Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

A legtökösebb felmondás!

2011. október 28. - nagymenő

Több mint 2,4 millióan voltak kiváncsiak „Joey kilépésére” a YouTube-on, 500-nál is többen fűztek hozzá kommentet és 20,000-nél is többen like-olták, így igazi szenzációvá vált ez a videó. A videón Joey DeFrancesco, a Providence-i Renaissance Hotel dolgozója, átnyújtja főnökének felmondólevelet, miközben a háttérben a fúvószenekar elkezd játszani.

Nem csoda, hogy Joey-t szinte népi hősként tisztelik, hisz számtalan alkalmazott érzi úgy, hogy igazságtalanul bánnak vele munkahelyén.
Azonban Joey egy dologról megfeledkezett: mégpedig arról, hogy bármi, ami valaha felkerül az internetre, az kitörölhetetlenné válik, és örökre kísérteni fogja életét.
Annak ellenére, hogy DeFrancesco nyilvánosságra hozta, hogy már van egy sokkal jobb munkahelye, vajon nem lesz-e hatással hosszú távon karrierjére ez a kis epizód. Nagyon kevés alkalmazott mondhatja el, hogy tökéletes a harmónia közte és főnöke között, ezért aztán nem sok munkáltató akad, aki a szívesen látna egy olyan munkaerőt, aki nyilvánosan gúnyolta ki előző főnökét. Honnan tudhatná, hogy nem követ-e el ellene is valami hasonlót. Én is viccesnek találtam, amikor a zenekar játszani kezdett, de nem szívesen vennék fel egy ilyen embert.
Ez nem egy különleges, egyedülálló eset. A következő két statisztikai adat hűen tükrözi a probléma nagyságát: 2009-ben Amerikában a cégek 8%-a küldött el embereket közösségi oldalak helytelen használata miatt; ennek ellenére 2010-ben az alkalmazottak 10%-a online panaszkodott főnökére.
És mi van a szólásszabadsággal?” - kérdezhetik az olvasók. Joey esete azonban nem annyira az emberi jogokról, inkább a karrierjéről szól. Azokat az elégedetlen alkalmazottakat, akik online kritikák miatt léptek ki cégüktől peres úton sem lehet kérdőre vonni. A Time magazinban megjelent cikk szerint egy mentős Connecticut-ban a Facebook-on panaszkodott főnökeire, majd megnyerte az ellene indított rágalmazási pert. A Nemzeti Munkajog szerint tilos bárminemű retorziót alkalmazni azzal a munkavállalóval szemben, aki nyilvánosan beszél munka-körülményeiről.
A Renaissance hotel ugyan indíthatna pert, az azonban magas költségekkel járna és a végső döntés nem biztos, hogy kedvező lenne számára.
Ha jogi úton nem is vonható felelősségre az illető, más szempontból sok kára származhat az online videókból. Sokan nem fogják fel, hogy ha valamit közzé tesznek a közösségi oldalakon vagy a YouTube-on, azt követően már nincs kontrolljuk az információ fölött. Ha egy videó népszerűvé válik, mások sokszorosítják azt és különböző verziókat hoznak létre belőle. Ha Joey úgy dönt, hogy rendbe hozza online megjelenését, már nem tehet semmit, hiszen más felhasználók más verziókat is publikáltak ezzel kapcsolatban. A folyamat visszafordíthatatlan.
Ez egy komoly probléma: Idén a 25év alatti személyek 50%-a állította azt, hogy szokott online posztolni. A Google találatok az adott személy múltját tükrözik, és ez alapján alakul ki az első benyomás a kollégákban, illetve a leendő munkáltatóban is.
Tanuljunk DeFrancesco hibájából. Csak a hecc kedvéért és azért, hogy minél több ember megismerjen nem érdemes kockára tenni karrieredet. Mielőtt legközelebb bármit közzéteszel, a jövőd érdekében gondold végig, hogy nem rontja-e az image-edet az interneten megjelent információ.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr773335759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cnere 2011.10.28. 14:18:59

Ez király! Zseni a srác. Ahogy elnézem nem is nagyon akar ő karriert. A szállodai dolgozók esetében nem is értem milyen karrier van? Lehet főlondiner a londinerből 10év kemény ajtónállás után.

phaszfej 2011.10.28. 14:39:19

A szerző spórol a kérdőjelekkel. Adok neki a sajátomból néhányat: ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

boszor 2011.10.28. 14:43:52

Ugyan már, vészbagoly. Egy nyársatnyelt multi biztosan nem alkalmazza, de ott vannak a kisebb vállalkozások, ahol sok esetben előny, ha az alkalmazott kreatív, merész, nagypofájú. Joey ezzel a húzással jó eséllyel elkerüli azokat a cégeket, ahol úgy kezelik az alkalmazottakat, hogy azok örülnek, ha felmondhatnak, hiszen pont ezek a cégek nem akarják, hogy ez kiderüljön. Viszont esélye lesz bárhol, ahol a főnök pozitív imidzset épít, büszke az elégedett alkalmazottaira, és felveszi a kesztyűt.

-Sarq- 2011.10.28. 14:53:32

Van elég munkáltató, aki nem látta a videót, vagy magasról tesz rá.
Szerintem Joey sem annyira jó arc, mint amilyennek ezt a csínyt tartotta, de abból a 3 másodpercből, ami látszik a főnökből, lejött, hogy elég nagy seggfej lehet.

`durex · https://www.dropbox.com/referrals/NTMzNzQwMDg2OQ?src=global9 2011.10.28. 14:58:19

Ez abszolút nem a helytelen social media használat. Sőt, ilyen formában inkább eszköz az élősködők ellen, mert, ha most Joe kiadta volna a szálloda nevét, tudod ki menne oda dolgozni, és ami a mégrosszabb pénzt költeni... Aki pedig elkerüli, az csak ilyen főnök lehet, ami még pozitív is, mert nem rabolják az idejét vérszívók.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.10.28. 15:14:03

A helyében alapítanék egy céget, ami stílusos felmondást ajánl az ügyfeleknek.

Anti Anyag (törölt) 2011.10.28. 15:20:04

Ez inkább előny. A jövőben elkerüli a szar helyeket, mert oda úgy sem veszik fel.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.10.28. 15:30:15

Látok is egy piaci részt: zenészbrigád felmondáshoz akciósan bérelhető!

maydayray 2011.10.28. 15:35:27

Joey egy ugyanolyan szánalmas kis pöcs, mint a volt főnöke.

ave 2011.10.28. 15:42:32

Nem nagyon ertem, hogy oszinte legyek ezeket.
3 es fel ev utan nagyfiu lett? Huu, es a 3.5 ev szopas?
Mit kell ezen unnepelni?

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2011.10.28. 15:53:38

Egyetlen munkaadónak sincs semmi köze a dolgozója magánéletéhez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lófaszt a valagukba!
Igen, ilyen egyszerűen és csúnyán.

Basszák meg!!!!!

Link Elek 2011.10.28. 16:01:06

zsenialis
legalabb jo emleke marad a dologrol

veghist 2011.10.28. 16:01:14

Nem értem az egész felvetést. Jövő héten már senki nem fog rá emlékezni.

veghist 2011.10.28. 16:03:29

@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe:
Ez nem igaz. Pl. nálunk politikai párt tagság, szélsőséges politikai, vallási, higénés, emberi hozzáállás nem támogatott, és hálás vagyok érte. Nyugit akarok, nem sokszínűséget.

Yeeger 2011.10.28. 16:09:30

a cikk írója mitől fél ennyire??? Hogy ha kimondja vki a véleményét, akkor soha nem lesz sehol munkája?
Ha normális véleményed van, akkor azt ki lehet mondani.
Azt, hogy ez a csávó túljátszotta a felmondást és nem jött el sokkal korábban, a főnökének meg annyi gerince sincs hogy átvegye az az Ő bajuk.
Attól még mindketten fognak munkát találni.
Aki meg a facebook-on mond hülyeségeket, az az életbe is azt teszi. Ha az HR-os nem szúrja ki az interjún az az Ő baja....

Épelméjű 2011.10.28. 16:19:36

Nagyon jó ez a videó!:))))))))))
Grat a srácnak, így kell ezt csinálni ha egy szar munkahelyet kell otthagyni, had tudja az egész világ, hogy egy idióta volt a főnöke!
Kár, hogy nem tudta még egy kicsit égetni őket.

Én, mint vállalkozó (nem úgy mint a posztoló) az ehhez hasonló kreatív szellemű alkalmazottnak, ha kamatoztatni tudom tudását, akár a normál fizetésének a többszörösét is fizetném. Csak mondja, adja az ötleteket, mit hogyan és miért! HA a cégnek pénze van belőle, miért ne adnék a dolgozónak is? Hát had legyen még több ötlete és akarjon még jobban dolgozni!

Nagyon Jó!!!! Nagyon Jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ilyen videjó kellene itthonról is, mikor egy multit vagy egy szemét módon dolgoztató kkv-t otthagynak a munkavállalók!

Had égjen a pofája a vezetőségnek és a cégnek.
Persze ez csak akkor igaz, ha van annyi eszük, hogy belássák, valamit elbasztak, aminek ez lett a következménye:)

SillyKohn 2011.10.28. 16:20:34

Frappáns megoldás. Csak Joey nehogy meglepődjön, hogy az új munkahelyén az első nap behívatja a főnöke, akinek az irodájában már ott áll a zenekar és egy húsztagú kórus elénekli, hogy "Joey fiú, mivel próbaidős vagy, holnap már nem kell jönnöd".
Mer´az is vicces lenne ám, nem? ;)

Hetényi Győző 2011.10.28. 16:27:51

Amikor vége van az ált. sulinak/giminek/egyetemnek (ami még csak nem is feltétlenül 100% szopás), akkor el lehet ballagni nagy csinnadrattával, de amikor megunjuk a faszfej főnököt, mindenképp CSAK sunyiban, hátsó ajtón lehet ezt megtenni?
Mitől fél a cikkíró? Mitől fél az, aki szerint túlment a videó egy határon? Miért ne lehetne ezután normális karrierje?
Hát ha engem baszogatnak a melóhelyen, akkor miért ne ünnepelhetném meg, amikor felszabadulok?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.10.28. 16:38:22

engem az érdekelne, hogy miféle karrierre gondol a szerző?

Illetékbélyeges elvtárs 2011.10.28. 16:51:12

Eddig senki sem említette: a rezesbanda által előadott szám a Bubamara, a Macskajaj-ból, a világtörténelem egyik legkirályabb filmjéből. Aki látta a filmet, és benne a kórházból a beteget kikísérő rezesbandát, annak tripla epic forever rotfl, amit Joey csinált :)

Ettől eltekintve eléggé be volt fosva a srác, és a főnökkel való találkozás után szinte kirohant az épületből. Na ezt úgy kellett volna csinálni, hogy a hotel legforgalmasabb részein lassan, kaján vigyorral végig kellett volna bubamarázni. Az mekkora lett volna, amikor az étteremben kifordul az ezüstkanál a sok sznob s*ggfej szájából :)))

Egyébként meg én simán alkalmaznám a srácot, és kötelezővé tenném, hogy hetente egyszer bejöjjön a zenekara, felrázni azt a mérhetetlenül penészszagú miliőt, amit a sok magyar baszatlan picsa és bébirépa-f*szú nyakkendős majom csinál a munkahelyen.

2011.10.28. 16:52:37

Nagyon frappáns :)))

A cikkel kapcsolatban: Általánosságban egyetértek azzal, hogy az interneten megosztott személyes dolgok az idők végezetéig közkézen fognak forogni, de történetesen az ominózus videón semmi olyat nem látni, ami miatt szégyenkezni kellene bármikor is. A köcsög rabszolgatartó munkáltalók, köcsög szabályaik megérdemlik ezt a kis antireklámot. És nem kell aggódnia a következő főnöknek sem, ha rendesen bánik a beókkal, azok is rendesen fognak vele - mert miért tennének másként?

metamorph 2011.10.28. 16:54:39

Faszság az egész!
A legjobb megoldás, ha beadod a felmondásod és onnantól kezdve egy mukkot sem szólsz.
Sokkal hatásosabb (a vezetés számára).
Ez csak a netezők számára hatásos.

blacklord 2011.10.28. 17:01:42

Nekem is csak az jött le belőle, hogy ahol a szerző bármiért is felelős, ott én nem nagyon akarnék dolgozni... Nem, nem annak lesz jó karrierje, aki egy beszari nyuszi, és állandóan a háta mögé tekintgetve azon töpreng, hogy vajon mi lesz az imidzsével, ha adott dolgot megtesz.
"A Renaissance hotel ugyan indíthatna pert, az azonban magas költségekkel járna és a végső döntés nem biztos, hogy kedvező lenne számára."
Na, és konkrétan mi lenne a per jogalapja? Hogy beengedett embereket alkalmazottként a munkahelyére? Érdekes elképzelés. :-)))

SillyKohn 2011.10.28. 17:08:02

Mivel úgy látom, hogy a többség egyértelműen a "köcsög főnök megérdemli", sőt, a "tkp.minden munkaadó megérdemli" állásponton van, azért hadd kérdezzem meg, hogy mitől vagytok benne olyan biztosak, hogy eleve annak van igaza, aki a frappánsabb, váratlanabb megoldást, a nagyobb felhajtást tudja felmutatni? Bocsátottam már el nem egy embert úgy, hogy a megérdemelt rendkívüli felmondás helyett - engedve a könyörgésnek (mi lesz a családdal, hova vesznek így fel stb.) - közös megegyezéssel szüntettük meg a munkaviszonyt. Bármelyikük behozhatta volna az aláírt papírt zenekari kisérettel, és akkor az egészből az jönne le, hogy én micsoda egy faszkalap vagyok, hogy ilyen kreatív embert elbocsátok, a valódi okok (alkohol, lopás, fegyelmi problémák) az égvilágon senkit sem érdekelnének.
Még egyszer megkérdezem: fordított esetben, ha a főnök rúgja ki zeneszóval a csávót, akkor hányan írták volna, hogy milyen frappáns megoldás, milyen kreatív a főnök stb. stb.?
Ettől persze még Joeynak lehet igaza, csak az általánosítás zavar egy kicsit...

SillyKohn 2011.10.28. 17:10:59

@blacklord:
"Na, és konkrétan mi lenne a per jogalapja? "

Szerintem a munkáltató részéről semmi. A főnök viszont nem hiszem, hogy hozzájárulását adta volna, hogy az arca felismerhető legyen a felvételen, ezért egy személyiségjogi per megalapozott lehetne. Pont emiatt gondolom, hogy a felvétel KAMU.

TGabi 2011.10.28. 17:11:38

Biztos nem rontja az imázsát- már ha nyert előtte a lottón...

MrKekson 2011.10.28. 17:20:50

én pont ezért venném fel :D

SillyKohn 2011.10.28. 17:28:54

@SillyKohn:
Utánaolvastam, a jelek szerint nem kamu. A srác meg fényes jövő előtt áll valamelyik nagy szakszervezetben (mennie is tkp. azért kellett, mert a munkaadó megtorolt minden munkajogi szervezkedést, amit főleg ő kezdeményezett).

benkoo 2011.10.28. 17:33:50

Ha ő is olyan munkaerő, mint a hazaiak elég jelentős hányada akkor inkább a munkaadót védem.: Hülye gyerek a srác.

plutonic 2011.10.28. 17:38:35

A szerzo fantaziaszegeny es gyava, aki folyton a cselekedetei varhato kovetkezmenyeit latolgatja.
Milyen elet ez?

flippant 2011.10.28. 18:17:27

Szvsz amúgy is kinyomták volna a srácot! Nézzétek már meg: tök gyík elempés feje van. Ilyen arcokat már csak a cégimázs védelme miatt se szabadna alkalmazni.

Kámasuka 2011.10.28. 18:48:38

A cikkszerző meg mit aggódik Joey karierje miatt? Neki az a karrier nyilván hogy élete végéig egy szaros szolga lesz.

Ez a csávó nem fog szolgaként meghalni az tuti.

különvélemény 2011.10.28. 19:04:00

@Épelméjű: "HA a cégnek pénze van belőle, miért ne adnék a dolgozónak is? Hát had legyen még több ötlete és akarjon még jobban dolgozni!"

Hú ha, gyorsan költözz el innen!
Itt csak olyan vállalkozók dolgozhatnak, akik előbb vesznek a 16 éves pöcsömöccse fiuknak még egy sportautót (mondjuk az előzőt összetorte), mintsem hogy bért emeljen az alkalmazottaknak.

odamondó 2011.10.28. 19:04:26

most itt mindenki vak? ez a kis pöcsfej hülyegyerek a sztár meg a hős?

A beszéd stílusából test tartásából messziről virít hogy ő tipikusan az a "jófej" bajkeverő akit minden normális agyú munkáltató a 2. órában legszívesebben leszúrna a picsába.

unionist 2011.10.28. 19:14:47

szerintem teljesen jól csinálta. sajnálni tudom az összes munkaadót, és munkavállalót, aki nem tud mosolyogni ezen az egészen.

Kámasuka 2011.10.28. 19:18:57

@odamondó: Mert szerinted az a tintanyaló kis buzi akinek átadta a felmondást az a tulaj? Az a szerencsétlen már 20 éve a szállodaipar szolgája.

Joeynek még van esélye, csókának már kampó, szolgaként hal meg.

Kandabula 2011.10.28. 19:22:54

Lehet, hogy a főnök egy köcsög, de neki is vannak főnökei, akik valszeg nem tartják köcsögnek. A srác egy faszkalap. Férfiasabb megoldásnak tartom, ha - amennyiben gondja van a főnökével - bemegy hozzá, és négyszemközt megbeszélik. Ez afféle sutyerák poén, álforradalmárkodó köntösben. Egyébként ha ez nálunk elterjedne, minden reggel csinnadrattára ébredhetnénk.

odamondó 2011.10.28. 19:25:40

@BenFranklin: szerinted mennyire védem valóban a főnökét? semennyire. De ha a gyerek nem a jófej bajkeverő szopadék lenne akkor felmondott volna 20on évesen keresett volna egy új melót mindenféle "jóarckodás" nélkül.

Különben igen ha már itt tartunk ilyen videó után én az interjúra se engedném bejönni nemhogy új munkát adni neki. Függetlenül attól hogy a főnöke milyen vagy se.

Kámasuka 2011.10.28. 19:29:48

Vannak akik csendben türik a szopást vagy sürü bocsánatkérések közepette távoznak a főnöktől. Ők mindig ezt fogják csinálni.

Vannak akik tudják hogy aki nem tetszik az kinyalhatja a szaros seggüket. Belőlük lesznek a főnökök.

Kámasuka 2011.10.28. 19:31:44

@odamondó: Miből gondolod hogy fog még interjúra menni? A gennygóc munkahelyeket a szánalmas kisfőnökökkel ezzel ki is szürte.

különvélemény 2011.10.28. 19:33:21

@BenFranklin:

Tisztességes, motiváló főnök kell, nem tökös.

"aki nem tetszik az kinyalhatja a szaros seggüket. "

Az ilyen mondja neked, ha nem, tetszik a meló, kinyalhatod a szaros seggemet.

Kámasuka 2011.10.28. 19:40:04

Az ilyen mondja neked, ha nem, tetszik a meló, kinyalhatod a szaros seggemet. @különvélemény:

Pontosan. Az emberek 95%-a úgyis marad egy ilyen után. Akkor ki a hülye?

Kandabula 2011.10.28. 19:41:05

@BenFranklin: @különvélemény: a fenébe, hogy nem tudtok magyarul! Mit akartok mondani?

kukásmacska 2011.10.28. 19:49:51

Illetékbélyeges elvtárs:
""Na ezt úgy kellett volna csinálni, hogy a hotel legforgalmasabb részein lassan, kaján vigyorral végig kellett volna bubamarázni. Az mekkora lett volna, amikor az étteremben kifordul az ezüstkanál a sok sznob s*ggfej szájából :)))""

A vidám zenész fiúkat meg úgy szórták volna ki az utcára a biztonságiak, mint a macskát sz**ni. A hotel ugyanis nem egy sétálóutca, ahol bátran cincoghat egy utcazenész, hanem magánterület.

blacklord
""Na, és konkrétan mi lenne a per jogalapja? Hogy beengedett embereket alkalmazottként a munkahelyére? Érdekes elképzelés. :-))) ""

Ha jól láttam, a rögtönzött kis koncert helyszíne ún. "üzemi terület", nem a hotel "nyilvános" része. Márpedig oda senki sem léphet be, aki nem alkalmazott. És ha egy alkalmazott (a videó készítésekor a jópofa srác még a cég alkalmazottja volt) bevisz oda idegeneket engedély nélkül, akkor bizony simán perelhető.

Kámasuka 2011.10.28. 19:51:14

Soha senki a Földön nem gazdagott még meg abból hogy alkalmazott volt, meg úgy általában nem ért el semmit, pláne nem Magyarországon.

Mit vesztett a srác? Semmit.

Big-B 2011.10.28. 20:22:00

Az a szálloda aki alkalmazza Joey-t, akár reklámarcának is választhatja, hisz a vendég - ha felismeri a videóról vagy a médiából - tudhatja, a szálloda nem csak a vendégeivel, de a dolgozóival is jól bánik.

szúnyog69 2011.10.28. 20:32:32

@metamorph: te gyáva vagy, ha ezt mondod

min 2011.10.28. 20:33:00

@különvélemény: Nekem is ez a mondat ragadta meg a figyelmem:-) szerintem nem itthon van a cége. Az nem lehet, legalábbis hihetetlennek tűnik:-)

szúnyog69 2011.10.28. 20:34:24

@flippant: mitől van neki lmp-s feje? kaléapácsod van és mindent szögnek látsz?

Kámasuka 2011.10.28. 20:42:48

@állásutánsóvárgó: lmp-s fej annyit tesz hogy zsidó feje van de ezt itt az indexen nem szeretik a moderátorok, mert ők tudják miért. Új vagy itt?

xenuka 2011.10.28. 20:45:21

A cikkíró CSAK a MUNKAADÓKAT félti hiszen itt látszik a kis buzi pofája és a MUNKAHELY felismerhető - az ő karrierje és a szállodáé innen kezdve 0!
Ki megy egy ilyen hotelba dolgozni vagy vendégnek?

De ki nem szarja le a volt munkaadót, ha egy faszfej?

A srác abszolút jó arc - mivel itt teljesen öndeterminált volt és nem egy asszertív, meghunyászkodó fasz mint cikkíró - egyértelműen sikeres lesz, hiszen nőtt a tudatossága, érzékelési képessége és az érzelmi tónusskálán IS sokkal feljebb lépett.

Összegezve:
a főnökök, apád, anyád a politikusok, papok, tudósok, szakértők vagy bárki más akaratának behódolni vagy a véleményét elfogadni - azaz valaki más realitását átvenni a sajátod helyett - és a sajátod feladni NAGYON SÚLYOS etikai vétség önmagad ellen!

Elveszted az öndetermináltságod és AZONNAL süllyedsz lefelé a darab kő vagy zuzmó szintű létezés felé.

A saját véleményed, akaratod, realitásod és öndetermináltságod, DÖNTÉSED megtartása ETIKUS és AZONNAL felemel - az érzelmi és tudatossági tónusskálákon - bármilyen kilátástalan és reménytelen helyzetben is vagy!

Ráadásul magasabb szinten MINDIG rájössz hogy rengeteg megoldás van minden problémára!

DÖNTS ÉS TARTS KI A DÖNTÉSED MELLETT - nem számít kinek tetszik és kinek nem!

Az ÖSSZES sikeres embernek ez a titka!

is 2011.10.28. 20:50:15

@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe: csak amit kiraksz az internetre, az már nem a magánéleted.

xenuka 2011.10.28. 20:50:25

@kukásmacska:

Hű vazze!

Rettegjél - jaj, mi lesz !

RETTEGJ!

Kámasuka 2011.10.28. 20:55:30

@xenuka: Mér mit vársz egy olyantól aki kukásmacskának nevezi magát?

Te meg szcientológus vagy oder was?

Mr Neanderthal 2011.10.28. 21:11:49

mekkora paraszt állat a volt főnöke!

xenuka 2011.10.28. 21:13:49

@Big-B:

végre van itt is egy ember aki képes új nézőpontot felvenni

Ön nyert!

kukásmacska 2011.10.28. 21:15:34

@xenuka:

Köszi, nem rettegek.
Kéne valamitől?

tamareaf 2011.10.28. 21:24:56

@xenuka: ez a fickó 3 és fél évet húzott le egy olyan helyen, ahol úgy kezelték mint a szart.(saját szavaival élve) 3 és fél éven át volt giliszta, és meghunyászkodott, majd megalázza a főnökét. Ez a derék mentalitás...
Előbb is felmondhatott volna. Azzal senki sem lesz nagyobb ember, ha mások előtt megaláz valakit.
Szomorú, hogy a gyűlöletet és a megvetést kell piedesztára emelni.

Kámasuka 2011.10.28. 21:28:59

@feamatar: Azzal senki sem lesz nagyobb ember, ha mások előtt megaláz valakit. -ez igaz, lenne

de ugye az alázást sanszos hogy nem ő kezdte. Márpedig kölcsönkenyér visszajár. Nem lesz nagyobb ember, ha megalázza az ex-főnököt, de határozottan egy még sunyibb pöcsfej lesz ha csendben elballag. Ha jóban lettek volna akkor ez nincs.

nowy 2011.10.28. 22:03:39

Ez mitől volt tökös felmondás ? Egy kis pöcs - akinek 3,5 év kellett ahhoz,hogy összeszedje a bátorságát a felmondáshoz,mert végre rájött,hogy lehet jobb munkát is találni - , bevitt pár havert zenélni,majd elhúzott ezerrel. A főnök lehet hogy bunkó,de ez a csávó nem egy tökös gyerek az biztos.

tamareaf 2011.10.29. 00:45:23

@BenFranklin: de honnan tudod hogy a srác jogosan csinálta?
Miért kell egyből neki igazat adni?
3 és fél évet húzott le egy számára rossz helyen, miért nem mondott fel előbb?
Egy fiatal, eszes (?) srác... főleg ott nyugaton... nagyon nem kerek ez.

xenuka 2011.10.29. 20:36:33

Látom a végtelen sok lehetséges nézőpontból egyre több előkerül :) ÉLJEN!

Én változatlanul KIZÁRÓLAG az öndeterminált embereket támogatom , mindegy mennyi idő kellett neki ahhoz, hogy megtegye az első öndeterminált lépését: JÓL TETTE.

A főnököt ez nem alázta. - A főnök paraszt módon azzal kezdte, hogy mindenki takarodjon ki - Mert mi van, ha egy kollégája szülinapjára hozta Joe a zenekart ? A bunkó főnök akkor is így fogadja a zenekart?

MINDEN segg főnököt (és embert) MINDIG az zavar kibaszottul, ha NEM AZ, NEM ÚGY és NEM AKKOR történnek a dolgok, ahogy ők akarják. Azaz nem az ő elképzelése valósul meg.

Gondolom a fasz főnök már rég tervezte, hogy majd kirúgja "ezt a kis problémás buzi" Joe-t de így MOST beszopta mert Joe lelépett és Ő A FŐNÖK VAN MOST SZARBAN.

A srác bement, átadta a kilépő nyilatkozatát írásban, zenélt egyet a bandája és kijöttek - Ja és a csaj - ritka jó arc - kijavította a falon a táblát, hogy "Már 0 napja megy ez a hely hiányzás nélkül".

A köcsög főnök rábaszott.

A szálloda tulajai gondolom már kirúgták a főnököt, hogy ilyen klippel került fel miatta a hoteljük a netre!

iorek 2011.10.29. 22:01:03

Én csak szerényen ezzel értenék egyet a postot illetően: xkcd.com/137/
Angol, de igen kifejező. Érdemes végigolvasni.

Kandabula 2011.10.30. 01:08:34

Rugóztok itten keményen. Az új alaptörvény értelmében kuss! Ha a főnök primitív, akkor primitív. Oszt annyi. Indokolni sem kell. Mondjatok fel a Fidesznek...
süti beállítások módosítása