Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Gyomorgörcs helyett, avagy hogyan tűnjünk magabiztosnak az állásinterjún?

2013. június 06. - nagymenő

Hosszasan keresgéltél, száz helyre küldted el az önéletrajzod, és végre, behívtak interjúra. Az öröm általában pár perc alatt elillan, és átveszi a helyét a szorongás, a gyomorgörcs. Az interjúztatók általában igazi cápák, és kiszagolják a félelmet. A thedailymuse.com tanácsadója szerint a legprofibb cápa szaglását is ki lehet játszani, öt lépésben.

Shark-Attack!.jpg

Lélegezz! – Igen, mint a kismamák a szülőszobán. A tudatos lélegzés segít elűzni a negatív érzéseket, mint a félelem, és könnyebbé teszi, hogy a pozitívumokra koncentráljunk. Például arra, hogy az álomállás előszobájába érkeztünk. Vegyél egy nagy levegőt az orrodon. Aztán fújd ki szép lassan a szádon. Ebben a technikában az a legjobb, hogy bárhol, észrevétlenül alkalmazhatod. Ha egy nagy levegővétel kevés, ismételd meg. Akár milyen egyszerűen is hangzik, tényleg megnyugtat.

Maradj nyugton! Ne izegj-mozogj. Ez ugyanis a legbeszédesebb jele annak, hogy ideges vagy. A legegyszerűbb trükk, hogy a kezedet összekulcsolva az asztalon tartod. Például az önéletrajzodon. Így biztosan nem kezdesz automatikusan dobolni az újjaiddal, vagy éppen a hajadat tekergetni. Ha a lábadat szoktad rázni idegességedben, a kezed ejtsd az öledbe, és kicsit nyomd meg a combod. Ezzel is emlékezteted magad – és a lábad – arra, hogy maradj – maradjanak – nyugton. Ha azt gondolod, téged nem fenyeget az a veszély, hogy akaratlanul mozgolódni kezdesz, gondold át újra. Ezek olyan automatikus szokások, amelyeket észre sem veszünk, hacsak nem figyelünk oda tudatosan. Megkérheted a barátaidat is, figyelmeztessenek, ha olyan mozdulatokat teszel, amelyek idegességre utalnak. Ha tudod, mi a rossz szokásod, gyakorolhatod azt is, hogyan kerüld el.

Teremts szemkontaktust! Jobbra nézel, balra nézel, lefelé vagy fölfelé nézel. Egy irányba soha, az interjúztató szemébe. Ez biztos jele a félelemnek, az önbizalom hiányának. Nézz a beszélgetőtársad szemébe! Segíthet, ha egy színes foltot képzelsz az interjúztató két szeme közé. Arra azért ügyelj, hogy ne bámulj folyamatosan, mereven a veled szemben ülőre, mintha békává akarnád változtatni. Időnként nézz le az előtted lévő papírra.

Ne fecsegj! Sokan hajlamosak arra – különösen, ha idegesek – hogy egy kérdésre reagálva végtelennek tűnő beszédbe kezdjenek. Időnként többet mondanak a szükségesnél, vagy akár olyat, amit egyáltalán nem szerettek volna elmondani. Legyél tárgyilagos! A kérdésekre általában fel lehet készülni. Gondold végig előre, és tervezd meg a válaszokat. Egy kérdés, egy fő üzenet. Ha az interjúztatót nem elégíti ki a válasz, úgyis tovább kérdez.

Gondolkodj pozitívan! A leginkább az nyugtathat meg, ha tudatosítod magadban: megérdemled, hogy itt legyél. Nem véletlenül hívtak be interjúra. 100-ból 99-en idáig sem jutottak el. Vagyis a korábbi információk alapján alkalmasnak, rokonszenvesnek tartanak. Nincs mitől félned, hiszen az akadályokat eddig is jól vetted. Miért is lenne most másképp?

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr575346626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vladimir964 2013.06.06. 19:14:51

A legfontosabb: szívj el egy spangli füvet, attól tuti nyugodt leszel.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.06.06. 19:41:53

mindent meg kell tenni, hogy ki ne derüljön, hogy semmihez se értesz

ezt elég nehéz, mert a felvételiztető se ért semmihez, felismeri a magához hasonlókat

afazekas 2013.06.06. 19:56:52

Hálistennek csak az első pár évben kell HR-es HP-kkal foglalkozni!

bbwd 2013.06.06. 20:17:48

én még nem voltam ilyen beszélgetésen, és elég sokra vittem:)

hot-spot (törölt) 2013.06.06. 20:20:52

Életemben egyszer volt szerencsém HR-hez.

szbszig 2013.06.06. 20:58:59

Ha pedig azt látják, hogy túlságosan nyugodt vagy, akkor meg azt hiszik, hogy nem is érdekel az állás annyira. Hagyjuk már...

vladimir964 2013.06.06. 21:25:25

@doggfather: Vagy a HR-essel egymásnak adogatják a dzsointot...

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2013.06.06. 21:41:49

Már csak arról kéne írni nagyokosan, miért is lenne baj, ha valaki ideges egy állásinterjún (nem baj). Mert normális HR-esnél ez teljesen elfogadható, hiszen emberek jövőjéről, életéről, egzisztenciájáról van szó. Cápa, meg kiszagolás, meg kismamák légzése, békává változtatás... jajistenem, ki ennek a cikknek a célcsoportja?

multi84 2013.06.06. 23:44:31

hát szerintem meg a felkészülés a legjobb, el kell gondolkodni milyen kérdések lehetnek mire milyen választ fogsz adni, ne ott kelljen kitalálni mit akarsz mondani, már legyen meg a fejedben.
Tuti felteszik a kérdést miért hagytad ott az előzőt, miért akarod ezt a munkát, mondd el miben vagy a legerősebb és miben gyenge. Ez egy rohad szemét kérdés de úgy kell válaszolni rá hogy pl. mondasz egy pozitív jelzőt magadra ami önmagában gyengeség pl. túl együttműködő vagy valami hasonló szarság, amit gyakran kihasználtak régebben de ez folyamatosan változtattam és már megtanultam hogy kiálljak az igazamért vagy valami ilyen hasonló hülyeséget kell rá mondani amivel végül is nem a gyengeségedet írtad le hanem hogy már nincs is ilyen...
Minden kérdésre fel kell készülni és legyen rá egy válasz egyből és még így is becsúszhatnak idióta kérdések....

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.06. 23:48:29

1. gondolj arra, hogy ők is szeretnék megtalálni az ideális pályázót, sőt, szeretnének túl lenni a kiválasztás nehézségein, számukra is van tétje az interjúdnak

2. örülnek, ha találnak végre egy jó jelöltet és nem fognak kicsinálni, ha te vagy az ideális a feladatra

3. interjú, sőt, még jelentkezés előtt tisztázd magadban, akarod-e az állást: az nem ér, hogy kell, mert nincs lóvéd, ennél valami jobbat muszáj mondani nekik (és önmagadnak is)

4. azért a biztonság kedvéért lottózz minden héten

Akvyr 2013.06.06. 23:54:16

Fú, te jó ég. Ha én HR-es lennék, azonnal vágnám is ki a műanyagszagú hülyéket akik egy tájékoztató alapján viselkednek, parancsszóra teremtenek szemkontaktust és előre betanult baromságokkal bombáznak, mint hogy "az a legnagyobb gyengeségem, hogy túlságosan ügyelek a részletekre" vagy "túl nyitott és segítőkész vagyok". Frászt. Hazug és fantázia nélküli idióta vagy, aki közhelyeket mormol.

Akvyr 2013.06.06. 23:54:16

Fú, te jó ég. Ha én HR-es lennék, azonnal vágnám is ki a műanyagszagú hülyéket akik egy tájékoztató alapján viselkednek, parancsszóra teremtenek szemkontaktust és előre betanult baromságokkal bombáznak, mint hogy "az a legnagyobb gyengeségem, hogy túlságosan ügyelek a részletekre" vagy "túl nyitott és segítőkész vagyok". Frászt. Hazug és fantázia nélküli idióta vagy, aki közhelyeket mormol.

2013.06.07. 00:28:41

Nem kellemes ha az ember ideges de miért számít? Kivéve orvlövész vagy politikusi munkára persze....

tundrazuzmo (törölt) 2013.06.07. 00:55:35

Nem járok állásinterjúra. Felesleges. Az új alkalmazottaimat a régiek ajánlására veszem fel, a HR-esek többsége naplopó, minek fizessem?

A "mindenmindegy" állásoknál, ahol tökmindegy, hogy ki ül a pozícióban (államgazgatás, multik), mert úgyis naplopás megy, ott lehet, hogy a HR-es ki tud találni valami kamu-feltételt, ami alapján szűri a végtelen számú tehetségtelen jelentkezőt.

Úgyhogy miattam senki nem stresszelt még állásinterjún.

multi84 2013.06.07. 05:07:55

@Monsanto: nem az a lényeg hogy előre betanult csak fel kell készülni, válaszolni. Mert aki ott helyben próbálja kitalálni és rendes körmondatban eladni magát, nah az egyenlő azzal hogy rossz benyomást keltesz.. Nem kell kész szövegednek lennie de kell legyen egy alap elgondolásnak a feltett kérdésekre adott válaszokra.
Az hogy milyen közhelyet mond az ember az meg nem az én dolgom ki kell találni jobbat ha tud. Hülye kérdésekre nem is tudom milyen választ akarnak kapni. Pl. Milyen állat lennél ha választhatnál meg társaik.
Miben vagy szerinted gyenge, ezt már én is megkaptam állásinterjún. Erre most őszintén mit válaszoljon az ember egy versenyhelyzetben ahol lehet vannak még 20-30-an rajtad kívül. Ha erre ténylegesen igazat válaszolna mindenki akkor nem vennének fel soha senkit mert.

De nyugodtan te is leírhatod hogy szerinted hogyan kell jól csinálni az állásinterjút, mert az kiderült hogy hülyeség szerinted a cikk és felesleges felkészülni a leendő kérdésekre is...

maskep 2013.06.07. 05:12:00

Jó tanácsok vannak a posztban! Csak kettővelegészítem ki.

Ha bemész egy céghez interjúra, (munkáltatóhoz, nem a fejvadászhoz,) általában legalább 5-10 percet várni kell, ha nem többet. Ülj le, nyugodj meg, és figyeld az érzéseidet. Ne azt, hogy milyen kafa a bútor, meg mennyire menő az imidzs, hanem azt, hogy milyen hangulatot vált ki belőled az ottlét.

Az interjú során általában az első 3 percben 90%-og eldől, hogy továbbjutsz-e. Ha neked nem volt szimpatikus a kérdező, te se neki. Ezért nehéz a többszörös szűrőn átjutni: sokszor már a fejvadász vagy a HR-es kiszűr, pedig lehet, hogy a főnöknek pont te kellenél, és fordítva: Lehet, hogy minden körben mindenki bíztat, beleéled magad, majd a legvégén koppansz, mikor találkozol az igazi kiválasztóval...

A sokkörös kiválasztás arra jó, hogy olyat találjanak, aki a legkevesebb embernek ellenszenves, vagyis semmilyen, mint a kereskedelmi rádiók autóba szánt háttérzenéje. Ha inkább "valamilyen" vagy, a legjobb, rögtön a jövőbeli főnököddel tudsz találkozni. Ezután ugyanis, ha nem csapod be magad, tudhatod, érezheted, hogy nem csak az interjú sikerült jól vagy rosszul, hanem az állás megszerzése is...

maskep 2013.06.07. 05:21:54

@multi84: "Hülye kérdésekre nem is tudom milyen választ akarnak kapni. Pl. Milyen állat lennél ha választhatnál meg társaik."

A "hülye kérdéseknek" általában az a funkciója, hogy kiderüljön, hogyan reagálsz olyan kérdésre, amire nem számították. Már persze a jó interjúztatónál.

Az igazi profinál pedig még valódi tartalmú is lehet az ilyen ökörségnek tűnő, valójában indirekt kérdés. A "mi a kedvenc állatod (nem kutya)" kérdésre adott válaszból állítólag az derül ki, hogy szerinted mások milyennek látnak téged...

[megmondoember] 2013.06.07. 05:25:57

Komolyan mondom ekkora hülyeséget ritkán olvas az ember.

Egyrészt, mert az interjúztató le se szarja, hogy a jelentkező izgul -e vagy sem. Nincs az izgulásban semmi, ill. teljesen érthető az adott helyzetben. Amíg pedig az izgalom nem okoz szájzárat és ájulást a jelentkezőnél, addig nem akadályozza meg az interjúztatót sem abban, hogy felmérje a jelentkező tudását, megfelelőségét az állásra.

A másik oldalon az ember maximum az első vagy második interjúján izgul. Amíg nem tudja, hogy mi vár rá. Az n+1. interjún már nem izgul. Akkor pláne nem ha nem átverni akarja a céget egy hamis életrajzzal, mert akkor van persze oka izgulni, hogy mikor derül ki a turpisság. De amúgy nincs.Ha megfelel, megfelel, ha nem, akkor megy tovább a következő helyre.

Nincs olyan állás ami mindent ver és ami mindent megér. És előbb-utóbb talál olyan helyet ahol ő is megfelel és ami neki is megfelelő lesz. Ez csak kitartás kérdése. Ha meg nem azé - hanem mondjuk, hogy az adott környéken abszolút nem lehet találni munkát, a gazdaság helyzet olyan, hogy senki nem vesz fel új munkaerőt, stb -, akkor meg úgysem amiatt nem fogják felvenni, hogy izgul -e az illető vagy sem.

Szóval az izgulás legyűrésére vonatkozó mihaszna tippek helyett az értelmes tanács inkább az, hogy az ember reálisan keressen munkát (olyant, ahova ő a képességeivel megfelel, és ami az ő elvárásainak is megfelel), és hogy ha valahol visszautasítják, akkor ne adja fel és legyen kitartó. Minden más adódik magától - ha pedig nem, akkor attól sem fog, hogy halálnyugodt a jelentkező és piszkosul a szemébe néz az interjúztatónak.

kpityu2 2013.06.07. 06:14:25

Mi a kedvenc állatom? Anyád muffja, az olyan kis aranyos, szőrös...

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2013.06.07. 07:04:38

@maskep: Még hozzátenném, hogy a "milyen állat, milyen bútor" kérdésnél nem az a lényeg, hogy azt válaszolod, kutya, macska, komód, hanem, hogy miért is az akarsz lenni. Mert elvileg olyan vagy, ahogy az adott állatot, bútort jellemzed. Gyakorlatilag már rég nem használják, mert kicsit túlhaladt ezeken az idő, és a hatékonysága nem volt bizonyítható.

maskep 2013.06.07. 07:59:02

@[megmondoember]: Az interjú-asztal mindkét oldalán (sajnos) gyakorlatot szerzettként mondom, szerintem nincs igazad, bár lehet, hogy csak a kifejezés megtévesztő. Nem az izgulás a baj, hanem a kontroll elvesztése. És ha valaki sokadik interjújára megy, az izgalom és a nyugodtság attól függ, mennyi ideje, milyen háttérrel, kényszerrel keres valaki munkát...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.07. 09:25:19

@jobangel: A pályakezdők, akik életükben először mennek interjúra...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.07. 09:56:52

@tundrazuzmo: A Magyarországon jelen levő multiknál egy alkalmazott nagyjából 80%-kal több GDP-t termel, mint egy magyar KKV-nál. Akkor melyiknél vannak naplopók?

Ha nem kell HR-es, akkor ki intézi például a munkaszerződéseket, a munkaügyi nyilvántartások vezetését, a béren kívüli juttatásokat, a GYES-re menő és onnan visszatérő munkavállalók ügyeit? 10 fős cégnél ez nem tétel, de 100 főnél már kell erre egy ember.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.07. 10:00:56

@[megmondoember]: Nézz szét a Munkahelyi Terror blogon, ott elég sok poszt alapján úgy tűnik, hogy van egy jelentős réteg az országban, akik bármilyen állást azonnal elvállalnának. Például a manapság idősnek bélyegzett 55 év felettiek, a 30%-os munkanélküliség sújtotta pályakezdők és a kisgyermekes anyák, akiket GYES-ről visszatérve azonnal kirúgtak.

vackorazelsőbében 2013.06.07. 10:58:08

@bbwd: én voltam néhányon, de nem ezeken keresztül jutottam oda, ahol vagyok, és én sem panaszkodhatok ...

vackorazelsőbében 2013.06.07. 11:07:16

mondjuk én leginkább az interjún feltett idióta, tipikus multis kérdésektől leszek kvára ideges, és ha sokáig feszítik a húrt, általában nem tudom megállni, hogy be ne szóljak valami odaillőt ... na, egy multihoz se vettek fel :D, nem nagy kár érte, kényszerlépés lett volna, köze nem volt a szakmámhoz, amiben végre dolgozhatok, és amit szeretek. Ehhez persze az is kellett, hogy ne legyek rákényszerítve arra, hogy bármelyik igénytelen hely igénytelen ajánlatát elfogadjam. Az meg eleve szánalmas, amikor a magukat pszichológusnak képzelő HR-esek mindenhol ugyanazokat a béna tucatteszteket töltetik ki, amiknek a kérdései már elsőre is baromi átlátszóak, és bár szerencsére nem sok ilyen helyen jártam interjún, valahogy mindig ugyanazokkal az idióta kérdésekkel találkoztam ...

vackorazelsőbében 2013.06.07. 11:09:58

a kedvencem: hogyan képzeli el a szakmai jövőjét 10 év múlva? Naná, hogy itt akarok nálatok gályázni életem végéig ...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.07. 11:50:10

Miert van az, hogy amikor multihoz jelentkeztem, csak a leendo fonokom volt ott az interjun es szinte csak a szakmarol beszelgettunk. Nem kerdezte mit akarok 10 ev mulva, csak a csaladi allapotomra volt kivancsi, meg arra vannak-e barataim az orszagban, mert 2000 km-t koltoztem a munkaert es gondolom nem mindegy nekik mennyire egyszeru a beilleszkedes az uj orszagba. A HR-nek annyi volt a feladata, hogy elkuldje a szerzodesem, iktassa, amikor visszakuldtem, meg intezze a leadott relokacios szamlaim kifizeteset.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.07. 12:06:11

@vackorazelsőbében: Mi a baj azzal, ha valaki 10-20-30 evet egy cegnel akar ledolgozni? Ha valtozatos a munkakor siman lehetseges, nem unalmas.

guy2 2013.06.07. 12:40:06

+1 tipp:

- ha Magyarországon akarsz elhelyezkedni, kerülj rokoni kapcsolatba a vezérigazgatóval, és tutira nem kell majd izgulnod az állásinterjún (lehet, hogy anélkül is felvesznek)

vackorazelsőbében 2013.06.07. 13:18:56

@Mr. Long:
"Mi a baj azzal, ha valaki 10-20-30 evet egy cegnel akar ledolgozni? Ha valtozatos a munkakor siman lehetseges, nem unalmas."

hát ezekben az esetekben szó sem volt erről, és ezt mindkét fél nagyon jó tudta ...

vackorazelsőbében 2013.06.07. 13:30:42

@jobangel: na ja, hát nekem sajnos még egyetlen olyan állásajánlatot se sikerült találnom közel s távol a végzettségemhez passzolóan (pedig nem űrkutató vagyok), hogy annyira "beizgultam" volna rá, hogy kismamalégzés, esőtánc meg a társaik :)

vackorazelsőbében 2013.06.07. 13:33:03

@A csótány is ember: "Nem kellemes ha az ember ideges de miért számít? Kivéve orvlövész vagy politikusi munkára persze...."

na meg agysebésznek, vagy legalább ne remegjen a kezed :)

Mindfield 2013.06.07. 14:09:56

Nem az állásinterjún múlik a dolog, ha az ember igazán kell a cégnek, akkor az csak formaság. Azért elég nagy barom az a cég, amelyik azért hajt(ana) el embereket mert teszemazt nem megfelelő színű a nyakkendője vagy az ilyen-olyan elvont kérdésre nem azt válaszolta, amit az okosok leírtak. Persze sajnos hallottam már olyat, hogy a HR-es kispicsa hajtotta el a kitűnő szakembert, mert valami nem tetszett neki.

Elijah_Baley 2013.06.07. 15:45:31

az gyanús, aki nem ideges :)
süti beállítások módosítása