Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Influenza szezon! Nem csak a magyarok dolgoznak betegen

2013. február 11. - nagymenő

Az amerikai munkavállalók 80%-a akkor is bemegy a munkahelyére, ha beteg – derül ki a Staples tavaly novemberben készült felméréséből. Ez 20%-os növekedés az előző évhez képest. Bár mindenki tudja, hogy ennek milyen veszélyei vannak – a járványos betegségek például gyorsabban terjednek, ráadásul a gyógyulás is lassabb, illetve egy könnyen kezelhető betegség is súlyos szövődményekkel járhat – a válság, és a munkahely elvesztésétől való félelem felülírja azt, amit a józan ész diktál.

Sneaze.jpg

A megkérdezettek kétharmada bevallotta, hogy akkor sem marad otthon, ha tudja, hogy fertőz. A bloomberg adatai szerint a betegszabadság a recesszió áldozatává vált: 2006 óta ugyanis megfeleződött a betegség miatt kivett szabadnapok száma az Egyesült Államokban. A jelenség persze nem csak a tengeren túl létezik: egy svéd kutatás szerint a betegek azért mennek be a munkahelyükre, mert úgy érzik, ha otthon maradnának, munkaadóik szemében törékenynek, megbízhatatlannak tűnnének.

Azt gondolnánk, legalább az orvosok tudják, hogy influenzásan dolgozni mennyire veszélyes. Tévedés: 51%-uk vallotta be, hogy betegen is bejár a munkahelyére.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr185073787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása