Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Lebuktat a LinledIn!

2011. június 18. - nagymenő

Semmi sem árulkodik jobban arról, hogy interjúra készülsz, mint az, ha túl elegánsan jelensz meg a munkahelyeden, ami egyébként nem jellemző rád. Clare Whitmell a titkos álláskereséshez nyújt ötleteket.

Egy közelmúltban készült felmérés szerint a munkakeresők negyede több mint három órát tölt munkakereséssel a meglévő munkahelyén hetente, 25%-uk még telefonos interjún is részt vesz munkahelyén. Ebből mindössze 10%-uk bukott le főnöke vagy kollégája előtt.

Fokozatos, folyamatos fejlődés

Ne kövesd el azt a hibát, hogy hirtelen minta-dolgozóvá válsz, majd referenciát kérsz néhány nap múlva. Vegyél részt a karrier-építési projektekben, különösen azokban, ahol olyan képességeket fejlesztenek, melyek szükségesek a következő karrierlépésedhez. Legyél aktív, jelentkezz különböző projektekbe, hogy minél szélesebb körű kapcsolatrendszert építhess ki. Mindezt fokozatosan tedd: a hirtelen viselkedés-változás gyanút kelthet.

Kezdj el az új munkahelynek megfelelően öltözködni

Semmi sem árulkodik jobban arról, hogy interjúra készülsz, mint az, ha túl elegánsan mész be dolgozni, ami egyébként nem jellemző rád. A munkakeresés első pillanatától alakítsd, formáld megjelenésedet. Derítsd ki, hogyan öltöznek annál a cégnél, ahová jelentkeztél és próbáld meg azt a megjelenést követni – legalább az interjú során.

A LinkedIn profil alkalmazása

Ha változtatsz a LinedIn profilodon azt az ismerőseid is látják. Mielőtt meghívod a főnököd vagy kollégádat a LinedIn-re lehetőleg teljesen töltsd fel információval. Amennyiben már tagja vagy a LinkedIn-nek ne hirtelen töltsd fel adatokkal, hanem fokozatosan frissítsd. Először a legfontosabb területekre koncentrálj: munkatapasztalat és összefoglaló szekciók, ahol felsorolhatod a kulcs képességeidet és megadhatod az iparágnak megfelelő kulcsszavakat.

A titkos munkakeresés alapjai:

Válaszd külön a személyest a szakmaitól

Ha egy ágazati eseményen képviseled a cégedet, ne arról beszélj, hogy új lehetőségeket keresel. Nem profi megközelítés és a főnököd fülébe is eljuthat. Inkább kapcsolatépítésre és információgyűjtésre használd az eseményt.

Kizárólag a saját mobilszámodat ad meg a toborzó menedzsereknek. Soha ne használj céges telefont vagy más irodai eszközt munkakeresésed során.

A referenciákat hagyd ki a CV-ből

Első körben nincs szükség referenciára. Addig mindenképpen várj, amíg nem kapsz határozott ajánlatot a cégtől.

 Körültekintően válassz fejvadász céget

Ne küldd el az önéletrajzodat minden cégnek válogatás nélkül. Olyan fejvadászokat bízz meg, akik diszkréten kezelik az információt és nem kell attól tartani, hogy a jelenlegi munkáltatódhoz visszajut az önéletrajzod.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr682995673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása