Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Irodai szex - dugás után jobban megy a munka!

2012. február 21. - nagymenő

Íme egy újabb pont, amiben az Y generáció elképzelése nagyban eltér a többi generációtól: nem csak abban, hogy sokkal nyitottabbak a munkahelyi szexuális kapcsolatok iránt, de szerintük ez kifejezetten serkenti munkahelyi teljesítményüket és javítja a hangulatot.
Egy új amerikai közvélemény kutatás szerint a generációk között óriási különbség van a munkahelyi kapcsolatokat illetően is. Ez nem túl meglepő, de lássuk, pontosan miben rejlik a nagy véleménykülönbség:
  •  Az ezredfordulós generáció elsöprő többsége - 84% - nyilatkozta azt, hogy minden további nélkül belemegy egy munkahelyi viszonyba a kollégájával, az X generáció mindössze 36%-a állította ugyanezt, a ’Baby boom’ generáció képviselői közül pedig mindössze 29%.  
  • Az Y generáció 71%-a úgy véli, hogy a munkahelyi kapcsolatnak pozitív hatása is lehet, mint például a hangulat és a hatékonyság javulása.  
  • Az ezredfordulósok 40%-a úgy gondolja, hogy semmilyen negatív hatása nem lehet a munkahelyi szexnek, az idősebb munkavállalók közül ezt a véleményt mindössze 10%-uk osztotta. Ez azt jelenti, hogy az amerikai alkalmazottak többsége szerint egy munkahelyi viszonynak sokkal több hátulütője van, mint előnye. 
  • A Y generáció sokkal nyitottabb egy főnök-beosztott kapcsolat iránt is, mint az összes többi korosztály együttesen. Az Y generáció 40%-a szívesen randizna főnökével, míg az idősebb válaszadók mindössze 12%-a nyilatkozta ugyanezt.
Veszélyes kapcsolatok
A közvélemény kutatást egy észak-karolinai cég - a Public Policy Polling irányította 2012 január 13 és 16 között. 556 alkalmazásban álló amerikait kérdeztek meg, a hibahatár +- 4,2 százalékpont volt.
„Az azonos beosztású kollégák közötti kapcsolat az egy dolog, de a felettes és beosztott közötti kapcsolat veszélyes is lehet” – mondta Dean Debnam, a Workplace Options ügyvezetője a kutatást követő sajtótájékoztatón.  „Az adott cég kultúrájától és iparágától függetlenül a nyílt kommunikáció a kollégák közötti személyes kapcsolatokról kiemelkedően fontos. A munkavállalókban tudatosítani kell a határokat, azért, hogy a magánjellegű események ne tereljék el figyelmüket, illetve ne vezessenek konfliktushoz a munkahelyen.”
Valóban, a főnök-beosztott közötti szexuális kapcsolat nem egyszerűen veszélyes, de nagyban befolyásolhatja a karrier alakulását is. Ha egy vezető ilyen viszonyba bonyolódik annak előbb-utóbb munkahelyváltás a vége, de akár a karrierje is derékba törhet.
De miért ennyire önpusztító a kollégák közötti szexuális kapcsolat?
Amióta világ a világ, azóta létezik irodai szex is. A kérdés az, hogy miért bonyolódik ilyen sok ember munkahelyi viszonyba annak ellenére, hogy nem biztonságos?
Egész egyszerűen az emberek nem hiszik el, hogy ez valóban sok problémával járhat. Nem gondolnak bele, hogy ha megszakad a vonzalom, akkor hogyan fognak együtt dolgozni a továbbiakban.
Létezik erre egy régi közhelyes igazság, amit érdemes megjegyezni: Minél okosabb vagy, annál ostobábbnak fogsz tűnni, ha butaságot követsz el. A munkahelyi szexuális kapcsolat egy jó példa erre.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr794158486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a legkisebb ugrifüles 2012.02.21. 16:22:29

Az én tapasztalatom szerint a főnök-beosztott kapcsolatnak a felekre nézve semmi negatív hatása nincs, rengeteg nő így jut előre a ranglétrán, vagy szerez állást.
Régen is így volt ez...
Sőt vannak munkahelyek, ahol szinte "kötelező" a felettes-beosztott viszony, házasság stb. Pilóta - légiutas-kísérő, orvos-nővér, egyetemi oktató vagy Phd hallgató - hallgató lány.

Celtic 2012.02.27. 13:55:43

Hmmm. Kivancsi vagyok, a felmeres keszitoi a generaciok eltero gondolkodasmodja mellett figyelembe vettek-e a _korukat_ is?

Mar csak azert, mert erzesem szerint egy atlagos otvenes eveinek vege fele kozeledot annyira mar nem hajt a kalandvagy, mint egy huszas eveinek elejen levo arcot...

Mondjuk, a baby-boom generaciot a hatvanas/hetvenes evekben kellett volna kerdezni :)

Vágási Matyi 2012.02.29. 15:50:15

Nyilván nemet mondanak az idősebbek, már megégették magukat egy ilyen kalanddal fiatalon.
süti beállítások módosítása