Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

12 aminGIF, amit egy pályakezdőnek látnia kell

2014. augusztus 15. - nagymenő

Te egy pályakezdő vagy? Rettegsz az első naptól a munkahelyen? Eleged van már a jótanácsokból? NÉZD meg ezt a 12 aminGIF-et és készen állsz a szeptember 1-jére. HAJRÁ!!

Az eslő nap tényleg kemény lesz, de ne félj a második, harmadik már menni fog.

ma1.gif

Az eslő napon 654326438 féle idióta szorongással fogsz készülni. Az biztos, hogy dolgozni más, mint lófrálni az egyetemi büfében. A játék része, hogy az elején viselkedsz, de aztán megtalálod a helyed.

Tudd, hogy mit akarsz

ma2.gif

Nem kell minden hülyeséget elfogadnod, csak azért mert a Főnököd mondja. Legyél határozott, hogy mindenki számára legyen világos, miért pont ott és miért pont azt akartat csinálni. 

Szerezz barátokat

ma3.gif

Az önbizalom fontos, de az talán még fontosabb, hogy mások is elkezdjenek bízni benned, ehhez pedig "támogatók","szponzorok", magyarul barátok kellenek.

Ne dönts elhamarkodottan

ma4.gif

Kétszer is gondold meg, hogy kiről, mit, hogyan mondasz. A vagányokat, határozottakat szeretik, de a forradalmárokat nem annyira.

Tudd, hogy mi a célod, minden nap, minden héten, minden hónapban.

ma5.gif

A lényeg, hogy tudd: minden nap egy újabb kihívás, légy észnél.

Ne félj a kudarcoktól. Ahogy jönnek, úgy el is múlnak.

ma6.gif

Nem kaptad meg azt a munkát, amit szeretnél vagy csak nem ahoz az aztalhoz ültettek, ahonnan a legjobb a kilátás? Vagy kirúgnak a próbaidő végén? Kit érdekel? Menj tovább, ne add fel! De legfőképpen el ne hidd, hogy ez csak Veled történhet meg.

Legyél büszke magadra, legyen tartásod!

ma7.gif

A sikerek nem jönnek gyorsan. Az elsimerésért, a jobb munkáért éééééésssss a sok pénzért bizony dolgozni kell!

Hülyék mindenhol vannak

ma8.gif

Ne csodálkozz, ha valamelyik kollégád akkora marhaságot csinál, amit Te el sem tudtál volna képzelni. Néhány év után mindenki megzakkan kicsit. Szórakozz rajtuk.

Ismerd el, ha hibáztál

ma9.gif

Ja. Mindenki azt hiszi, hogy tökéleted, de ez nem igaz. Hibáztál? Ismerd el, de ne csinálj belőle nagy ügyet. Mások sem fognak, csak akkor, ha sumákolsz.

Happy hour

ma10.gif

Ez már nen az egyetem, lehet, hogy árulnak a büfében piát, de ne te állj a sor elején. Várd ki a hétvégét a lazulással.

A "deszkázást" hagyd meg a hétvégére

ma11.gif

A benyomós sztorikat bírják egy munkahelyen, de nem feltétlen a zöldfülüektől. A TE szerződésedben is benne lesz: Megjelenés munkára alkalmas állapotban. Nem a ruhádra gondolnak, vagy arra, hogy hogy áll a hajad! A büdös alkohol szagod van, és nem először, ki fognak rúgni. 

DE A LÉNYEG: Soha ne feledd, csak vidáman!

ma13.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr766606295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.16. 11:33:32

hát ez egy jó fura poszt volt. :S
süti beállítások módosítása