Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

„Kelj fel, és járj!”

2010. december 16. - pattani

Százötven milliárd forint megtakarítást vár az állam jövőre a rokkantsági nyugdíjak rendszerének felülvizsgálatától. Mint azt tudjuk, Magyarországon nyolcszázezren részesülnek, ami kétszerese(!) az OECD-országok átlagának. A kormány reményei szerint  mintegy kétszázezer ember térhetne vissza a munkaerő-piacra, így az adózók körébe.

Természetesen én sem értek egyet a potyautas-jelenséggel. Nyilván a dolgozó embereknek kell eltartani a magukat tehetetlennek érző ál-rokkantakat. A probléma ezzel csak annyi, hogy azzal, hogy megszüntetik ezeknek az embereknek a rokkantnyugdíjas státuszát, még nem válnak aktív adófizetőkké. Ahhoz ugyanis munka is kellene, és innentől kicsit úgy érzem, hogy zárul a kör. Egyik oldalról feladat megoldva, pipa, a másik oldalról azonban a munkahelyteremtés számukra, egyelőre inkább csak szép álomnak tűnik.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr562519450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása