Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Lájkolni a munkahelyen...

2011. február 22. - pattani

Munkahelyi ártalom, avagy miért használják a munkatársak a netet munka közben?  És legfőképpen: mire?

Sok munkáltató haragszik, sokan tiltást vezetnek be, megint mások meg nem is törődnek azzal, hogy dolgozóik munkaidő alatt használják-e a közösségi oldalakat. Az valamilyen szinten természetesnek tűnik, hogy szól a rádió, elolvassuk a híreket, akár a neten is, azonban a facebook látogatás, vagy egyéb oldalak kommentelése, akár direktben történő munkán kívüli dolgok rendezése vagy a hasonló ügyletek már megosztják az embereket. Van, ahol a munkakultúra egyenesen azt irányozza, hogy a dolgozó egész napját benn töltse, ezért kénytelen az üres órákba „belelopni” egy-két személyes ügy elintézését, megint másoknál pedig szigorúan bele kell préselni az elvégzendő feladatokat x órába.

Mitől függ, ki hogyan éli meg ezt a fajta „munkamegosztást”? Van, aki nehezebben tűri a korlátokat, így a tiltásokat is, van, akinek nem esik nehezére hosszú órákon keresztül egy dologra koncentrálnia. Az egyensúly viszont, mint minden másnál, itt is fontos: egy-két lopott perc, mint a cigi szünetek is például, mindenképp hasznos lehet, kilendít kicsit, újabb energia adaggal tölt fel egy-egy ismerős által feltett klipp, vagy gyors telefonhívás, pár perces beszélgetéssel. Hogy ne le – hanem elmerülhessünk a munkában…

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr632679703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása