Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Munkahelyi ártalom?

2011. január 18. - pattani

Hogyan éljük túl a munkahelyi stresszt – ezen a témán nap, mint nap elgondolkozik az ember, ha egy-egy problémát meg kell oldania, vagy új feladat előtt áll. A különböző szakmákban persze különböző dolgokat takar a fogalom. Mindenkinek másból van elege, van, akinek a munkatársai mennek az agyára, másoknak a megoldandó feladatok, megint másoknak a főnök, vagy maga a munkahely, és vannak, akiknek egyszerűen minden.

Ki is a hibás ilyen helyzetekben? Ha hagyjuk magunkat jobban befolyásolni, mint amennyit ér az adott probléma, akkor természetesen mi. Akármennyire megdöbbentően hangzik is. A legnagyobb baj szerintem ugyanis nem a negatív visszajelzésekkel, tapasztalatokkal, vagy emberekkel van, hanem azzal, hogy több energiát teszünk egy-egy olyan dologba, aminek egyszerűen nincs jelentősége. Természetesen ez nagyban függ az adott probléma mértékétől, intenzitásától és sok minden mástól, azonban jó néha kívülállóként nézni magunkra, és elgondolkozni, hogy mit tanácsolnánk, ha egy barátunk lenne hasonló helyzetben. Néha sokkal egyszerűbb csak megtenni a dolgokat. Mert hát a feladatot ugye ígyis-úgyis el kell végezni, a nap egyszer úgyis véget ér. És a legjobb, ha a munkaidő végeztével a problémákat is lepakoljuk.  

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr232593124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása