Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

A legjobb otthonról végezhető munkák - nőknek

2015. január 05. - nagymenő

Amerikában már több mint 40 millióan dolgoznak otthonról. Becslések szerint ez a szám egyre csak növekszik, hiszen a távmunka mindenkinek jó. Megéri a munkáltatónak, hiszen nem kell irodát, eszközöket biztosítania, esetleg az utazást finanszíroznia, és megéri a munkavállalónak is. Fülöp Zsuzsa a Manpower Magyarország kiválasztási szakértője, tanácsadója szerint ezek a lehetőségek azért jók, mert nincs utazgatás, a dolgozó maga oszthatja be az idejét. A távmunkát persze leginkább a nők, közülük is a családanyák választják.

Kérdező biztos

Legyen az kereskedő vagy gyártó cég, szolgáltató vagy politikai szervezet, időről időre kíváncsi a fogyasztók, a választók véleményére. A közvélemény kutatók ma már a legkevesebb esetben járnak házról házra, sokkal inkább jellemző, hogy telefonon, vagy interneten keresztül teszik fel a kérdéseket. A munka általában teljesen kötetlen, hiszen nem órabérben, hanem darabra fizet.

girl.jpg

Website tesztelő

Találkozott már olyan honlappal, amelyen lehetetlen kiigazodni? A komolyabb cégek szeretnék elkerülni az ilyen hibákat, ezért tesztelőket alkalmaznak. „Általában egyszerű utasításokat kell követni, és ellenőrizni, hogy az oldalon minden egyértelműen, világosan működik-e” – mondja egy online munkaközvetítő vezetője. Egy-egy feladat mindössze negyed- fél óráig tart, így érdemes több, hasonló jellegű munkát kínáló oldalon regisztrálni. A megbízást ugyanis az viszi el, aki a leggyorsabb.

Nyelvtanár

Szívesen utaznád körbe a világot a karosszékben ülve? Taníts nyelvet! Gyűjthetsz tanítványokat a világ minden pontjáról, hiszen pl. ha Skype-ot használsz, bárhonnan látnak, hallanak a tanítványok. Persze, Amerikából ez is könnyebb, hiszen angolul gyakorlatilag valamennyi ország lakói tanulnak. De ismerek élő, hús-vér tanárt, aki interneten keresztül tanít magyarra fiatalokat Dél-Amerikától Ausztráliáig.

Tanár

Tanítani persze nem csak nyelveket lehet. Matek vagy fizika? Sok gyerek szenved ezektől a tárgyaktól a suliban. A magántanárnak már nem kell házhoz mennie. Neten keresztül is lehet segíteni.

Ügyfélszolgálati képviselő

Ehhez a munkához sem feltétlenül szükséges egy call center iróasztalánál tölteni az egész napot. Türelem, jó beszédkészség, alapfokú számítógépes tudás – ezek az elvárt képességek. Gyakorlatilag ez az a terület, ahol a legtöbb cég kínál álláslehetőséget, akár napi 4 órára is.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr417043431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túrós (törölt) 2015.01.05. 14:38:43

viszont Magyarországon az otthonról végezhető munka hirdetések 150%-a lehúzós kamu

Vitez Belizar · http://agoraanomalia.blog.hu/ 2015.01.05. 19:46:28

@Túrós: Amúgy a külföldiek közül is sok a lehúzás, vagy olyan kevés pénzt fizetnek, hogy az talán csak a harmadik világban számít betevőnek. A kedvencem egy olyan munkaajánlat volt, ahol elvileg gépelést kértek volna, aztán kiderült, hogy CAPTCHA védelmet kellett feltörni gyors egymásutánban, hadd terjedjen a spam (magyarán bepötyögni a kódot pár másodperc alatt). De Amerikában legalább pár lehetőség van. Bár sokat néztem utána, Magyarországon egyetlen használható/nem átveréses távmunka ajánlattal sem találkoztam. Egy fontos szabály: senki se fizessen azért egy petákot sem, hogy dolgozhasson, semmilyen jogcímen! Elvileg is baromság, fizetni a munkádért kell, nem neked azért, hogy dolgozhass.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.01.05. 22:12:14

Egyet kell értsek az előttem szólókkal. Magyarországon az ilyen típusú munkák nem igazán működnek ,vagy csak nagyon szerény jövedelmecskét biztosítanak. Viszont a hirdetések között rengeteg a lehúzós csalás.
Volt valahol egy cikk hogy magyarországon egyébként se díjazzák a munkaadók, ha dolgozójuk munkaideje egy részben otthonról dolgozik. Fontos nekik hogy bent legyen a delikvens, és ők gyakorolhassák főúri előjogaikat..
Hiába, sajnos a magyar alapvetően dzsentri gyökerű társadalom.

subtotal 2015.01.05. 22:38:09

@Vitez Belizar: van olyan magyarországon jelen lévő multi, ahol működik a w@h. a felsoroltaknál sokkal komolyabb pozíciókban is. csak nem így hírdetik. de valóban a ritka kivétel sajnos.

Rébusz 2015.01.06. 04:09:39

Van az otthonról végezhető munka kategória, de otthonról dolgozni gyakorlatilag rengeteg munkakörből lehetne. Szerintem az otthonról végzett munkának kiugróan sok a pozitívuma, a negatívum mind számban, mint pedig fontosság szempontjából elenyésző mellette.

szib 2015.01.06. 08:17:24

Nekem pont most nagyon jól jönne egy otthonról végezhető munka, mert költözni szeretnék (másik megyébe), és egyelőre nem találok állást. De otthonról is csak olyat vállalnék, ami fix fizetéses, bejelentett alkalmazotti munkaviszony. Jutalék, darabszám utáni bér meg a hasonlók zsebpénznek jó, de megélni nem lehet belőle. Egy darabig kerestem, de aztán feladtam. Nálunk az otthonról végezhető munkán nem rendes állást értenek, hanem csak mellékest.

a_tom 2015.01.06. 14:12:21

Otthonról kb. prostituáltként lehet dolgozni ebben a csodás gazdasági környezetben, jólteljesítésben. Csak aztán nehogy azt a munkakört is közmunkásítsák és beadják nekünk mint sikertörténet..
süti beállítások módosítása