Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Állás kell egy jó álláshoz

2012. október 04. - nagymenő

„Könnyebb állást találni annak, aki már amúgy is dolgozik." Ismerős közhely. Csakúgy, mint az, hogy kölcsönt is csak annak adnak, akinek van pénze. Közhelynek közhely, de van benne igazság. Hogy miért? A CarreerChange rögtön öt jó okot talált.

jobmakesjob.jpg

Az interjún nem tesznek fel olyan kérdést, amire kellemetlen válaszolni. Ugye, hogy jobb arról beszélni, miért szeretnél tovább lépni a karrieredben, mint arról, hogy miért rúgtak ki az előző munkahelyedről?

A barátaid szóba állnak veled. Na jó, az igazi barát a bajban is az. A felületes kapcsolatok viszont máshogy működnek.Ha munkanélküli vagy, úgy érzik, segítségre szorulsz. Ha viszont van állásod, úgy néznek rád, mit aki hasznos lehet a számukra.

Ha van munkád, rendszeresen találkozol ügyfelekkel, vevőkkel, alvállalkozókkal, versenytársakkal. Közöttük lehetnek azok az emberek, akik új állást ajánlanak, vagy legalább megmutatják az irányt, hogy merre kellene tovább lépned.

Önbizalom. Rendszeresen érkezik a fizetésed, ki tudod fizetni a számlákat. Ez az alap. Minden reggel úgy kelsz fel, hogy van dolgod, este pedig úgy fekszel le, hogy hasznos voltál. És ez látszik is rajtad. Ez fontos, hiszen minden cégnél sikeres munkatársakat keresnek.

A munkaadó elégedettsége. Ha a munkaadód elégedett veled, fontos vagy a számára, sok mindent megtesz azért, hogy megtartson. Ha viszont valaki éppen téged akar megszerezni, rálicitál, így jobbak a tárgyalási pozícióid.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr294819870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása