Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Haláli karrier – temetni válságban is kell!

2012. december 04. - nagymenő

A számtalan amerikai karrier tanácsadó oldal egyike, a job-interview-site a válság idején karrier váltásra kényszerülőket próbálja segíteni azzal, hogy összegyűjtött néhány olyan szakmát, amely a recesszió idején is dübörög – odaát.

funeraldirector.jpg

PR – Költségcsökkentés, szűkülő piac. A sikeres kommunikációs stratégia, úgy tűnik, felértékelődött. Minél olcsóbban, minél ötletesebben – ez a jelszó. Ehhez viszont szakember kell. Felmérések szerint a jó PR-esekre az igény 2016-ig 18%-kal nő!

Ápoló – Ápolókra mindig szükség van. Ha dübörög a gazdaság, ha tombol a recesszió, az emberek megbetegszenek. Képzettséget igénylő szakma, de megéri: a következő négy évben csaknem negyedével több nővérre lesz szükség amerikában, mint most!

Rendőr – Rossz fiúk is mindig lesznek, így a hivatásos jófiúkra is nagy az igény. Sőt! Tény, hogy a gazdasági helyzet romlásával mindig nő a bűnözés, úgyhogy rendőrből is több kell.  A várható igénynövekedés: 11%.

Gyógyszerész – Már a nővérek kapcsán is kiderült, hogy az egészségügy jó irány. Gyógyszerek kellenek, sajnos, válságban egyre több. Stressz, depresszió – csak két olyan tényező,ami miatt egyre több gyógyszer fogy. Persze, ez sem olyan állás, amit bárki végezhet. Tanulni viszont érdemes: a prognosztizált igény növekedés 32%!

Temetés szervező – No igen. Magyarázat sem kell hozzá. Nem éppen vonzó szakma, de a kezdő fizetés amerikában csaknem dupla annyi, mint az ápolóké, rendőröké  vagy a PR-osoké. És még ehhez jön a várható 12%-os növekedés!

Gyorséttermi dolgozó – A hamburger nem homár. Ezt válságban is megengedheti magának a többség. Képzettség nem kell, egy gyors betanulási időszak után bárki adagolhatja a sültkrumplit. Nem túl sok pénzért, de biztosan. 2016-ig várhatóan 16%-kal bővül a gyorséttermi álláshelyek száma Amerikában.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr154946686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása