Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Boldog Valentin-napot! Irodai kisokos ünneplőknek

2013. február 14. - nagymenő

A Valentin-nap szépen lassan beszivárgott Magyarországra is. Igaz, mifelénk az ünnep – ha egyáltalán tartják – jobbára csupán kétszemélyes játék. Nem így a tengeren túl, ahol ilyenkor mindenki ünnepel. Nem mindegy azonban, hogy hol, és hogyan. A Forbes például szükségét érezte annak, hogy útmutatót készítsen azoknak a dolgozóknak, akiket február 14-én elkap a rózsaszín mámor. Tedd – ne tedd lista munkahelyi Valentin-napozáshoz.

vday_calendar.jpg

Ha ajándékozol, ne csupán egy, vagy néhány kollégádat lepd meg. Ettől sértve érezhetik magukat a többiek, sőt, még a „kiválasztott” is kényelmetlenül érezheti magát.

Soha ne adj túl drága, vagy nem a helyzethez illő ajándékot. Egyszerűen rossz az üzenete.

Ne flörtölj a kollégákkal! Azt gondolod, hogy a Valentin-nap jó alkalom egy kis flörtre? Lehet, de biztosan nem munkaidőben, munkahelyen.

Kerüld a fizikai kontaktust. Ez még ma sem az irodába való. Ahogy a szexuális tartalmú beszólások sem.

Ne hagyd, hogy az érzelmek befolyásolják a munkád. Ha egész nap azon jár az eszed, hogy este gyertyafényben romantikázol a Nagy Ő-vel, aligha tudsz a feladatokra koncentrálni.

Ne avasd be a kollégákat a szerelmi életed részleteibe. Még ha van is közöttük olyan, akivel bizalmas viszonyban vagy, az iroda nem a megfelelő helyszín. Erre való munkaidő után egy pohár ital.

Az ünnep azért ünnep. Apróságokkal széppé teheted. Egy kis házi süti, amiből mindenkinek jut a kollégáid közül, megédesítheti a munkanapot.

Nicole Williams karrier szakértő szerint az ünnepek kiváló alkalmat teremtenek a csapatépítésre. Készítsetek „szerelem táblát”, amelyre mindenki felírhatja mit szeret – no nem a jóképű új kollégában – hanem a munkájában.

Kívánj mindenkinek boldog Valentin-napot! Február 14-e jó alkalom arra, hogy elfeledkezzünk a konfliktusokról.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr35079762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása