Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Csak jókedvűen! Rajtad is múlik, milyen a munkahelyi légkör

2013. február 28. - nagymenő

Kellemes, világos az irodád? Jó a kávé? A munkád is elfogadható? Ez mind kevés ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben. A legfontosabb, hogy jól kijöjj a munkatársaiddal.

happy-employees.jpg

Sokan hisznek abban, hogy a munkát és a magánéletet szigorúan el kell választani egymástól, ezért aztán vigyáznak arra, hogy nehogy közelebbi kapcsolatba kerüljenek a kollégáikkal.  Pedig a szoros barátság szórakoztatóbbá teszi a munkát. A barátság elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy boldognak érezzük magunkat, és még az immunrendszert is erősíti, de…

Ha valaki párkapcsolatban él, csak óvatosan! Kerüljük, hogy a munkahelyi kapcsolatok kísértéssé váljanak.

Keresd a társaságot! Még ha egyedül is dolgozol, időnként szükséged van arra, hogy emberek között legyél. A happiness-project-en megjelent cikk szerzője, Gretchen Rubin, otthon dolgozik, és alapvetően élvezi a csendet, azt, hogy senki nem zavarja, és a munkájára koncentrálhat. Ezzel együtt hetente legalább egyszer találkozókat szervez a barátaival, ismerőseivel.

Szervezni sem kell, ha mindennap bejársz az irodába. Érdemes azonban az egy-két közeli munkatárs mellett másokra is figyelni. Legalább egyszer egy héten próbáljunk szóba elegyedni az ismeretlen munkatársakkal. Ha meg sem próbáljuk, soha nem derül ki, hogy valójában szimpatikus, kedves emberek.

Azonosítsd a problémát! Ha egy kolléga az idegeidre megy, gondolkodj el azon, mi a valódi oka.  Minden megbeszélésen felidegesít? Lehet, hogy a saját szempontjából nagyon is hatékony, hiszen el tudja érni, hogy mindig ő legyen a középpontban. Vagyis lehet, hogy nincs is baj vele, egyszerűen csak komoly rivális. Akkor viszont inkább tanulni kellene tőle.

Csak a szeretet számít! Nehéz erre gondolni, ha valakit ki nem állhatsz. Na jó, ne beszéld be magadnak, hogy szereted. De azon se rágd magad minden percben, hogy mennyire utálod. Ezzel csak a saját napjaidat teszed nehezebbé.

Ne ítélkezz! Soha nem tudhatod, milyen gondjai vannak annak, aki a szomszédos íróasztalnál dolgozik. Légy megbocsátó, és próbáld a dolgok szórakoztató oldalát nézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr145109471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása