Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Olimpikonok civilben - miből élnek, ha nem edzenek

2012. augusztus 08. - nagymenő

Igaz, hogy ők a világ legnagyobb sporteseményének sztárjai, de a számlákat nekik is fizetniük kell. A Yahoo! Sport összegyűjtött néhány érdekes példát arról, hogy civilben mivel keresik a kenyerüket az olimpikonok!

Az amerikai Julie Zetlin sportága a ritmikus sportgimnasztika. Azt tervezi, hogy az olimpia után visszavonul. Nem mintha a nyilvánosság zavarná. Inkább még többre vágyik belőle. A hölgy ugyanis színésznőnek tanul. A jövőben pedig hollywoodi castingokra jár edzőterem helyett.

A holland műlovagló, Anky van Grunsven már túl van a tervezgetésen. Komoly nagyvállalkozó, aki saját gyerekruha márkáján kívül videojátékokkal és gyerekkönyvekkel is foglalkozik.

Korántsem ilyen mázlista a norvég maratonista, Urige Buta. A sportoló etiópiából menekült azután, hogy édesapját politikai okokból bebörtönözték. Most főállású gondnok, szabadidejében pedig edz. Mivel azonban a norvég teleket túl keménynek érzi, szennyvízcsatornákban fut!

Vajon mit szólna ehhez Natalie Dell, amerikai evezős, aki amúgy közegészségügyi kutató?

Dwight Phillips ugyancsak amerikai. A távolugró civilben a Rebel Star Media alapítója és pénzügyi igazgatója.

Jesse Gey az amerikai női gyephoki csapat sztárja. Aki autogrammot szeretne tőle, az olimpoa után megtalálja San Diegoban, az Embassy Suites Hotel recepciós pultja mögött.

A birkózó Chas Betts elsősorban motion designernek tartja magát, vagyis olyan filmes, aki a mozit grafikus elemekkel dobja fel. Érdemes rákeresni a nevére, és megnézni a honlapját. Úgy tűnik, felénk is sokat edzett, versenyzett.

Azt mondják, egy fenékkel két lovat nem lehet megülni. Szerencse, hogy a norvég Olaf Tufte nem lovas, hanem evezős. Így az edzések mellett simán jut ideje tűzoltásra és gazdálkodásra is. A családját alapvetően ez utóbbiból, konkrétan növénytermesztésből tartja el.

gwenjorgensen.jpg

Gwen Jorgensen triatlonista, de negyedik számában is bajnok. Szuper könyvelő! Az Ernst & Youngnak dolgozik.

Igazi multitalentum Corey Cogdell trap lövő is: volt már séf Olaszországban, mostanában pedig egy TV show háziasszonya.

A 12 óra amit naponta építkezéseken dolgozik, edzésnek sem utolsó. Bár a hivatalos edzés csak ezután következik a diszkoszvető Lance Brooks számára. Korábban – stílszerűen – kidobóember is volt, de dolgozott bártenderként, helyettesítő tanár és Wal-Mart alkalmazott.

A brit Natasha Perdue az olimpián súlyemelésben indult. Amúgy civilben is egész nap emelget. Szemeteszsákokat. A Leeds-i város tanács köztisztasági alkalmazottja.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr644702089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása