Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Hogyan használjuk a LinkedIn-t munkakeresésre?

2011. december 07. - nagymenő
A LinkedIn profil segíthet abban, hogy egy adott szakterület tagjaival egyszerűen kapcsolatba kerülhess. Clare Whitmell lépésről lépésre avat be a LinkedIn profilkészítés rejtelmeibe az alábbiakban.

 

A LinkedIn sokkal több egy álláshirdetéseket tartalmazó oldalnál. A LinkedIn egy olyan eszköz, amely segítséget nyújt a szakmai kapcsolatok kiépítésében. Továbbá ez a legegyszerűbb módja annak, hogy online közzétedd szakmai önéletrajzodat, mivel a LinkedIn profil az elsők között jelenik meg, ha a Google-on rákeresünk a névre. A profilhoz file-okat, prezentációkat csatolhatsz és folyamatosan frissítheted az adatokat, így az önéletrajzod mindig aktuális marad. 
Így kezd el
Az első lépés a profiloldal létrehozása. A cél a 100%-os feltöltöttség, hogy minél több keresésnél megjelenjenek az adataid. Ahhoz, hogy a profil elkészülhessen, fel kell tölteni a tanulmányaidra vonatkozó információkat, a jelenlegi és 3 korábbi pozíciódat, egy fotót magadról, valamint 3 ajánlólevelet.
A beállítások menüpontban (a neved alatt a jobb felső sarokban) bármikor szerkesztheted, formázhatod a profilodat, hozzáadhatsz frissítéseket és alkalmazásokat.
Tippek
A neved alatti főcímet a karriercélod feltüntetésére használd, ne a jelenlegi pozíciód megjelölésére.
Állítsd be a neved a LinkedIn url-en (a Szerkeszt és a PublicProfile menük között).
Használj kulcsszavakat az összefoglalódban és a szakmai gyakorlat szekcióban. Specifikáld pontosan feladataidat, eredményeidet és tanulmányaidat.
Ne légy túl hivatalos. Az összefoglalóba a tulajdonságaidat is írd bele, egyes szám első személyben fogalmazd meg a mondandódat és írj az érdeklődési körödről, céljaidról is. 
Kapcsolatfelvétel
A LinkedIn a munkahelyeid és a közös kontaktok alapján ismerősöket javasol. Te is meghívhatsz ismerősöket, hogy csatlakozzanak az oldal felső részében található kereső opcióval. A kereső megmutatja a múltbéli és a jelenlegi kollégáid névsorát, az egyetemi évfolyamtársakat és az e-mailezés során használt neveket is.
Csoportok
Fontos, hogy minél több csoporthoz csatlakozz, mivel ez növeli a profilod értékét és szélesíti kapcsolataid körét. A LinkedIn magától is javasol bizonyos csoportokat, de Te is kereshetsz, illetve hozhatsz létre új csoportokat.  Ahhoz, hogy eldönthesd az adott csoport hasznosságát, nézd meg a csoport statisztikai adatait, ami információt nyújt a csoport létszámáról, növekedéséről és tevékenységéről. A csoporttagságnak egyértelmű előnyei vannak: más tagokat is meghívhatsz, hogy csatlakozzanak, sehol máshol nem olvasható állásajánlatokat láthatsz, és naprakész leszel az adott iparág eseményeit illetően, ha olvasol a trendekről és részt veszel a fórumokon.
Céges oldalak és munkalehetőségek
Használd a navigációs rendszert, hogy a számodra érdekes cégeket nyomon követhesd és kérj tőlük hírlevelet. Azt is láthatod, hogy az ismerőseid közül bárki dolgozik-e az adott cégnél. Ezektől a kontaktoktól olyan hasznos információkhoz juthatsz, amit nem találsz meg egyetlen állásajánlatban vagy weboldalon sem.
Egy speciális diákok és diplomások részére létrehozott munkakeresési felület lehetővé teszi az iparág és hely szerinti keresést is.
Ugyanakkor téged is megtalálhatnak cégek és fejvadászok egyaránt.
Használd az alkalmazásokat
A szakértelmedet a blogod beemelésével, továbbá egy file (pl az önéletrajzod csatolásával) vagy egy prezentáció csatolásával is megmutathatod a box alkalmazáson keresztül. Folyamatosan frissítsd a profilodat, amit a Twitter integrálásával is megtehetsz.
Maradj naprakész
A LinkedIn folyamatosan új fejlesztéseket tesz elérhetővé; az egyik legutolsó fejlesztése a kulcsszavakra keresés, amit a ’More’ gombbal érhetsz el. Egy másik fontos újdonság különösen diplomások számára, hogy a tanulmányoknál a különböző kiemelkedő teljesítményeket is fel lehet tüntetni: projektekben való részvételt, díjakat, képzéseket és teszteredményeket. Ez az alkalmazás a fő profil alatt az "add sections" menüpontban található. A LinkedIn blog–ban rengeteg további információt találsz az alkalmazásokhoz. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr763444748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása