Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Eladó álmok

2013. február 05. - nagymenő

Az állomállás megtalálása rémálommá vált a tizenévesek számára: ez derült ki egy 2012-es felmérésből, amely szerint a fiatalok 43%-a bízik abban, hogy egyszer megszerezheti  álmai állását. 2010-ben, vagyis mindössze két évvel korábban 65% hitt abban, hogy megvalósíthatja álmait. A friss kutatásból az is kiderül, hogy a gimnazista korúak 71%-a lemondana álmairól egy olyan állás kedvéért, ahol több pénzt kereshet. A Junior Achievement szóvivője szerint ez utóbbi adat a legnagyobb meglepetés. A tinik ugyanis soha nem voltak ennyire pragmatikusak, mint most. A kutatásból az is kiderül, hogy a fiatalok 35%-ának döntését jelentősen befolyásolta a gazdasági környezet, illetve a munkaerőpiaci lehetőségek.

teen-jobs.jpg

Az állomállások sorrendje is sokat változott az elmúlt években. A fiatalok 31%-a nem popsztár vagy színésznő akar lenni, hanem inkább  tudományos, a technológiai, a mérnöki  területen szeretne elhelyezkedni. További 30% orvosi vagy fogorvosi pályáról álmodik. 13% mondta, hogy saját vállalkozásba kezdene. A művészeteket 23% választaná, míg 18% a közszolgálatot. Az üzleti világ mindössze 14%-ot vonz. 11% a sportból szeretne megélni. A válaszadók 16%-a jelölt meg más területeket. (Egy válaszadó több területet is megjelölhetett.)

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr65063667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása