Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

camp america - game over

2011. június 20. - nagymenő

 Azoknak a fiataloknak, akik strandokon, szórakoztató központokban és kempingekben keresnek nyári munkalehetőséget kellemetlen meglepetésben lesz részük.

60 éve nem volt olyan kevés munkalehetőség, mint tavaly nyáron május és július között (960,000). Egy ismert fejvadász cég szerint ez a szám nem sokat fog javulni idén nyáron sem, mivel a kormányzati és önkormányzati költségvetési problémák nagymértékben korlátozzák a munkaerő piaci lehetőségeket.
„A magánszektor némileg javuló helyzete sem ellensúlyozza a közszférát, ahol a diákok gyakorta nyári munkalehetőséget találtak: adminisztrátor, vízi mentő vagy irodai asszisztensként” - mondta John A. Challenger beszámolójában.

Challenger elmondta, hogy az országban több város is azt tervezi, hogy kevesebb diákmunkát biztosít a 2010-es évhez képest. Például Chicago-ban 22%-al csökkentik a nyári munkalehetőségek számát.
Az Egyesült Államokban a recesszió ideje alatt a diákmunka nagyon leszűkült. Idősebb munkanélküliek is kénytelenek voltak tipikusan diákmunkát vállalni.
A Challenger cég elemzése szerint, mely a munkaügyi hivatal adatai alapján készült a diákmunka 2008-ban mutatott először jelentős visszaesést (29%-al csökkent az előző évhez képest). 2009 nagyjából változatlan volt az előző évhez képest, viszont 2010-ben újabb 17,5%-al csökkent a változatlan gazdasági helyzet mellett.
Míg a kormányzati megszorítások a közszférában vetítik elő a munkalehetőségek csökkenését, a magáncégek is azt tervezik, hogy az energiaár növekedését a munkalehetőségek csökkentésével ellensúlyozzák majd, elsősorban a szállodákban és a szórakoztató központokban. Még a megszorítások mellett is közel egymillió nyári diákmunka közül válogathatnak a fiatalok, viszont a lehetőségek csökkenése munkakeresési stratégiaváltást követel tőlük. Challenger szerint az „agresszív” munkakeresési stratégia lehet a siker titka.
Ez azt jelenti, hogy már korábban el kell kezdeni a munkakeresést. Ezen kívül nem elég online jelentkezni majd várni a válaszra. Challenger azt javasolja, hogy a fiatalok „álljanak fel a számítógépeik mellől” és személyesen keressék fel a potenciális munkaadókat. Arra buzdítja a diákokat, hogy keressenek fel családokat is, akiknek esetleg szükségük lehet takarításra, gyermekfelügyeletre, még akkor is, ha nem hirdették azt meg.

Challenger szerint az alkalmi munkavállalás a legjobb lehetőség idén nyáron, ami minden korosztálynak szól, nem csak a diákoknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr883001263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása