Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Nőnek lenni még mindig szívás!

2011. november 30. - nagymenő

A nők hatalmas előrelépést tettek a munkaerőpiacon, de még mindig alacsonyabb a fizetésük és kevesebb csúcspozíciót töltenek be, mint a férfiak.

1970 óta a gazdag országokban a nők munkaerő-piaci részvétele 48%-ról 64%-ra nőtt, ez jelentős növekedés, de még mindig sokkal alacsonyabb, mint Kínában. Nagyon nagy eltérés van az országok között, de a trend mindenhol lassú emelkedő tendenciát mutat. Noha a nők nagy előrelépéseket tettek a karrierépítés minden szegmensében, még mindig nem képesek megszerezni a legmagasabb pozíciókat. Az amerikai 500 legnagyobb cég vezetői közül a nők mindössze 3%-ot tesznek ki. Az egyenjogú fizetésekről szóló jogszabályok ellenére a nők még mindig kevesebbet keresnek, mint a férfiak azonos munkakörben. Az e heti speciális kutatás azt vizsgálja, hogy miért kezd megtorpanni a fejlődés ezen a téren és milyen változtatásokra van szükség, hogy a helyzet változhasson. 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr73426777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása