Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Így könnyű gazdagnak lenni!

2012. június 08. - nagymenő

Miközben itthon napvilágot látott a lista arról, hogy politikusaink mennyi adót fizettek – így is hozzájárulva a magyar tündérmeséhez, a Daily Beast az adóhatóság elől menekülő hírességek listáját tette közzé.
Az apropót az adta, hogy a napokban Lauryn Hill, 8 Grammy díjas énekesnőt ítélték el azért, mert három éven át „feledkezett meg” adófizetési kötelezettségéről, miközben jogdíj bevételei meghaladták az 1 millió dollárt. Nem ő persze az egyetlen híresség, aki kissé feledékeny. A listán szerepelnek hírhedt rosszfiúk, mint például O. J. Simpson és Al Capone, a többiek viszont inkább pozitív karakterek. Amerika sokszoros megmentője, a Nemzet Aranya sztárja, Nicholas Cage 2009-ben kapott büntetést. Ő kissé elnézte a számokat. Bevallott ugyan 6,3 millió dolláros jövedelmet 2007-re, de, mint később kiderült, igencsak haloványan fogott a ceruzája, hiszen valójában több mint 14 milliót keresett. Wesley Snipes is „penge” ha adókerülésről van szó. Ő 1999-től 2004-ig feledkezett meg az adózásról. 3 év börtönnel emlékeztették, amit a fellebbezés után enyhítettek: így „csak” 17 milliót kellet befizetnie. Plusz a kamatokat. Meg a büntetést. Marc Anthony, Jennifer Lopez férje nyílván rosszul viselte, hogy asszonykája többet hoz a családi kasszába, mint ő maga. Ezért aztán 2000 és 2004 között nem adózott. 2 és félmilliós tartozást kellett utólag kiegyenlítenie. El viszont nem ítélték, mert a bíróságon azt mondta, ő azt hitte, hogy a könyvelője mindent elintézett, így a csalás szándéka nem volt bizonyítható. Az örök olasz díva, Sophia Loren nem volt ilyen szerencsés: 1982-ben 17 napot ült egy nápolyi börtönben adócsalásért. Az amerikai szexszimbólum, Pamela Anderson neve 2009-ben tűnt fel a legnagyobb tartozást felhalmozó adózók kaliforniai listáján. Vitatta ugyan a csaknem félmilliós követelés jogosságát, de végül kiegyenlítette a számlát. Lindsay Lohan viszont egyelőre nem, pedig már két éve nem fizetett adót.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr564573236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyalbi 2012.06.09. 07:20:26

A Marc Anthonyról szóló rész vicces, de pontatlan. A kérdéses időszakban az énekes "asszonykája" Dayanara Torres volt, modell és egykori szépségkirálynő. Jennifer Lopezt csak válásuk után, 2004 júniusában vette el.
süti beállítások módosítása