Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Egészség és munka

2010. július 28. - pattani

A Society of Human Resource Managment felmérése szerint (SHRM) a HR-esek már nemcsak a munkaügyi feladatokat kellene, hogy ellássák, hanem a munkavállalóknak teljesebb egészségügyi szolgáltatást kellene, hogy nyújtsanak, mint a különböző juttatások biztosítása.

Ezzel kapcsolatban jelent meg nemrég egy cikk a magyar vonatkozásokat fejtegetve. A szerző szerint nálunk a legnagyobb probléma a dohányzás kapcsán kerül elő: mivel itt nemcsak egészségügyi szempontok érvényesülnek, az ügy kicsit bonyolulttá válik, hiszen eddig a legfontosabb megközelítések a diszkrimináció és a klubosodás oldaláról kerültek elő.
Valóban, ha megfigyeljük, egy-egy új helyen, (legyen az nyelvtanfolyam akár vagy bármilyen más csoportnál) az első beszélgetések egy-egy cigi elszívása közben esnek meg, hiszen ily módon sokkal könnyebb kapcsolatba lépni a másikkal. Kérdés azonban, hogy ezen a magyar sajátosságon mennyire tudna javítani az Amerikában már nevet is kapott wellness menedzser, hiszen mint ahogyan a cikk írója is említi, a fontos információk itt cserélnek gazdát, ugyanakkor semmiképpen ne felejtsük el a dohányzás egészségkárosító hatását. Természetesen ez csak egyetlen probléma a sok közül, de egyelőre úgy tűnik, ha nálunk is honosítják a HR eme speciális foglalkozási ágát, ez egy igen fogas kérdés lesz majd az újdonsült wellness menedzsereink számára.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr272182162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása