Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Külföldi munkavállalókkal - a magyar gazdaságért

2010. szeptember 16. - irogato (törölt)

Bár a régióban Magyarországon a legmagasabbak az előítéletek a bevándorlókkal szemben, egyre inkább szükségünk van rájuk. Ennek két fő oka van: az aktív népesség elöregedése és a társadalom fogyása, illetve a külföldre távozó fiatal pályakezdők helyettesítését (például az egészségügyben) kell ilyen módon megoldani.

A főleg gazdasági irányultságú félelmek alaptalanok, hiszen az egyébként nem nagyszámú bevándorlók dolgozni érkeznek hazánkba, tehát nem szociális juttatásokból élnek. Ezen túlmenően a vg.hu oldalán megjelent cikk szerint Németországban például 150 ezer új munkahelyet teremtettek a külföldiek vállalkozásaik révén.

Az előítéletek csökkentése azonban hosszadalmas és nehéz feladat, elsősorban a tapasztalatokkal – tehát a jövőbeli bevándorló külföldiek számának növekedésével lehetne elérni. Ehhez pedig nemcsak a társadalom tagjaira, hanem a kormányzati támogatásra is szükség van a jövőben. A bevándorlás ugyanis továbbra is nőni fog, ezt tiltásokkal és ellenérzésekkel sem lehet megakadályozni, legfeljebb az illegalitás felé terelni. Pedig a megfelelő hozzáállással hazánk gazdasága és társadalma is profitálhatna a jelenségből.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr62300711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása