Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

A világ hat legjobb állása!

2013. május 07. - nagymenő

Kétségtelen, hogy a világ legjobb állásait az ausztrálok kínálják. Még 2009-ben keltett nagy feltűnést az ausztrál turisztikai hivatal állásajánlata, amelyben sziget gondnokot kerestek. A “gondnok” persze eléggé megtévesztő megjelölés, hiszen a legjobb munkahelyen valójában nyaralni kellett, és a nyaralási élményekről beszámolni az interneten.  Akkor 34 000 jelentkező közül a brit Ben Southallt választották. Most ő reklámozza az idei legjobb munkahelyeket. Igen, egyszerre többet, szám szerint hatot.

Sydney-harbour_1357394a.jpg

A “vadonban kalandozó” feladata, amint a név is elárulja, túrázás Ausztrália legszebb vidékein. A munkaköri leírás szerint meg kell ismerkedni a helyi vadvilággal, néha a csillagos ég alatt kell aludni, és hőlégballonnal repkedni a csodálatos tájak fölött. Ezen túl kötelező naplementét nézni a híres Uluru sziklánál.

Quennsland nemzeti parkjaiba vadőrt keresnek. A feladat: megismerkedni a helyi növény- és állatvilággal, sétálni a tengerparton, és közben ellenőrizni a víz hőmérsékletét.

A dél-ausztráliai Kangaroo szigeten gondnokra mutatkozik nagy igény.  Kenguru figyelés, delfinekkel úszás, koala dajkálás, fókákkal napozás. Kemény munka. Bár, ha belegondolunk, hogy van esély a nagy fehér cápával való találkozásra, kell hozzá némi bátorság is.

Akit a vadvilág helyett inkább a városi dzsungel vonz, menjen fotósnak Melbourne-be. Kávézók, bulik, fesztiválok, koncertek.  Pihenésnek szörfözés és pingvinles.

Az igaz gourmand-oknak a nyugat-ausztráliai  főkóstolói állás lehet a legvonzóbb. A legjobb éttermek után jöhetnek a borászatok és a sörfőzdék.

A főmókamesternek VIP ellátás jár Sydneyben. Fesztiváloznia pedig kötelező. Nem hagyhatja ki a Sydney Fesztivált, a Mardi Grast és persze végig kell néznie a híres újévi tűzijátékot Sydney kikötőjében.

A szerencsés nyertesek mindezért jó fizetést is kapnak. Nem csoda, hogy a hirdetés megjelenését követő első 72 órában 130 000-en jelentkeztek 140 országból.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr15285929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.07. 17:06:51

felét legalább be is vállalnám gondolkodás nélkül!
süti beállítások módosítása