Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Minimálbérért dolgoztatná a lányait Obama

2014. június 23. - nagymenő

Mindenkinek meg kell tanulnia megkeresni és beosztani a pénzét. Meg kell tanulni takarékoskodni is. Az elnök ezeket nagyon komolyan gondolja és azt tervezi, hogy a lányait elküldi egy olyan helyre, ahol minimálbérért dolgoznak és utána azt is megpróbálja valahogy összehozni, hogy a lányainak aztán abból a pénzből kelljen megélniük. Nem könnyű feladat.

 slide_307948_2683812_free.jpg

Az elnök, amikor még nem volt elnök, fagylaltot árult a Baskin-Robbinsnál, a First Lady pedig a könyvkötészetben dolgozott.

Ahogy egy vasárnapi magazinnak nyilatkozta: Minden gyereknek meg kall tapasztalnia, hogy minimálbérét dolgozik - mondta a First Lady. Mi is keressük azt a lehetőséget, ahova elküldhetjük a lányokat dolgozni, hogy lássák, azért a pénzzért mennyit kell dolgozni. Szeretném, ha megértenék, hogy a munkáért járó pénz nem mindig elég mindenre és, hogy emberek milliói nap-mint-nap így élnek.

Az elnöki pár igyekszik mindent úgy intézni, hogy a gyerekeik ne szerepeljenek túl sokat, hiszen ahogy mondják, kicsik még. Malia, 16, míg Sasha, 13 éves. Ezzel együtt a nagyobbik lány nemrégiben az eggyik reggeli televíziós műsor asszisztenseként tűnt fel a sajtóban.

A bejelentés egyébként annak a kampánynak a része, amelynek célja, hogy segítsen a nagyon kevés pénzből élő, de dolgozó családokon.

Az elnök erre az évre azt a célt tűzte ki magának, hogy a döntéshozókkal elfogadtassa a nők egyenlő bérezését, a minimálbér-emelést.

Az interjú végén Obama arról mesélt, hogy frissdiplomásként milyen volt az élet a felesége anyjának a házában az emeleten, egy végtelenül lepusztult környéken, diákhitellel a nyakukban, pici gyerekkel. Akkoriban egy ezer dollárért vásárolt használt kocsival járt.

140622-Obama-dating-vtr.jpg

Igaz azóta nagyot fordult a világ körülötte, de pontosan tudja, hogy ha ma valaki órabérből él, és odamegy a főnökéhez, hogy ki akar venni 3 nap szabadságot, akkor azt kockáztatja, hogy kirúgják.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr56405233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.06.24. 12:52:10

nem rossz ötlet, de előtt had legyenek vagy fél évig munkanélküliek az is igen sokat tud segíteni a munka megbecsülésében.
süti beállítások módosítása