Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

70 ezer spanyol áldozata van az európai uborkavésznek!

2011. június 07. - nagymenő

Mára egyértelművé vált, hogy az Észak-Németországban kitört e coli járvány, az 1500 betegen a halálos áldozatokon túl a spanyol-német kapcsolatokat is mérgezi. A vita múlt csütörtökön kezdődött, amikor a hivatalos német álláspont szerint a spanyol uborka az oka mindennek. Aztán néhány nappal később jött a pontosítás, hogy talán mégsem, sőt talán egyáltalán nem. De ekkorra már 150 000 tonna spanyol zöldség és gyümölcs landolt a kukákban és ezzel nagyjából 200 millió eurós lett a kár.

De amiért ez a történet a wanted-et is érdekli az az a tény, hogy a német bejelentéseknek eredményeként 70 000 spanyol gazda megélhetése került veszélybe abban az országban ahol a munkanélküliség 21%körül van!!!

A sanyolok persze perelnenek. Eközben a német egészségügyi miniszter megvédte kollégáit, mondván: "felelőtlenség lett volna visszatartani egy jól megalapozott gyanút a betegség forrását iletően" - nyilatkozta Cornelia Prüfer-Storcks a brit Guardian-nak. "Az egészség megóvása sokkal fontosabb a pénzügyi érdekek védelménél."

Az EU mezőgazdasági biztosa, Dacian Ciolos azt mondta a The New York Times-nak, hogy vizsgálják a kompenzáció lehetőségét.

A Guardian újságírója viszont úgy zárta írását:

Európai tendencia-e a szomszédok megvádolása? Mi köze a gyanús e colival fertőzött uborkának a görög adósságkrízishez? Nem sok, de észrevehető egy tendencia német részről, mégpedig, hogy megvádolják, letámadják európai társaikat, ha valamilyen probléma merül fel.....

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr372964121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása