Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Szabadságveszély!

2012. június 13. - nagymenő

A nyaralás többet árt, mint amennyit használ?

Azt hiszed, két hét a tengerparton feltölt? Hogy kipihened az egész éves hajtást? Hogy utána újult erővel, kisimult idegekkel térhetsz vissza a munkahelyedre? Hát tévedsz!

A vezető beosztásban dolgozók több mint fele idegesebben tér vissza a munkahelyére nyaralás után, mint ahogy azt otthagyta – legalábbis a brit ILM kutatása szerint.  Amíg a munka íróasztalhoz kötődött, nem volt ez így. Az egyre kisebb, zsebrevágható és a világ bármely pontján üzemkész kütyük korában azonban a menedzserek nem tudnak szabadulni a munkától, és a vele járó stressztől.

„Csak azért viszem az IPhone-om a strandra, hogy elérjem a családot." Jó érv. De elérnek téged is. Te meg eléred az egész világot. vagyis fizikailag lehet, hogy éppen a tengerparton vagy, de lelkileg a munkahelyeden. Így lehetetlen kikapcsolni. Vagyis a többség csak névleg pihen, valójában a szabadsága alatt is dolgozik.

A technikai fejlődés úgy tűnik, véget vetett a feltöltődős nyaralás intézményének. A menedzserek jelentős része, ahelyett, hogy legalább ilyenkor a családjával foglalkozna, megszállottan ellenőrzi az e-mailjeit, válaszol rájuk, fogadja az irodai hívásokat, követi az eseményeket, híreket.

A kutatás konklúziója, hogy a technológia fejlődése jelentősen megkönnyíti, hogy függetlenül, szabadon dolgozzunk, ugyanakkor extrém módon nehezíti, hogy kicsit kikapcsoljunk. Vagyis a póráz egyszerre lett hosszabb, és rövidebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr824585857

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mikor mész szabira? 2012.06.26. 08:26:01

Tegnap megkaptuk a minden nyáron aktuális kérdést: ki, mikor megy szabira? A titkárnő bőszen jegyzetelt, hogy össze tudja állítani a flipcsártra a meseszép táblázatot, amit mindenki nézhet majd egész nyáron. Néhányan azt mondtuk, még nem tudjuk mikor, ...

Trackback: Mikor mész szabira? 2012.06.26. 08:24:43

Tegnap megkaptuk a minden nyáron aktuális kérdést: ki, mikor megy szabira? A titkárnő bőszen jegyzetelt, hogy össze tudja állítani a flipcsártra a meseszép táblázatot, amit mindenki nézhet majd egész nyáron. Néhányan azt mondtuk, még nem tudjuk mikor, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása