Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Több százmilliós kárt okoznak a brit gazdaságnak a karácsonyi céges bulik

2012. december 11. - nagymenő

A karácsonyi buli jó alkalom arra, hogy az egész éves kemény munka után a dolgozók kicsit elengedjék magukat. A lazulásnak azonban komoly ára van. Egy friss kutatás szerint nagyjából 260 millió font!  Ennyi ugyanis azoknak az elvesztegetett munkaóráknak a száma, amit a bulit követő napon a macskajajjtól szenvedő kollégák munka helyett szunyókálással töltenek.  A tanulmány szerint ugyanis a dolgozók csaknem negyede annyit vedel, hogy másnap nem képes négy óránál többet dolgozni. Nagyjából ötödük annyira kiüti magát, hogy másnap beteget jelent, vagy nagyon elkésik.

hangover.jpg

Az 1 500 fő megkérdezésével készült kutatásból kiderült az is, hogy tíz bulizóból legalább egy az alkohol hatására csinál valami olyat, amit később megbán – mint például a kollégák kritizálása, pletykák terjesztése, vagy egy meggondolatlan csók.

A lastminute.com vizsgálata szerint a legkeményebben a glasgowi,  cardiffi és leedsi dolgozók buliznak (isznak). A “legcsókosabbak” pedig a liverpooli, newcastlei és belfasti munkavállalók.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr414960019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása