Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

A bevándorlókról - vélemény

2010. szeptember 20. - irogato (törölt)

Egy korábbi bejegyzésben arról olvashattatok, hogy az előítéletek ellenére igenis szükség van a bevándorlókra a gazdaság szempontjából (is). Most egy picit „soft” oldalra terelve a témát, nézzük meg, hogy milyen más előnyökkel járhat az, ha egy-egy ország színesedik nézetekben és kultúrában egyaránt.

Egyfelől a munka irányából megközelítve – de természetesen ez az élet bármely területére alkalmazható – az új látásmódok fejlődést, előrelépést válthatnak ki. A több szem többet lát alapelv itt is igaz: minél sokszínűbbek vagyunk, annál erősebbek és fejlődő képesek lehetünk.

Mi az, amitől mégis félnek az emberek, és ekkora elutasítást szül? Hogy elveszik a munkát a magyarok elől? Nyilvánvaló az is, hogy alapvetően, elsősorban a munkaadók hazai munkavállalókkal igyekeznek felölteni a helyeket. De ahol már most is óriási a hiány (például az orvosoknál), ténylegesen szükség van a magyar bevándorlókra.

Ezen kívül, ha az adott külföldi munkaerő jobb, érthető a választás, hiszen a cégnek miért lenne jó az, ha nem halad előre, mert éppen védi a magyar munkavállalót, csak termelni nem termel? (Mellesleg, ha többet termel, többet adózik, ergo a magyar társadalmat segíti…)

Át kellene gondolnunk tehát, hogy kit és miért is utálunk ennyire, hiszen lehet, hogy a következő bevándorló éppen a munkatársunk vagy a szomszédunk lesz, és esetleg előfordulhat, hogy még jó fej is…

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr782309568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása