Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Oltassak vagy ne?

2010. december 06. - irogato (törölt)

Bár sokan panaszkodnak arra, hogy félnek munkáltatójuktól – ha táppénzre mennek, elküldik őket. Ettől függetlenül tavaly a magyar lakosság mindössze 17%-a oltatta be magát influenza ellen. Még durvább adat, hogy ebből kb 2-3% a felnőttek aránya.

Az ember márpedig egy-egy influenza alkalmával biztosan fekszik legalább pár napot, tehát mindenképpen kiesik a munkából. Ilyen értelemben tehát se az egészség megőrzésével, és a prevencióval se foglalkozunk. Mert hát 2-3% az ugye elenyésző… Mindenki reménykedik inkább, hogy megússza.

Persze lehetne itt sorba venni a dolgokat, hogyha az ember rendszeresen sportol, egészségesen él, étkezik és a megfelelő vitaminokkal is ellátja magát, akkor talán kevesebb az esély, hogy ágynak dől, erre azonban nehéz alapozni, mert gyanítom, az ilyen emberek aránya sem túl magas nálunk…

Szóval egyelőre úgy tűnik, marad a sírás-sajnálkozás, a betegen dolgozás, a reménykedés, de a valódi megoldással nem éri meg foglalkozni…

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr792497086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása