Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Legyél kicsit egoista - 7 tanács nőknek, állásinterjú előtt

2014. október 07. - nagymenő

... Az egoista az aki csak magára gondol, aki csak a saját érdekeit nézi, és másokéra nincs tekintettel. Őt csak a saját vélt vagy valós céljai ösztönzik. Egy egoistától nehéz segítséget kapni. Az egoista minden gondolata saját maga körül forog. Az egoista szívesen veszi mások támogatását, ha az előremozdítja a saját céljait....

Az Egyesült Királyság 71. miniszterelnöke, Thatcher mondta egyszer: I’m right, and everyone else is wrong”. És Ő volt az, aki az egyik legismertebb, vezetéselmélet címét, ami így szólt: "The Great Man Theory" kicsit átírta és a "man" helyett a "person" kifejezést használta. Így lett belőle "The Great Person Theory".

Thatcher egoista volt? Lehet. Jó miniszterelnök volt? Politikai meggyőződéstől függően igen/nem! Jó vezető volt? Ebben viszont többe egyetértenek.

HR tanácsadók gyakran mondják a GYES-ről a munkaerőpiacra visszatérő nőknek, hogy legyen "önbizalmuk". Könnyű azt mondani. Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor nem lenne az a több tucat alapítvány és tanfolyam, ami a nők elhelyezését, elhelyezkedését segítené. 

Karriertanácsadók ezért mostanában inkább azt mondják: legyél egy picit egoista! Igen, egy állásinterjún csak a saját érdekeit kell néznie az embernek, és igen, minden gondolata maga körül kell, hogy forogjon. Ez elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a nő képes legyen az érdekeit képviselni.

Miért?

Mert Magyarországon a férfiak átlagkeresete 220 ezer forint, míg a nőké 173,4 ezer forint.

ma3.jpg

Utána következik az ÁRAZÁS!

Ma már nem szabad csak egy önéletrajz alapján munkát keresni. A CV szükséges és kell, de nem szanad csak az abban leírtak alapján meghatározni a fizetési elvárásokat. A végzettség, tapasztalat stb. segítenek az árazásban, de van számtalan más tényező, képesség, skill-s, amivel többet lehet kérni. 

1.Soha ne értékeld alul magad - ne fogadd el azonnal az ajánlatot.
2.Légy tisztában az értékeiddel, amikor a bérről beszélsz - a nők Magyarországon átlagosan 21 %-kal alacsonyabb bért kapnak, mint a férfiak.
3.Légy pozítiv, bizz benne, hogy sikerrel jársz.
4.Együttműködés, win-win helyzet.
5.Nőként tárgyalj, ne rámenős férfiként.
6.Gondold végig, hogy milyen tárgyalási alternativák lehetnek. Készülj fel!
7.Ne az „elég jo bér” legyen a célod. Legyen valódi célod és érvelj mellette.

Mindennek ára van!

Ha hajlandó vagy korán bejárni és túlórázni? - Ára van!
Ha hajlandó vagy hétvégén dolgozni? - Ára van!
Határozott vagy? - Ára van!
Nyitott vagy? - Ára van!
Tudsz nyelveket, de nincs papírod róla? - Annak is ára van!
Közel laksz a munkádhoz? - Ára van!
Kocsival jársz dolgozni? - Ára van!
ma4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr766763315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása