Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Meleg büszkeség az Amarikai Hadseregben - 100 katona együtt coming out-olt!

2011. szeptember 21. - nagymenő

Vége a titkolózásnak vagyis vége a "Don't Ask, Don't tell" korszak az Amerikai Hadseregben. A németországi bázison ugyanis kedden a szerzők, szerkesztők nevével együtt megjelentek a OutServe Magazin /Gay and Lesbian Magazin/ nyomtatott változata. A főszerkesztő Eddy Sweeney hírszersző, társa Jonathan Mills technikus.

Nem véletlen, hogy Németországban jelent meg az első nyomtatott kiadvány, a korábban facebook csoportként létező OutServe is itt indult.

A facebook-on már több, mint 700 támogatójuk van.

A szerkesztők sokáig megtartották anonimitásukat, leginkább azért, mert az Amerikai Hadsereg az egyik legspeciálisabb munkaadó. Minden szabályozott, vadhajtások nem megengedettek. A facebook csoport azonban olyan gyorsan terjedt a világ különböző pontjain állomásozó amerikai katonák körében, hogy sokáig már nem lehetett titokban tartani. Ausztráliától, Irakon, Afganisztánon át egészen Európáig 4 ezer aktív olvasója lett. A bejegyzések még mindig nick name-ken mentek. A jelenség téma lett az amerikai sajtóban is. Aki élt és vállalta, elmondta, mit gondol róla.

A német bázis, ahogy az online csoportnak, kedden a printnek is gazdája lett. Névvel, állomáshellyel, rendfokozattal - a Pentagon támogatásával.

A jelenség azért figyelemre méltó, mert az Amerikai Hadseregnél jobban szabályozott és leszabályozott szervezet kevés van a földkerekségen. A szabályozottsága mellett ráadásul prűd, ahogy az amerikaiak általában. Ehhez képest most a legmagasabb szintekről támogat egy olyan kezdeményezést, amely az eddigi policy-nak homlokegyenest az ellenkezője.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr973243985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása