Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Azért szeretnék Önöknél dolgozni, mert…

2010. július 28. - pattani

A legtöbb leendő munkavállaló önéletrajza már készen lapul a számítógép asztalán, azonban nagyobb fejtörést okoz a motivációs levél megírása. Annál is inkább, mivel a CV-t kevésbé változtatja az ember, miközben a motivációs vagy kísérő levél nem lehet teljesen ugyanaz – változhat a megpályázott munkakör, vagy cégtípus stb.

Jó tehát figyelni, hogy minden egyes megpályázott helyre külön-külön levelet írjunk, mert az interjú előtt ez az egyik fontos kapcsolódási pont, ahol el tudjuk nyerni a bizalmat.

És hogy milyen is a jó motivációs levél? Ha nagyon tanácstalanok vagyunk, a keresőbe bepötyögve rengeteg találatra akadhatunk, de a könnyebbség érdekében álljon itt most egy részlet az egyik találatból:

"A motivációs levél ideális terjedelme maximum egy oldal. Figyelni kell arra is, hogy könnyen áttekinthető, kellően tagolt legyen. Az első részben érdemes kifejteni, hogy milyen pozícióra jelentkezünk, illetve, hogy hol találtunk rá az álláshirdetésre. A második szakaszban röviden foglaljuk össze önéletrajzunkat, hangsúlyozva a munkakör betöltéséhez szükséges tapasztalatokat, tanulmányokat. Ezt követően írhatunk motivációnkról, azaz, hogy miért jelentkeztünk az állásra, és ehhez kapcsolódóan milyen céljaink vannak. Pozitív személyiségjegyeink bemutatásával és aláírásunkkal fejezzük be a kísérő levelet."

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr432182184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása