Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Vissza az irodába! Mégsem működik a távmunka?

2013. március 05. - nagymenő

Az utóbbi idők egyik legdivatosabb és legtöbbet emlegetett munkaerőpiaci trendje a távmunka. A technológia fejlődése lehetővé tette, hogy a munkavállalók bárhol elvégezhessék a feladataikat. Csak egy laptop, és teljesen mindegy, hogy a nappaliban, a kertben, a konyhában, a strandon vagyunk éppen, akárhol dolgozhatunk. Különösen igaz ez azokra, akik az IT szektorban dolgoznak. A távmunka ráadásul “zöld” és időtakarékos, kevesebb stresszel jár, mintha mindennap ingázni kellene a munkahely és az otthon között. Eddig az elmélet, amely most megdőlni látszik.WomanWorkingFromHome.jpg

A Yahoo vezérigazgatója, Marissa Mayer ugyanis a napokban bejelentette: a munkatársaknak kötelező bejárniuk az irodába. Az indoklás szerint ugyanis a legkreatívabb ötletek a folyosói beszélgetések, a közös büfézések alkalmával születnek. Nyilván az sem mindegy, hogy a dolgozók szem előtt vannak, így a munkaidőt valóban munkával töltik. A Yahhoo vezetői nem az elsők, akik így gondolkodnak. Az Olimpia idején London polgármestere nevezte fizetett lustálkodóknak azokat, akik otthonról dolgoznak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr675117536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bartush 2013.03.05. 16:34:22

A közös büfézésből és bagózásból max jó kis pozíciók születnek, főleg azoknak, akik munkához nem értenek annyira, de szívesen trécselnek a főnökkel. Az viszont tény, hogy a távmunka nem való mindenkinek.

prim 2013.03.05. 18:44:32

szakma és foglalkozás függő...

tede 2013.03.06. 09:45:09

Nekem sz.rás közben jönnek a jó ötletek. Azt lehet otthon is.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2013.03.06. 12:19:14

"a dolgozók szem előtt vannak, így a munkaidőt valóban munkával töltik" vs. "a legkreatívabb ötletek a folyosói beszélgetések, a közös büfézések alkalmával születnek".

Logika rulez. Nem csoda, hogy a yahoo hanyatlik.

Bambano 2013.03.07. 19:31:47

Abból, hogy a jehu új főnöke rájött, mennyire átverik a jehu távmunkázó dolgozói, széles következtetéseket levonni ökörség.

Ha nem félművelt hr-es írta volna ezt a posztot, akkor olvasta volna azt az interjút is, ahol fent emlegetett hölgy elmondja: átnézte a vpn szerver logokat és kiderült, sok távmunkás egyáltalán nem jelentkezik be hálózaton a munkahelyére, tehát nem távmunkás, hanem szimpla lógós.

miattuk van most vendetta a jehunál. ez alapján a távmunkáról bármiféle következtetést levonni ökörség.

ja, egy amcsi munkahelyen nyilván nem fogják azt mondani, hogy mocsok szemét lógós vagy, de név nélkül nyilatkozó (ex) dolgozók megerősítették, hogy a valódi ok ez.

Don Quixote de la Ferko 2013.03.18. 16:52:51

Távmunkát általában otthon végezhető munkákra adnak. Gondolom ez a fizetésen is meglátszik, ha napi 88 darab lópömpölő elkészítése a norma, és a pógár csak napi 18 darabot ad le, akkor ennek arányában kapja a lovettát.
Ha neki ennyiért megéri, akkor a londoni polgármester vastagon benyalhat, akkor meg főleg, ha az előírt 88 darab is elkészül.
Megértem, hogy életében egy percnyi munkát felmutatni nem tudó nyüves politikus szereti a rabszolgáit basztatásközelben tartani, de a távmunka nem így működik.
süti beállítások módosítása