Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Újabb öngól, amivel a Brexit hívei nem számoltak

2016. június 29. - nagymenő

A Nagy-Britannia Unióból történő kilépéséért kampányolók célkeresztjében a „lengyel vízvezetékszerelők” és az „olasz baristák” álltak, vagyis azok a főként kelet- és dél-európai bevándorlók – köztük szép számmal magyarok - , akik a jobb megélhetés reményében választották a szigetországot. A Brexit hívők tábora abban a reményben szavazott, hogy az európai bevándorlók egyik percről a másikra pakolnak, és hazamennek.

Arról felesleges több szót ejteni, milyen – súlyosan negatív – következményei lennének ennek a brit gazdaság szempontjából, amire a kilépés párti szavazók nem gondoltak. Az viszont egészen biztos, hogy nem merült fel bennük: a bevándorlók száma a következő két évben tovább növekszik, méghozzá a jóslatok szerint minden eddiginél nagyobb mértékben.

Phil Woolas, aki Gordon Brown miniszterelnöksége idején a bevándorlási ügyekért felelt, arról beszélt a Mirrornak adott interjújában, hogy a bevándorlási szabályok szigorítása minden esetben a migráció hirtelen megugrását okozza a bevezetést megelőző időszakban. Márpedig ez az időszak most elég hosszú, minimum két év. Ez idő alatt a volt miniszter szerint a legóvatosabb számítások szerint is minimum félmillió európai bevándorlóval kell számolni.

2008-ban az akkori brit kormány szigorította a bevándorlási szabályokat. Akkor az alacsonyan képzett, nem Uniós tagállamból származó állampolgárok számára nehezítették meg a bevándorlást. Bár a törvény elfogadása és életbe lépése előtt jóval kevesebb idő telt el, mint amennyi most várható, az „utolsó lehetőséget” rengetegen használták ki.

A másik nagy roham a brit állampolgárságért várható. Öt év folyamatos kint tartózkodás és munkaviszony után ugyanis ezt igényelhetik a külföldiek. A hírekből azonban egyelőre az látszik, hogy a bizonytalanság óriási az Egyesült Királyságban élő külföldiek körében. Míg egyesek kivárnak, és abban bíznak, hogy az ő életükben nem hoz igazán nagy változást a Brexit, mások a fokozódó gyűlölethullám miatt azon gondolkodnak, az Európai Unió melyik tagállamában próbáljanak újra szerencsét.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr988854710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.06.30. 01:02:24

Mivel az európaiak főleg a pénz miatt mennek , nem elhanyagolható szempont, hogy a font beszakadása miatt ott is hagyják a hülyeangolokat....aztán majd lehet importálni a volt gyarmatokról, ahogy Nigel Farage mondta....

rozsomák 2016.06.30. 01:30:50

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Ah, szóval a font beszakadása miatt...
Nyilván nem nagyon vagy tisztában az árfolyamokkal, csak Mari néni hozta a hírt neked.

Kb 5%-ot gyengült a font az eurohoz képest. Aki 5% miatt már elmenekül, az nyilván 4% miatt ment oda, mi ?
Ezt ugye te se gondolod komolyan.

A font ennél sokkal nagyobb ingadozásokat is szokott művelni viszonylag rövid idő alatt, nyugodtan tanulmányozd akár az EU/GBP, akár az GBP/USD historikus chartokat, aztán majd gyere vissza.

(jézusmáriám, ide már tényleg minden hülye ír. Pláne az olyan, aki 5 év alatt 13 000 kommentet szór el, az miért nem tanul inkább ehelyett? Miért jobb itt lógni egész nap és tök sötét baromként írni mindenhová ?)

Afrika steht an der Elbe 2016.06.30. 02:22:55

A Magyarországon állomásozó angolok akkora gyökerek, mint ide Lacháza. Ezzel önmagában nem lenne gond, hiszen minden nemzet a rosszabbik felét mutatja külföldön.

Azonban azt teljesen nem értem, hogy ki vannak akadva az adó- és járulékfizető fehér "bevándorlókon", akik lévén EU állampolgárok, nem bevándorlók, miközben egy szavuk nincs arra, hogy elárasztják őket a segílyes paki/nigger söpredékek.

Tehát maradjunk annyiban, hogy komplett idióták. Ahogy a brexit előtt még megszállott anglomán libsik is nevezik őket a brexit óta.

medium size devil 2016.06.30. 02:59:25

@Könnyen elkaptuk, uram!:

1. Mit mondott Farage??
2. Farage-tol idezni az micsoda??

medium size devil 2016.06.30. 03:03:36

@Afrika steht an der Elbe: Hat nem tudom, nekem inkabb az tunik sopredeknek aki faji alapon en bloc sopredeknek nevez egy egesz nepcsoportot. Ideje frissitened oregfiu, a valosag elmegy melletted. Vesd ossze a londoni polgarmestert a nyelvtudas nelkuli, minden modern dolgot gyulolo ostoba ven szarhazi reakcios Tarlossal.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.30. 05:59:07

Hisztizés van, a liberók nem nyugszanak, a valódi ok az, hogy ez az angol nép történelmi győzelme a liberók ellen.

borgen 2016.06.30. 06:47:19

Szerintem sokan felreertik a brexit mogotti indokokat. A britek hozza vannak szokva a bevandorlashoz, es nem is az a legnagyobb baj hogy sokan jonnek meg hogy egyre tobben, hanem az, hogy nem tudjak oket szurni. Nem tudjak lefolozni a legjobbakat es bejon a selejt is. Minden tovabbi nelkul szivesen beengednenek egy pontrendszer alapjan szurt bevandorlotomeget.

midnight coder 2016.06.30. 07:35:05

@medium size devil: Maradjunk annyiban, hogy Afrika és a Közel-Kelet nem azért szar helyek, mert sok ott a Tarlós. És nem Tarlós rombolta le Szíriát, nem ő teremtette az IS-t, nem ő alapította a Boko Haram-ot. Arról nem is szólva, hogy nem Tarlós szülte tele a térséget, megtízszerezve az ottani népességet - ami minden ottani baj forrása. A szírek is vagy 2 millióan voltak úgy 100 éve, ez alatt sikerült felhozni a népességet 20 millió fölé. És ugyanezt produkálják az afrikai országok is, csakhogy 10x annyi embert már nem lehet kecsketenyésztésből eltartani. Ezért jön a felesleg Európába, ami idővel ezt is olyan remek hellyé teszi majd, mint ahonnan jöttek.

Ad Dio 2016.06.30. 08:27:08

A szabad munkaerő mozgás elve egy olyan gazdaságban ahol a régiók közt akár 10x-es bérkülönbségek is lehetségesek ugyanazon munkakörben, egész egyszerűen működésképtelen. Semmi egyébre nem vezet, mint munkanélküliségre a gazdag területeken és elnéptelenedésre a szegényeken. Ez sima 1x1. Az angolok mondták ki azt, amit előbb vagy utóbb minden centrum ország valahogy kell majd kezeljen. A "piac" maga nem fogja szabályozni a folyamatokat, bele kell nyúlni. A legszelídebb módja a helyzet kezelésének a szociális juttatások korlátozása a bevándorlók irányába. Ha valóban kialakulni látszik egy boom, az angol kormány majd tesz ellene. Akkor is, ha az esetleg nem "eurokonform" megoldás lesz. Miért, mit tesznek ellene? Kidobják az Unióból :-)?

bringás bosszantó 2016.06.30. 08:48:02

Komoly probléma. A sok buliszakos diplomás mosogató jöhet haza, a helyükre meg felveszik a tizedannyiért güriző szavannai kuntakintéket.

Sexual Harassment Panda 2016.06.30. 08:53:25

@bringás bosszantó: ezzel nincs is gond, de akkor a közös piacról is le lehet mondani.

bringás bosszantó 2016.06.30. 08:58:23

@Sexual Harassment Panda:

Szerinted a negatív IQ-s orbánisták tisztában vannak azzal, hogy mivel jár ha a csúti féreg kivezeti Magyarországot az EU-ból?

Ezek a szerencsétlenek elhiszik, hogy minden tuti és szép lesz ha bőgatyában karikást csattogtatva újraélesztik a téeszes melléküzemág rendszert és raktárra gyártják a bőrös kulacsok millióit.

bringás bosszantó 2016.06.30. 09:07:05

@rozsomák:

A rengeteg nagy eszeddel azt nem fogod fel, hogy nem az 5% a lényeg hanem a folyamat ami elindult és nem látni mi lesz a végeredménye. Az angolok kiválása miatt a szigetországot elhagyó cégek tojnak rád meg a hiedelmeidre, továbbállnak mert az éri meg, és arra is tojnak, hogy az addig ott dolgozók mennek velük vagy maradnak, hazamennek oszt jónapot.

telkoe 2016.06.30. 09:09:53

Brexit hívők tábora abban a reményben szavazott, hogy az európai bevándorlók egyik percről a másikra pakolnak, és hazamennek.

Az a nagyon kicsi és nagyon buta rész volt. Sokan azért szavaztak mert volt egy bevándorlócsoport ami kiutazott és egyből beleült a szociális és eü rendszerbe - anélkül h valaha is dolgozni és befizetni akart volna. A bevándorlással kapcsolatban a másik nagy téma a ECHR alapján kiutasíthatatlan bűnözők miatti teljesen jogos felháborodás.

Jó ez a téma, minden bamba balos világmegváltó megmagyarázhatja, a rámenősebbje még orbánozhat is egy kicsit.

kvadrillio 2016.06.30. 09:20:59

JAHHH....EGYRE JOBBAN NŐ A BEVÁNDORLÓK SZÁMA, HA TOVÁBBRA IS ELVESZIK A KORRUPT MAFFIA-KORMÁNYOK AZ ÉLETLEHETŐSÉGET, A MUNKALEHETŐSÉGET ELŐLÜK ÉS TOVÁBB KONCENTRÁLJÁK KIZSÁKMÁNYOLÓAN KAPZSI HATALMUKAT ÉS JAVAIK FELHALMOZÓDÁSÁT A TÖBBSÉGI TÁRSADALOM KIFOSZTÁSÁVAL !

GQ 2016.06.30. 09:21:33

@Ad Dio: nem, nem kidobják az unióból, hanem bezárják előtte a piac kapuit. az ország kereskedemének 50% az EU más országaival történik, ha jól emlékszem. ez azért baromi nagy érvágás lenne. anglia nem keményebb az eu-nál, hiába próbálják ezt ők is elhinni magukról.

kvadrillio 2016.06.30. 09:26:00

Ez itt, EGY CSODÁLATOS ELME ! :)
Brexit: Szivárgás az új világrend gátrendszerén
2016. június 29. 12:11
Kincses Albin - Hunhír.info

hatterhatalom.jpgMíg az átlag hamburgerzabáló amerikai feltehetőleg azt sem tudja, hogy mi zajlik az öreg kontinensen, a szabadgondolkodók különféle elméletekkel állnak elő a Brexit hatását illetően. Mark Dankof, San Antonio-i politikai elemző egyenesen az új világrend első törésének látja a Brexitet, mint fogalmaz: elkezdődött a világ uralkodó rétegének töredezése. A PressTv-nek adott keddi telefoninterjújában nyomatékosan felhívta a figyelmet, hogy a Brexit hatása jóval túllép az öreg kontinensen, és Amerikát is próbatétel elé állítja. Egy bizonyos - figyelmeztetett Dankof, a jelenlegi struktúrák és hatalmi viszonyok a brüsszeli bürokrácia és a különböző nemzetiségű világpolgárok kezében összpontosuló hatalom nem tartható tovább.
Magyar Menedék - Badiny

Mark Dankof erőteljesen bírálta Obama amerikai elnököt és szűklátókörűséggel vádolta, hiszen Obama a Brexit valós társadalmi-politikai súlyát csökkentendő úgy foglalt állást, hogy ez nem változtatja meg alapjaiban Európa gazdasági-politikai irányultságát. Ez hibás elmélet - fogalmazott Dankof, s leszögezte: a Nagy-Britannia kiválását sürgető többség egyértelmű jelzést adott a világnak, hogy begyöpösödött struktúrákkal már nem lehet irányítani az öreg kontinenst.

Az angol nép megbüntette az uralkodó osztályt és Brüsszel akaratának behódolt européereket és ez a folyamat láncreakciót indíthat meg, amelynek beláthatatlan következményei lehetnek - hívta fel a figyelmet.

Dankof arra is rávilágított, hogy Obama megszólalásával ellentétben bizony a Brexit világválságot jelképez, amelyben az elnyomott népek egyértelmű jelzést küldtek a világelitnek, hogy nem hajlandóak tovább a "régi" világrend szabályai szerint élni.

Amerikának rá kell jönnie arra, hogy mit akarnak Európa népei, és számukra nem elfogadható a nemzeti politizálás megszüntetése, az önálló nemzetek súlyának csökkentése, és a központilag irányított európai trend - fogalmazott Dankof.

Dankof súlyos problémának látta, hogy a globalizált világban eltűnik a nemzeti életmód és életviteli sajátosságok és konkrét amerikai példát említve a lehetséges utat is felvázolta. A Brexittel Amerikának be kell látnia, hogy a mindenek felett álló bank szerepének további kizárólagossága nem elfogadható, éppen ezért a pár világmilliárdos kezében levő Federal Reserve Board hatalmát kell korlátozni, illetve megszüntetni.

Az elemző javasolta, hogy azok a vitatott globális szerződések, mint az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Megállapodás (NAFTA), a Csendes-óceáni Partnerség (TPP), valamint a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) felett eljárt az idő, és az Amerikai Egyesült Államokban is egyre inkább szorgalmazzák a nemzeti szuverenitás előtérbe helyezését.

Dankof felhívta a figyelmet, hogy Amerikának meg kell szabadulnia rendőrállami szerepétől, nem töltheti be az idők végezetéig a világ csendőre szerepét, s az adott ország gazdasági, társadalmi, politikai fejlődését nem rendelhetik alá a Közel-keleti lobbiknak.

kvadrillio 2016.06.30. 09:27:15

...Mark Dankof....NU, MINGGYÁ MEGNÉLZEM KI EZ A ZSENI !!!! :) TISSZTA NOSTRADAMUS AZ ÜRGE !!! :)

medium size devil 2016.06.30. 09:34:03

@BircaHang Média szerkesztősége: Hat az angoloknak pont semmi baja a liberalizmussal. Brusszel tul nagy liberalizmust eroltetett rajuk??

medium size devil 2016.06.30. 09:38:32

@midnight coder: Te most az arabokrol meg az afrokrol beszelsz es szinten altalanositva. Kerlek maskor koncentralj arra amit irtam mielott valaszolsz.

exterminador 2016.06.30. 09:47:14

@BircaHang Média szerkesztősége: szóval legyőzték a pelenkát? Végre szobatiszták lettek? Jó hír! Ne csüggedj, egy szép napon neked is sikerülhet.

grafoguru 2016.06.30. 09:47:50

@bringás bosszantó:
"Komoly probléma. A sok buliszakos diplomás mosogató jöhet haza, a helyükre meg felveszik a tizedannyiért güriző szavannai kuntakintéket"

Gondolom irigy vagy a diplomára. Nem csodálom.

N. Barbie 2016.06.30. 12:39:54

@medium size devil: Jokat szoktam rohogni az ilyen hozzad hasonlo szeplelkeken, akik megsertodnek a szinesekrol mondott igazsagokon.
A nektek kellemetlen resz ott kezdodik, hogy Angliaban hivatalos statisztikak vannak errol (ellentetben MO-val, ahol anno a libsik elertek, hogy ne lehessen ilyeneket vezetni, igy amikor mondjuk a ciganyok, a tobbsegi tarsadalomhoz merten kiugro bunozeserol, munkakeruleserol van szo, egy osszekacsintos bizonyitsd kialtassal elintezik, tudva tudvan, hogy miattuk nem lehet).
De ha a statisztika nem eleg, es sajat szemeddel akarsz meggyozodni a lazalmaid hiteltelensegerol, csak el kell menni mondjuk onkormanyzati berlakas-tombokhoz, kikkel van tele? Igen, fekakkal meg arabokkal. Az utcan, parkokban talan feher tizeneves drogdiler bandak lezengenek? Nem, fekak meg arabok. A bortonokben szinten, aranyaikhoz kepest sokkal tobb ott is a feka meg arab.
Na ilyen, amikor a (bal)libsi rozsaszin vilag talalkozik a valosaggal. Ezen meg lehet sertodni, meg sopredekezni aki ezt elmondja, csak nem erdemes.

Egyebkent szamomra a Brexit kampanyban (es mar elotte is jo ideje ez ment) az volt a legundoritobb, hogy csak az EU-bol erkezo, de azon belul is foleg a kelet es kozep EU orszagokbol erkezokon koszorultek a nyelvuket az erre hajlamos angolok. Pont azokon, akiknel szamos hivatalos statisztika szerint magasabb a dolgozok aranya az angolokenal, kevesebben jelentkeznek segelyre, mint az angol atlag, kisebb a bunozesi rata es meg sorolhatnam. Magyarul akikkel nem sok baj van. Akikkel meg a legtobb baj van (igen, a fekak meg arabok), azokrol a jo oreg PC jegyeben es a libsik altali rasszista megbelyegzes elkerulese erdekeben kb. egy szo se esett...

medium size devil 2016.06.30. 13:02:48

@N. Barbie: Nem vagyok ballibsi (amugy is egy fogalmi keptelenseg) bar kozod nincs hozza es egyebirant meg edesapad faszat skatulyazgasd. A Ertelmes valaszra mar nem futotta. Irtam en fekakrol vagy arabokrol te ostoba? Minden rassznak megvan a maga sopredeke, a tiednek is (aki pl. Gucci taskaban tobb kozpenzt lop el mint az osszes ciganybunozo egyuttveve, ennyit a relativizalasrol) de ettol meg nem sopredekezek le egy egesz rasszt. Vili? Dugd fel a velemenyed a retkes aranyeres hatsodba es ne nekem irogass.

N. Barbie 2016.06.30. 13:45:17

@medium size devil: Latom felszakadt a kultura te nagy demokrata nemballibsi. :DD Te nem vagy az, aaa, dehogy, csak egymas utan sutogeted el a mar unalomig hallott ballibsi mantrakat.
Jo ballib szokas szerint kiakadtal, amikor valaki megmondja az igazsagot, a feka es arab bevandorlokrol (nem, te nem irtal roluk, Afrika irt, es azon akadtal ki). Persze arrol kussolsz, hogy ezek a problemak valoban vannak, csak hajtogatod, hogy ne altalanositsunk, mert vannak kivetelek. Hja, vannak. En meg telibe lesz@rom, hogy 100 niggerbol 5 tud viselkedni, ugyanis az lenne a normalis, azert nem jar dicseret, engem inkabb a masik resz erint.
Ertelmes valasz? Aham, mert az nagyon ertelmes valasz, hogy az altalam meg Afrika altal leirt problemakrol szemermesen hallgatsz, inkabb csak a ne altalanosits dumat nyomod. Mert ez aztan nagyon ertelmes, a szinten szokasos, ertelmes valaszhoz keves esz miatti ballib szemelyeskedesrol mar nem is beszelve, az az ertelmesseg csucsa gondolom. :D

Afrika steht an der Elbe 2016.06.30. 14:04:08

@medium size devil:
"...a valosag elmegy melletted."

Meglehetősen vicces ezt épp egy liobsitől olvasni.

medium size devil 2016.06.30. 14:11:50

@Afrika steht an der Elbe: En nem ideogiai alapon es skatulyakban gondolkodom, ugyhogy neked is azt tanacsolom hogy apad faszat cimkezgesd (mar ha annyira fontos), ne engem. Az embereket ugyanazok a vagyak mozgatjak, az ilyen ballibsi meg egyeb vuduzasok ideje lejart, alkalmatlan megkozelites a valosag megertesere es a konszenzusra. A Brexit csomo dologgal magyarazhato az emberi hulyesegtol kezdve a valasztott vezetok alkalmatlansagaig. De onmagaban a Brexit-tol NEM lesz kevesebb paki, neger, stb. Londonban.

medium size devil 2016.06.30. 14:13:15

@N. Barbie: Ballib, ballib.. olyan vagy mint egy buta ovodas. Kopj le, ne kelljen tobbet kernem.

Ad Dio 2016.06.30. 14:13:57

@GQ: Abba teljesen egyetértünk, hogy az angolok meg fogják szívni ha elveszítik a vámmentességüket. Meg úgy egyébként is nagyon sajnálom hogy kilépnek, de ez nem ide tartozik.

Btw ha van egy cseppnyi eszük, hamarosan elkezdik gründolni a saját vámmentes különmegállapodásaikat az egyes tagállamokkal. Ez ugyanis nem tilos - egyelőre.

Csillagszemű Juhász 2016.06.30. 14:14:05

@N. Barbie: Használd kicsit sűrűbben a ballibsi szót! :D

Ad Dio 2016.06.30. 14:15:41

@GQ:

"nem, nem kidobják az unióból, hanem bezárják előtte a piac kapuit."

Ezt sem tehetik meg a konkrét kilépés előtt. Addig ugyanis tagjai az EU-nak. Még akkor is, ha kifelé tartó, esetleg "neveletlen" tagok.

nemecsekerno_007 2016.06.30. 14:17:03

@bringás bosszantó: "A rengeteg nagy eszeddel azt nem fogod fel..."

Pont az a gond, hogy a nagy multinacionális cégek leléphetnek onnan ahol problémák merülnek fel. Ez az ő szempontjukból érthető, de a nem fenntartható fejlődés egyik velejárója és sok negatív hatása van. Nyílván mindenki szereti/szeretné kimazsolázni a javát mindennek, de ez hosszútávon nem fog menni.

A nagy cégek úgy viselkednek mint a hülyegyerek aki szeret főzni, de a konyhát már az anyja ganézza utána meg a gázszámlát is ő fizeti. Na így nem nehéz mesterszakácskodni :)

Ja és a piac nem fogja leaszabályozni magát, az egyensúlyt kell kialakítani. Hasonló témakör az adóparadicsomok, adóoptimalizálás és még sorolhatnám. Szóval nem fekete-fehér minden.

Ad Dio 2016.06.30. 14:18:13

@medium size devil:

Liberalizmus és konzervativizmus nem ellentétes fogalmak. Bal-liberalizmus és konzervativizmus azok. A konzervativizmus lehet jobb-liberális.

Az angolok épp a liberalizmus nevében lépnek ki: ők nem szeretnék elveszteni azt a jogukat, hogy eldönthessék, nemzetállamban szeretnének élni, avagy egy birodalomban, amit valakik Brüsszelből irányítanak.

medium size devil 2016.06.30. 14:25:08

@Ad Dio: Penge vagy. Fejtegetem, hogy elavultak ezek a vilagnezeti skatulyak, erre jossz te is ezzel a libsis konzervativ faszomkodassal. Igen, nyilvan sok exiter szavazo ugy gondolta, hogy jobb a full onallosag, ez is lehetett egy motivum de konkrestan nem tudod se te se en. Valojaban ez egy illuzio, masreszt az angolok eddig is megkaptak a kivaltsagos banasmodot amit akartak. Szoval az EU beklyobol valo szabadulas egy bullshit szerintem.

N. Barbie 2016.06.30. 14:32:39

@Afrika steht an der Elbe: Igen, valoban vicces a valosagrol predikalas attol, aki pont nem vesz arrol tudomast. :D

N. Barbie 2016.06.30. 14:35:45

@medium size devil: "A problemakrol nem veszek tudomast, de azert ne altalanosits", aztan ki is az ovodas. :D

@Csillagszemű Juhász: Es ha ez a ballibakra jellemzo, akkor mit irjak, hogy az eszkimokra? :DD

medium size devil 2016.06.30. 14:37:12

@N. Barbie: Mirol nem veszek tudomast te idiota???

Ad Dio 2016.06.30. 14:57:18

@medium size devil:

Penge mi? Hát még ha tudnád, hogy a munkám véget napi kapcsolatban vagyok az angolokkal és időnként ki is jutok hozzájuk ;-).

Lehet hogy Te nem is sejted hogy mi motiválta őket, de én azért igen. Nem "teljes önállóságra" vágytak (wtf is "teljes önállóság"???), hanem csupán arra, hogy az Egyesült Királyság mozgástere mint nemzetállam megmaradjon. Elegük lett abból, hogy egy maréknyi kontinentális elit mondja meg, hogy merre az arra és ezerrel azon dolgozik, hogy az irányítást egyre inkább egy igen szűk kis csoport kezébe játssza át.

A politikai irányjelzők pedig - téves állításoddal szemben - nem vesztették el a tartalmukat. Természetesen ma sem - ahogy soha - nem fedik a politikai csoportok az ideológiai tereket tökéletesen, de - véleményem szerint - a kategóriák használata ma éppúgy eligazító, mint volt 50 vagy épp száz éve.

Csillagszemű Juhász 2016.06.30. 15:24:14

@N. Barbie: azt írsz persze, amit akarsz. Csak kicsit unalmas, hogy a világ a mindent jól látó, igaz hazafiakból, és a nemzetáruló ballibsikből áll, akik mast se akarnak, csak kiszolgálni a bankokat meg betelepíteni 10 millió muszlimot. Természetesen aki nem ért veled egyet, az csak ilyen ballibsi lehet.

N. Barbie 2016.06.30. 15:39:46

@Csillagszemű Juhász: En nem mondtam ilyeneket, ne hazudj.
Azt irtam, hogy jelen esetben a szinesekre jellemzo problemakrol, amiket irtam, medium nem hajlando tudomast venni (legalabbis nem reagal rajuk), csak a ne altalanosits mantrat nyomja. Ez pedig a ballibak jellemzo hozzaallasa: "ne beszeljunk a kenyes problemakrol, mert akkor nincsenek is".
Egy szot se irtam se hazafiakrol (egyebkent ez nem elavult vilagnezeti skatulyazas @medium size devil:), se bankokrol se muszlimok betelepiteserol. A tobbi stimmel...ja, hogy igy semmi nem maradt a hozzaszolasodbol...:DD

medium size devil 2016.06.30. 15:44:17

@N. Barbie: A kenyes problema a te fejedben van. Nem is ertem mi a picsat akarsz egyaltalan kinyogni meg mi az a balliba.. KOPJ LE!!

N. Barbie 2016.06.30. 15:54:36

@medium size devil: Aranyos, ahogy teszed az ertetlent, csak hogy ne kelljen valaszolni, meg persze megy tovabb az utszeli szemelyeskedes de azert te dumalsz ertelmes valaszrol. :) Szanalmas. Ha meg tenyleg nem erted, akkor bocs, nem tudom egyszerubben elmagyarazni.
Ja, ha meg nem tetszik, hogy a hulyesegeidet valaki helyre teszi, akkor nem kell forumozni, ilyen egyszeru. :D

kvadrillio 2016.06.30. 16:04:19

VALAKI LŐJJE MÁR FEJBE EZT A SZARKAVARÓ ZSIDÓT EGY KALASNYIKOVVAL !!!!!
VAGY VESZEK ÉN EGYET, OCCT FEJBELÖVÖM !!!!!
Hölvényi: Soros javaslata véget vetne Közép-Európa felzárkóztatásának
24.hu
24.hu

2016. 06. 30. 13:56

5
1

Korábban a témában:

Soros: rengeteg pénz kell a menekültválság kezelésére
Soros nem spekulált a fontra, de azért keresett pénzt a Brexiten

Soros György az EU előtt álló kihívásokról tartott előadást az Európai Parlamentben. A magyar származású befektető radikálisan csökkentené az uniós kohéziós politikát és agrártámogatásokat.

Közép-Európa jövője szempontjából elképesztő változásokat sürget Soros György, mondta Hölvényi György KDNP-s EP-képviselő az ülést követően.

Az Európai Parlament fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Soros György provokatív előadását az Egyesült Királyság múlt heti EU-tagságról szóló népszavazásával kezdte. A befektető szerint az EU-nak fel kell ismernie saját hibáit és a szétesés elkerülése érdekében gyökeresen meg kell újulnia. Elmondta, hogy a migrációs válság is hozzájárult a brit EU-tagság elutasításához.

A migrációs válság megoldására évi 30 milliárd eurós uniós forrásteremtést javasolt. Soros azzal az elképesztő javaslattal állt elő, miszerint új uniós adókat kellene kivetni, továbbá hitelfelvétellel, a Közép-Kelet-Európának nyújtott felzárkóztatási források, valamint az agrártámogatások radikális csökkentésével kellene finanszírozni a válság megoldását.
Nehogy Soros javaslatai visszaköszönjenek!

A képviselő hangsúlyozta: „A feladat adott, nagyon vigyázni kell Soros György kijelentéseire, nehogy ezek bármilyen formában európai bizottsági javaslatként a későbbiekben visszaköszönjenek”.

Hölvényi György, az Európai Parlament Fejlesztési Bizottságának tagjaként részt vevő képviselő, a beszéd után elmondta: „A helyben maradást segítő programoknak nincs alternatívája. Soros György elképzelése szerinte a helyben maradást segítő oktatási, gazdasági és foglalkoztatási projektek helyett csak további elvándorlást eredményezne”. A néppárti politikus hangsúlyozta, hogy a térségből nem elvándorlásra kell késztetni, hanem helyben kell segítséget nyújtani.

N. Barbie 2016.06.30. 16:11:50

@medium size devil: :DDD
Szamos ballib mantra mellett mit talaltam? :DD

"medium size devil 2016.03.19 09:33:11

Szemben a poszter allitasaval a magyar neplelek xenofob, rasszista, antiszemita, egy fasisztoid zarvany Europa kozepen. Foleg a videki tudatlan laposhomloku provincialis csurhe."

Ezt nevezem nem altalanositasnak, na, akkor asszem` megallapodhatunk, hogy ennyit a hitelessegedrol. ;)

Sexual Harassment Panda 2016.06.30. 16:13:18

@bringás bosszantó: Senki sem hiszi ezt.
Orbán nem tudna kivezetni minket az euból, mivel Magyarországon az eu támogatottsága 60-70%-os.
Tán nem véletlen, hogy a jobbik is hirtelen eu-párti lett.

medium size devil 2016.06.30. 16:33:03

@N. Barbie: Ez nem altalanositas a reszemrol hanem sajna maga az altalanos helyzet amit en csak megallapitottam. Remelem vagod a kulonbseget a ketto kozott. Tovabbra is ez a velemenyem es asszem ezt jobban latom mi te (innem Mo-rol) azt, hogy mit gondolnak a britek. A xenofobia nalunk sajna eleg altalanos es dominans ahhoz, hogy altalanositva emlegessuk. Szemben azzal az allitassal, hogy minden paki vagy arab bunozo sopredek (ami mondjuk nem csak egy teny eltulzasa hanem serto is). Keress tovabb kiskullancs!

Hari Seldon 2 2016.06.30. 17:16:08

@Sexual Harassment Panda:
Aha, nem:
Lázár kilépne az EU-ból:

444.hu/2016/06/30/lazar-janos-kilepne-az-europai-uniobol

Meneküljön ki merre lát, és amíg teheti.

Tudom, egyenlőre ez nem fog megtörténni, de így működik a fidesz kommunikációja. Először az egyik megjegyez valami olyat, amit szeretnének. Kicsit hagyják leülepedni a népben, időnkét feldobják, és tesztelik mennyire népszerű. Ha népszerű, akkor ráállnak, és átveszik ők is népszavazással.

Nekik az a legjobb eredmény, ha feszültség van, a társadalom megosztott, és szoros bennmaradás győzne. (ahogy Boris Johnson akarta volna, de a Cameruni is erre játszott, mert ezzel lehet revolverezni az Unio-t)

De a fidesznek az is jó, ha kilépés győz. Kilépnek, és mindent z EU-ra kennek. "ők vitték el a gyárakat", "bosszút állnak rajtunk"... Stb...

Ad Dio 2016.06.30. 17:37:47

@medium size devil:

"Ez nem altalanositas a reszemrol hanem sajna maga az altalanos helyzet amit en csak megallapitottam."

Ezt a szakirodalom "isten szindrómának" hívja. A beteg ilyenkor azt képzeli hogy ő maga a Tévedhetetlen Jóisten. Szerencsére megfelelő terápiával a tünetek csökkenthetőek. Keress fel egy orvost, ha teheted mihamarabb...

Ad Dio 2016.06.30. 17:41:23

@Hari Seldon 2:

Nem mi leszünk a következő aki kilép. De ha nem változik az irány (ad abszurdum még durvul is), akkor borítékolhatóak a kilépések. Az EU népei NEM AKRANAK EURÓPAI BIRODALOMBAN ÉLNI! Olyan EU-ban viszont szívesen, ami a nemzetállamokat békén hagyva építi a maga gazdasági együttműködését. Ezt olyan nehéz felfogni?

Hari Seldon 2 2016.06.30. 17:48:51

@Ad Dio:
De igen. A magállamok szorosabb együttműködést akartak mindig is.
Itt Franciaországban pezsgőbontás volt a Brexit miatt, Berlinben is csapra vertek egy söröshordót, hogy az angolok ilyen tufák. (mondjuk ez nem volt meglepetés, csak az hogy ennyi volt).
Nem véletlen, hogy az összes érintett, pár órás sajnálkozás után azonnal ráállt a Brexit nem visszafordítható.

A vicc benne, hogy nem az:

www.youtube.com/watch?v=f3hgPMXJRag

Persze most aztán meg fog valósulni a kétsebességes Európa.
Hogy milyen lesz? Ilyen:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/Partage_de_l%27Empire_carolingien_au_Trait%C3%A9_de_Verdun_en_843.JPG
Pontosan látható, hogy most is ez a hat ország volt az alapító, és most is ők találkoztak a Brexit után. A többieknek el kell dönteniük, hogy ide húznak vagy keletre.

N. Barbie 2016.06.30. 17:56:05

@medium size devil: Mindjart gondoltam, hogy megmagyarazod, hogy a mi altalanositasunk az az, de a tied, az nem, csak mi nem ertjuk a te szellemi magassagodat. :D Na elmesz te a tudodhova a szanalmas, atlatszo megyarazkodasoddal.

De, hogy boldog legyel, atirom a te gondolataidra tamaszkodva, akkor igy mar tuti nem less altalanositas, hanem maga az altalanos helyzet megallapitasa:
"a nigger neplelek xenofob, rasszista, fehergyulolo, bunozesre, munkakerulesre es segelyeken valo eletre berendezkedett tarsadalom, egy fasisztoid zarvany szetszorva a vilag orszagaiban."
Na, akkor igy mar rendben van, ugye?

Hat persze, te nyilvan jobban tudod mit gondolnak a britek, mint en, aki napi szinten beszelek veluk. :DD Ez valami vicc volt csak, ugye? :D

Masreszt en nem lattam, hogy itt barki irta volna, hogy MINDEN paki, arab, feka bunozo. De ha irta is, meg az is kozelebb all a valosaghoz. Nyilvan van kivetel, csak eleg keves. ALTALANOSan viszont nyugodtan kijelentheto, hogy aranyaiban sokkal tobb koztuk a bunozo, lusta, munkakerulo, segelyen eloskodo, viselkedni keptelen, mint mondjuk a feherek kozott.
Ez tapasztalat. Lehet erte rasszistazni meg az altalanositas miatt sirankozni, attol meg az marad.
Latom irtad fentebb a tipikus cigany/libsi onfelmentest: de van feher bunozo is. Van, csak az ara`nyok, azok a franya ara`nyok nem hazudnak...
Persze probaltal csusztatni ott is, hogy a Gucci taskas feher tobbet lop, mint az egesz ciganysag. Nem hinnem, de legyen. A problema az, hogy forditva ulsz a lovon, nyilvan mentegetes celjabol. A feher Gucci taskas, akarmennyit lop is, az 1 db bunozo ember. Lehet ujat mondok, de amikor bunozesi statisztikakrol van szo, akkor a bunozo egyenek szama szamit, nem az, hogy mennyit lopott, hogy igy celozgatni tudjal ra, hogy 1 db 100 milliot lopo feher egyenerteku 100 db 1 milliot lopo cigannyal. Hat nem. Az egyik oldal akkor is 1db bunozo a masik meg 100.

Ad Dio 2016.06.30. 17:57:45

@Hari Seldon 2:

"De igen."

De nem :-).

Néz csak utána az EU elfogadottságának Franciaországban. Le Pen már be is lengette a szavazást a kilépésről. Hollandiában, a liberalizmus hazájában már aláírásgyűjtésbe is kezdtek. Ausztria is mozgolódik. Egy újra kiéleződő migrációs válság úgy kiborítja a bilit mint a pinty.

Az EU Birodalom csak egy szűk politikai elit célja. egyébként teljesen érthetően: ez EU e világ legnagyobb gazdasága lehetne. 550 millió fő felett uralkodhatna ez az elit. Kár hogy a nép túl demokrata ehhez. Persze van még megoldás: meg kell tiltani a demokráciát.

egyébként ha az angolokat újra szavaztatják, akkor onnantól én is a kilépésre fogok voksolni, mert mindennek van határa...

Btw meg fog lepődni a zeu, ha az Egyesült királyság szépen nekilát majd megkötni a maga kis külön bejáratú szabadkereskedelmi megállapodásait az EU egyes országaival. Mert miért ne tenné?

medium size devil 2016.06.30. 17:59:44

@Ad Dio: Veletek beszelgetve konnyen istennek kepzeli magat barki:-)

Ad Dio 2016.06.30. 18:04:07

@medium size devil:

Azt hiszem Nálad ez független a beszélgető partnertől :-).

Szállj már le a magas lóról ombe...

na4 2016.06.30. 18:08:14

Ez hülyeség. A kérelmekre már akár holnap is azt mondhatják, hogy NO. Nem kell megindokolniuk, ez az ő országuk. Elegük lett az országba áramló mocsokból. A leggyakoribb gyereknév Mohamed. Elegük lett. Ennyi.

medium size devil 2016.06.30. 18:10:07

@N. Barbie: Istenem milyen buta kis tenyerbemaszo suna vagy..

kalbász 2016.06.30. 18:13:18

Nem tudom mi lesz, sztem a döntő többség sem.
De ami bennetek a legvisszataszítóbb, hogy mindig pontosan megmondjátok mi miért lesz most kurva szar. Aztán még szarabb. Meg annál is.
Aztán mikor nem jön be relativizáljátok. Meg elfelejtitek.

Kurva unalmas már a sok előre megmondás.

Csak mert nem tetszik a helyzet (fidesz, oroszok, brexit, fasztuggya) állandóan megy a szarozás.

medium size devil 2016.06.30. 18:15:49

@na4: Es most majd kevesebben jonnek?? Eddig akadalyozva voltak, hogy megvedjek magukat a muszlim migransoktol?? Muszaly az osszes hulyenek kulon megmagyarazni, hogy a britek szemeben inkabb a kelet-europai az eloskodo migrans??

medium size devil 2016.06.30. 18:18:04

@Ad Dio: Ket labbal a foldon allok tokikem ugyhogy ha nyomaszt az arnyekom valoszinu te helyezkedsz kicsit alacsonyan a taplaleklancban.

N. Barbie 2016.06.30. 18:27:17

@medium size devil: Ismet egy lehengerlo valasz, darabokra szedted, amit irtam. Ja, nem, csak egy ujabb szemelyeskedes, ennyit tud a nagyokos. :D
Es nem vagyok suna...:)

N. Barbie 2016.06.30. 18:30:45

@medium size devil: "Muszaly az osszes hulyenek kulon megmagyarazni, hogy a britek szemeben inkabb a kelet-europai az eloskodo migrans??"
Te ezt is tudod onnan MO-rol, mi? Nem faj ilyen okosnak lenni? :D
Ezzel ellentetben egyaltalan nem a K-EU-bol jovo az eloskodo a szemukben. Csak errol lehet beszelni, merthogy feherekrol van szo. A szineseket sokkal jobban utaljak, csak a tobb evtizedes PC velemenydiktatura ott is megtette a hatasat, nyilvanosan errol nem mernek beszelni.

Hari Seldon 2 2016.06.30. 18:31:41

@Ad Dio:
Te aztán nagyon tudod, hogy milyen itt a helyzet. Én biztos nem olvasok itteni híreket. Az egy dolog, hogy most a kilépés hangulatában mértek valami 35%-ot a kilépésnek. Ez jóval kevesebb mint az angoloknál. Másrészt itt úgy vannak vele, hogy van vele baj, de azért mégis csak a "mi kis gyerekünk". (ilyen érzés nincs Magyarországon) Másrészt Le Pen hoz majd az elnökválasztáson 35%-ot. Mit ér vele? Megmondom, mert gondolom nem ismered a francia választási rendszert: semmit. Pont úgy ahogy majd most novemberben az USA-ban. a vesztes semmit nem kap cserébe a győztestől. Márpedig a győztes Juppé lesz, de az is lehet, hogy már lesz a befutó a Les Républicains-oknál.
Másrészt, majd hülye lenne kilépni az ország mikor most ki tudják csinálni az angolokat. Gondolod csak úgy eldobják azt, hogy a HSBC Párizsba költözzön? Vagy hogy a Renault áttelepítse a sunderlandi Nissan gyárat évi félmilliós termeléssel? Á biztos nem éri meg...
Biztos a németek sem nagyon szeretik ha átkerül hozzájuk a fél City. Vagy ott van a Royal Dutch Shell. Két központja van Londonban és Hollandiában. Hollandia sem az az ország, hogy kihagyjon egy ziccert. Végül is mekkora a cég? Csak Magyarország 4-5 éves jövedelmét termeli meg. Á, igazán bagatell. Itt nem másról van szó, mint pénzről. Az UK folyamatosan kivételeket kapott, ezáltal kedvező helyzetbe került. Most csak visszaáll a világ rendje.

Ad Dio 2016.06.30. 19:24:40

@Hari Seldon 2:

A Te érveid racionálisak, csakhogy felülről érthetőek meg: a tőke irányából. A szavazók tömegeihez ezek a dolgok nem, vagy csak komoly késéssel érkeznek meg. Márpedig a demokrácia olyan lotyó, ahol a tőkés és a proli szavazata - majdnem - azonos súlyú. Az angolok oldalán ugyanezek az érvek már megvoltak és mégis...
Maradjunk annyiban, hogy a jövőt senki sem látja. Ki az aki a Brexitet komolyan vette? Senki. még Farage meg Boris Johnson sem, aztán most tessék...

Az EU pillanatnyilag teljesen alkalmatlan a birodalmiasodásra - hál'Istennek. Azt kellene erőltetni, ami megy, ami meg csak a feszültséget szüli, azt meg szépen elengedni. Az integráció egy olyan kontinensen, ahol a minimálbér és a nyugdíj vonalán 10-es különbségek tapasztalhatóak a régiók közt, halva született mese.

Btw, ha holnap Németország felajánlja, hogy ha csatlakozunk a Bundesrepublichoz, akkor a 5-6x-os különbségből egy csapásra 2x-est csinál, számíthatsz rám! Felőlem beszélhetünk németül. De amíg kölcsönös előnyökre épülő gazdasági együttműködést folyatunk csupán, ahol a mi oldalunkon az olcsó munkaerő az egyetlen versenyelőny, ott a növekvő integráció csupán rabszolgaságot betonoz be és a minimális önvédelmet is elveszi. És ezt hidd el, nem jókedvemben írom. Nálam EU barátabbat nem találsz.

medium size devil 2016.06.30. 19:49:24

@N. Barbie: mint egy papapagaj... libsi-ballibsi-libsi-ballibsi.. pc velemenydiktatura az milyen?

Hari Seldon 2 2016.06.30. 22:49:24

@Ad Dio:

"Maradjunk annyiban, hogy a jövőt senki sem látja."
Egyet értünk. Abban igazad van, hogy az angolok tömegei ilyen tufá-k nem hittem volna.

"Ki az aki a Brexitet komolyan vette? Senki."
Nemcsak hogy nem vette komolyan, hanem nemis akarták. Egy szoros pont ilyen arányú de bennmaradást akartak. Mindenki. Még a kilépés pártiak is. Így ők bírtákvolna revolverezni a kormányukat, a kormány meg az EU-t.

Ad Dio 2016.07.01. 08:34:01

@Hari Seldon 2:

Egyetértünk.

Sajnálom a kilépést, de azért én nem gondolom, hogy az angolok "tufasága" vezetett el ide. Ez egy -meglehetősen kemény - ellenreakció egy túltolt politikára. Az EU elitje süket a problémákra és merőben sajátérdek/ideológiai alapon, erőből operál. A brexit tisztán mutatja ennek a politikának a gigantikus kockázatát.

N. Barbie 2016.07.01. 13:43:33

@medium size devil: Nem lenyeg, hogy egyszer sem irtam a libsit az utolso kommentemben, ja, hogy muszaJ (mert igy irjuk helyesen okoska) ebbe belekotni, mert masra nem futja. :)
Es meg te papolsz ertelmes hozzaszolasrol, mikor mar a 3. vagy 4. egy soros szemelyeskedest/hulyeseget irod. :)
Tudod te nagyon jol mit jelent, ne tedd magad meg hulyebbnek, mint ami valojaban vagy, mar igy is eleg gaz.

A linket miert is kuldted?

medium size devil 2016.07.01. 14:04:30

@N. Barbie: A link alatamasztja amig irtam de mindegy. Sokat beszelsz keveset mondasz. Konkretan egy uresfeju pofazogep vagy.

N. Barbie 2016.07.01. 14:47:57

@medium size devil: Hagyjuk mar az ilyen kenyszeres, izzadtsagszagu magyarazkodast. Alatamasztja, aha, az almaidban.
A cikk mit ir? A bentmaradas hivei tuntetgetnek, a kilepesre szavazok (valoszinuleg) kozul meg paran megtalaltak par bevandorlot.
Ennek mi koze is van ahhoz, mennyiben is igazolja azt, amit te szajkozol, miszerint minden kilepesre szavazo hulye, idiota stb. Igen, semmiben. Szoval ez egy nagy bukta. Esetleg valami mas okoska? :)
Teszed itt a mindenhez erto tevedhetetlen bolcset, azt` csak ilyen egy/fel sorosokra futja a nagy tudomanyodbol. Nevetseges. :))

borgen 2016.07.01. 17:34:16

@Ad Dio: Egyetertek, a britek meg liberalisabba akarnak valni, gazdasagi ertelemben. USA, Ausztralia, Kanada, stb. akarnak lenni, nem tetszik nekik a Merkel fele megszoritasos gazdasagpolitika. Az atteres mondjuk siman fel fog orolni egy nemzedeket, fajni fog.

Azt is jol latod hogy Franciaorszagban elegge nepszeru az euszkepticizmus, Le Pen-tol fuggetlenul is. Viszont ok hedonistak, igy nem vagyok benne biztos hogy a hozongesen kivul tamogatnak-e a kilepest. Mint a briteknel is, a mostani aktivak erosen megszivhatnak anyagilag, es a franciak szeretnek kenyelmesen elni.

Butasag a szavazokat lebutazni, eszre kell venni hogy mindenkinek vannak erdekei es hogy neha ezek az erdekek utkoznek. A kepviseleti demokraciaban az elit dont a szavazok helyett, de az elit, barmely oldalon, mar regota nem kepviseli az alsobb osztalyok erdekeit, hanem a politikai tulelesre hajaz (populizmus).
süti beállítások módosítása