Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Román ágyakon át vezet az út a brit munkahelyekre

2012. április 04. - nagymenő

Kétezren egy ágyban. Nem, nem valami új Guiness rekord kísérlet, bár ha fizikailag megvalósulna, minden bizonnyal arra is lenne esély. Ám valójában soha nem történik meg a nagy összebújás. A romániai egyszobás lakás kanapéján csak papíron osztoznak ennyien. 1999 moldáv meg egy román. A moldáv „ágyasok” román személyire hajtanak. A román személyivel meg Angliába, melózni. Moldáviában ugyanis rendkívül magas a munkanélküliség, ráadásul, aki talál munkát, az is nevetségesen keveset keres. Az átlagkereset nagyjából 35 ezer forintnak felel meg.

 

Persze a románokat sem csak a jótékonyság hajtja. Nyilván nem kis üzlet egy ágyat 1999 bérlőnek kiadni. És még az állam is keres, okmánybélyeg, csúszópénz, és már kész is a személyi.
Közben Brüsszelben azon dolgoznak, hogy az Unión belül hogyan növelhetnék a munkahelyek számát. A szlogen már megvan: dinamikus munkaerőpiac, amelynek egyik legfontosabb eleme a mobilitás biztosítása. A moldávoknak ez, úgy tűnik, jól megy, brüsszeli csomag nélkül is.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr784362758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása