGoGo és a Kickstarter vállalkozás-finanszírozó weboldal több ezer kezdő vállalkozónak nyújt folyamatosan segítséget, azáltal, hogy tőkét biztosít a prototípusok, termékek és egyéb ötletek megvalósításához. A vállalkozások a fejlődő országokban is a szegénység felszámolására irányuló programok hajtóerejévé váltak a Kiva és más mikrohitelt nyújtó szervezetnek köszönhetően. 
Míg pár évvel ezelőtt a vállalkozás alapját az iroda vagy a kereskedelmi egység jelentette, mára már a virtuális irodai szolgáltatások, illetve az otthonról vagy kávézóból végzett munka az új elfogadott trend. Néhány szervezet: az Y Combinator, a TechStars és a Gen Y Capital Partners anyagilag is támogatja a kezdő vállalkozókat, illetve segít meggyőzni a kockázati tőkebefektetőket, ha fantáziát lát az elképzelésekben.
Világszerte több száz magán- és közintézmény, illetve program jött létre a kezdő vállalkozások és leendő munkaadók ösztönzésére, támogatására. Még a politikai vitáktól hangos parlament is konszenzusban döntött a vállalkozásokat érintő kérdésekben, ideértve a szabadalmi eljárást és vállalat-finanszírozást érintő reformokat. Mentesítő törvény született továbbá a diákhitel visszafizetését illetően is, amennyiben a hitelfelvevő üzleti vállalkozást tulajdonol. Kétségtelen, hogy a 2012-es amerikai elnökválasztás során is nagy szerepet játszanak majd a vállalkozókat érintő kérdések.
A 2011-es év tiltakozóival ellentétben, a kollektív vállalkozói erő 2012-ben valóban megváltoztathatja a világot. Noha az egyéni sikerességet természetesen nem lehet garantálni, a globális lakosság tájékoztatása a vállalkozás előnyeiről, elérhetőségéről és alacsony költségeiről továbbra is a prioritások körébe kell tartozzon.   A vállalkozások ösztönzése nem egyszerűen újjáéleszti a globális gazdaságot, de alapjaiban változtatja meg a kezdő vállalkozásokról élő képet, hisz vállalkozók nélkül nincs működő gazdaság.
Ezért, noha az új év csak most kezdődött a TIME’s 2012-es év embere címet nálam a „Vállalkozó” kapja.  Bízom benne, hogy Te is felkerülsz a magazinok címlapjára mielőtt az év véget ér.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr573519058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása