Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Szerezz tapasztalatot karácsonyra!

2015. november 04. - nagymenő

Ha alkalmi munkát keresel, a karácsony, illetve az azt megelőző időszak duplán lehet ünnep. Ilyenkor ugyanis számtalan helyen van szükség kisegítő munkatársakra. A munkavállalóknak szóló jótanácsokat ugyan a Guardian foglalta össze, egy részük hasznos lehet itthon is, hiszen például a kereskedelemben sokan keresnek ilyenkor határozott időre munkatársakat.

A briteknél a rendezvényszervezők, az ajándékcsomagolók és a vágóhidak is plusz munkaerőre szorulnak ilyenkor. Ugyanakkor a legnagyobb karácsonyi munkáltató a Royal Mail, vagyis a posta, amely 20 000 szezonális munkavállalót alkalmaz az ünnepi szezonban. A kereskedők, az ügyfélszolgálatok üzemeltetői ugyancsak tízezres nagyságrendben keresnek munkavállalókat.

hiring-sign.jpg

A legtöbb munkaadó már október végén megkezdi a toborzást. Azoknak, akik éppen álláskeresésben vannak, érdemes figyelniük a különböző hirdetési oldalakat, illetve jelezni, hogy akár a szezonális munka is érdekli őket. Igaz, csak egy-két hónapról van szó, és a munkaadók nem is fizetnek túl jól, a további keresésben hasznos lehet a pár hetes munka, hiszen ez is tapasztalatnak számít.

Azért sem árt időben ébredni, mert néhány munkakörben a munkába állást rövid tréning előzi meg, így a munkaadók korábban kezdik a toborzást, hogy mire az igazi szezon beindul, olyan csapat legyen a fedélzeten, amely tudja a dolgát.

A hagyományos álláshirdetések böngészése mellett kifizetődő lehet a proaktív keresés – mondja Szekeres Katalin a ManpowerGroup karrier tanácsadója. Ez jóval egyszerűbb, mint amilyennek hangzik. CV-nkkel a zsebünkben figyeljük a kirakatokat. Ha valahol munkatársat keresnek, egyszerűen sétáljunk be, és jelentkezzünk.

Az álláshirdetések többségében általában feltüntetik, hogy elvárás a korábban hasonló területen szerzett munkatapasztalat – kivéve karácsony előtt. Ilyenkor könnyen találnak munkát például a diákok is. Persze a CV ilyenkor is elvárás. Hogy mit írjunk bele? A csapatsportok, iskolai projektmunkák egészen nyugodtan szerepelhetnek. Ha munkatapasztalatnak nem is számítanak, valamit felfednek személyiségünkből, ami a munkaadóknak vonzó lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr508049706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása