Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Amit a főnök soha nem mond a szemedbe (de attól még gondolhatja!)

2013. április 16. - nagymenő

Bajban van a cég.

Pletykák keringenek a folyosón az elbocsátásokról és a várható költség csökkentésről. Már mindenki erről beszél, kivéve a főnököt. Ő csak akkor szólal meg, amikor már visszafordíthatatlanul eldőltek a dolgok.

hangszóró.jpg

Épp elég nekem a saját bajom, nincs energiám a tiédre.

Ez nem azt jelenti, hogy a főnökhöz nem is szólhatsz. Csak ne panaszkodj! Mondd meg neki, mire van szükséged, és hagyd békén.

Túl lelkes vagy!

Persze, jó dolog, ha egy kolléga aktív. No de minden nap az új ötleteket hallgatni, annak ellenére, hogy számtalanszor kiderült, nem válnak be. Fárasztó.

Nem érdekem, hogy előléptesselek!  

Jó ideje már, hogy fél lábbal már  a karriered következő lépcsőfokán állsz. De mégsem történik semmi. A főnök továbbra is biztat, hiszen ha kiderülne, hogy soha de soha nem akar előléptetni, már szednéd is a sátorfád.

Fizetésemelést érdemelsz!

Ha úgy érzed, eljött a fizetésemelés ideje, nyisd ki a szád. A főnök magától soha nem fogja felajánlani. Mit veszíthetsz? Legfeljebb nem kapod meg. De az is lehet, hogy igen.

Ideje lenne visszavonulnod!

A karriered zsákutcába jutott? Rendszeresen alul teljesítesz? A főnöknek is nehéz kimondania, hogy ki vagy rúgva. Ha úgy érzed, váltanod kell, ne várd meg, míg ajtót mutatnak neked.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr675228993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

01234567 2013.04.16. 21:19:48

Ezek a munkaügyi tanácsadó blogok maguk a zamatos igaz élet!

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2013.04.17. 07:52:05

Ez ugye vmi elvont humor? Mert tanácsnak gyengécske...

Pl. mit értünk előléptetés alatt? Más felirat kerül a névjegyedre? Az a főnöknek is olcsó megoldás, ha azzal boldog leszel, megkapod. Beosztottakat akarsz magad alá? Annak költség és jó esetben profit oldala van, ki kell számolni, megéri-e?

Fizetésemelést akarsz? Érvelni kell mellette. "Legfeljebb nem kapod meg" --- persze, cserébe elkönyvelnek elégedetlennek, akit a következő alkalommal érdemes meneszteni.
süti beállítások módosítása