Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Éljenek a Dolgozó Nők!

2011. március 08. - ergo,maniac

Boldog Nőnapot Kívánunk Minden Dolgozó Nőnek!

Blogunk férfitársainak egyöntetű véleménye szerint nők nélkül nem csak az élet nem ér semmit úgy általában, hanem a munka világában is elképzelhetetlen a hiányuk, és akkor még csak azokra a nüanszokra gondoltunk, amikor ránk mosolyog valaki a szebbik nemből. Esetleg le is hajol a ceruzáért, és szeretjük, akkor is, ha hátráltat a munkában, mert folyton rá téved a szemünk… Ha főnök, inkább anyai, semmint zsarnoki, és néha a férfi kartársakat is megszégyenítően zseniálisak, főleg, ha komplex feladatokról van szó.

 
Mégis hiányolnunk kell őket.
 
Az ivararány sajnos még mindig nem az igazi. Ezt támasztja alá az az ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) által publikált felmérés is, mely szerint 1911-re visszatekintve valóban több nő foglal helyet a vezetői székekben és egyenlő jogok illetik meg őket a törvényhozásban. Ennek ellenére még ma is érezhetőek némi különbségek, például a nők bérezését és karrier előrelépési lehetőségét illetően.
 
 
 
Katka Benesova, az ACCA Csehországért, Szlovákiáért és Magyarországért felelős területi igazgatója szerint a szervezeteknek jobban kellene támogatniuk a női alkalmazottaikat, annak érdekében, hogy sikeresebben vegyék az akadályokat a vezetői szerepekben is. Ezenkívül a vállalatoknak olyan átlátható, teljesítményen alapuló értékelési rendszert kellene létrehozniuk, amely túlmutat a személyes szimpátián.
 
 
 
„Azok a szervezetek, amelyek mindkét nemet egyenlő felelősséggel ruházzák fel, több előnyre tehetnek szert, hiszen a vegyes összetételű csoportok jobban segítik az innovatív üzleti megoldásokat. Számtalan kutatás bizonyítja, hogy a nemiségből fakadó különböző gondolkodásmódok és vezetői stílusok találkozása, hosszú távon nem csupán a gazdaságra, de a társadalomra is kedvező hatással van.” - tette hozzá Katka Benesova.
 
Bár a helyzet egyre kedvezőbb a nők egyenjogúságát illetően, még mindig vannak lemaradások[1]. Ahogy azt az ACCA tavalyi tanulmánya is alátámasztja, a nők 45 százaléka állítja, hogy nem tud senior illetve magasabb menedzseri pozíciót betölteni a pénzügyi szektorban. Az alábbi szomorú példát a gyakorlat is bizonyítja: a vezető pozíciók csupán 20 százalékát birtokolják nők, még az olyan haladó országokban is, mint az Egyesült Államok és Anglia.
 
Mi szorítunk! J


[1] Women in Accounting and Finance Survey

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr332722276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása