Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

7 teljesen őrült tanács, hogy többet keress

2013. január 22. - nagymenő

Keményen dolgozol, mégsem jutsz ötről a hatra? Nosza rajta, legyél szép, magas, bajszos és piálj! A karriered egyből beindul. Legalábbis a cbsnewson megjelent gyűjtés szerint. Lássuk, mitől lesz vastagabb a boríték.

piasbajszos.jpg

Légy szép! Ha a természet nem volt elég kegyes hozzád, irány a plasztikai sebész. Megéri. A London Guildhall University felmérése szerint a jóképű pasik 15%-kal keresnek többet, mint a kevésbé vonzó kollégáik. Érdekes, hogy a nőknél ez az arány csak 11%. A “szépség prémium” úgy tűnik, valóban létezik. A Newsweek felmérése szerint a nők 13, míg a férfiak 11%-a lenne hajlandó kés alá feküdni azért, hogy fellendítse a karrierjét. Ha műmellre éppen nem futja, egy jó fodrász és egy alapos gardróbfrissités is csodákra képes.

Légy magas! No, ezt már nehezebb megoldani, ha a genetika mást akart. Egy inch (2,5 cm) 789 dollár pluszt jelent! A magas emberekre ugyanis általában nem csak szó szerint nézünk fel!

Növessz bajuszt! (Persze, csak a pasik!) Ezt az Amerikai Bajusz Intézet javasolja. Ők matekozták ki, hogy a férfias arcszőrzet 4,3%-kal többet hoz a konyhára, mint a sima arc. A túlzásoktól azonban óvnak: ha a bajusz mellé bozontos szakáll is jár, a fizetés máris 8,2%-kal alacsonyabb, mint a bajuszosoké.

Bajusz a pasiknak, szőke hajfesték a nőknek. A szőke nős vicceket valószínűleg az irigyek terjesztik, hiszen a szőkék nem csak jobban szórakoznak, de többet is keresnek. Az ausztrál queensland-i egyetem felmérése szerint 7%-kal.

Járj egyházi rendezvényekre! A módszer állítólag nem azért kiváló, mert ha sokat fohászkodsz az Úrhoz magasabb fizetésért, megadja.  Ezek a rendezvények tökéletesen alkalmasak társadalmi kapcsolatok építésére, ráadásul oldják a stresszt. Az eredmény: 9,1%-kal magasabb fizetés.

Legyél balkezes! Régebben a kisdiákokat körmössel próbálták leszoktatni arról, hogy a “csúnya” kezüket használják, komoly károkat okozva ezzel. Valószínűleg a balkézre szokás sem túl jó ötlet. A született balkezeseket azonban ma már kreatívabbnak tartják, és ezért jobban meg is fizetik – nagyjából 5%-kal. Érdekes, hogy a nőknél nem díjazzák a kreativitás ilyen típusú manifesztációját: náluk a jobbkezesek kapnak vaskosabb borítékot – a felmérések szerint 4%-kal.

Piálj! Az alkohol közösségteremtő erő. A rendszeresen ivó férfiak 10%-kal keresnek többet, mint az absztinensek, azok a nők pedig, akik rendszeresen bedobnak valami konytyalávalót, 14%-kal többet kapnak, mint a tisztes családanyák. A kutatás persze rámutat, hogy az ivászatban is van határ. Aki rendszeresen pocsolya részeg, egy idő után egy vasat sem kap.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr765034113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása