Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Az oktatás cserbenhagyja az ipart

2011. január 27. - pattani

A Manpower, az innovatív munkaerő-piaci megoldások piacvezetője a pedagógusok, a kormány, és az ipar együttműködését szorgalmazza, mivel jelenleg az első lépcsőfoknál, a képzés területén akad el a munkaerő-piac megfelelő utánpótlása.

A Manpower vezetője, Jeff Joerres hangsúlyozta, hogy a képzés és ipar közötti szakadék betöltésére a probléma-megoldó központú képzés lenne a megfelelő. A Manpower által bevezetett új terminusz szerint a Human Age valóságában a cégeknek együtt kell dolgozniuk az embereikkel, hogy biztosítsák a fejlődésüket, mialatt a képességek ideje múltak, és folyamatos fejlődésre van szükség, a fejlődés fenntartására és az emberi potenciál kiaknázására.

„Az intellektuális kíváncsiság és a probléma-megoldás nagyon korán kezdődik, és ezek a legkritikusabb készségek és viselkedések, amik meghatározzák az egyén képességét a folyton változó világhoz való alkalmazkodásban. – magyarázta Joerres. Az jövő dolgozóinak élethosszig tartó tanulásra való neveléséhez, a tanításnak és képzésnek kevésbé időszakosnak és sokkal inkább ismétlődőbbnek, folyamatosabbnak kellene lennie. A sikerhez egy együttműködő szemléletmódra van szükség mind a kormányzat, mind az oktatási intézmények mind pedig a vállalatok és egyének részéről.”

A davosi vitán a munkaerő-piac vezető cége tehát a folyamatos fejlődés, tanulás és ezáltal a kreatív megoldások mellett tette le a voksát. Figyeljünk tehát, és tanuljunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr792618345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olikincs · http://onlinepszichologia.hu 2011.01.27. 23:38:53

tény hogy folyamatos át/továbbképzésekre van szükség ahhoz hogy talpont tudj maradni

szergejsztahanov 2011.01.28. 09:00:00

és a tovább és átképzésre tudod miért van szükség, azért mert az egyetemeken a divatos és pénzért jól eladható szakokat tanítják és nem például szerszemkészítést. Elcsépelt a sok kommunikáció szakossal példálozni, de tény, hogy szerszámkészítést már szinte nem is tanítanak, miközben az egyik legkeresettebb szakma.

szúnyog69 2011.01.28. 09:04:36

lehet az otatási rendszert szapulni, de az emberek nem akarnak dolgozni! taníthasz bármit, végigülik és aztán meg mennek segélyért!!
süti beállítások módosítása