Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

A magyar munkaadók a legbizonytalanabbak - adatok

2013. szeptember 11. - nagymenő

A Manpower Munkaerő-piaci Felmérése szerint a munkakeresők lehetőségei 2013 negyedik negyedévében tovább romlanak. A megkérdezett munkaadók 8 %-a növekedésére számít, 11%-uk pedig elbocsátást tervez. 69% semmiféle változtatásra nem készül.

A szezonálisan kiigazított adatok alapján a mutató -4%-on áll, ami 3% pontos gyengülést jelent mind a negyedévvel, mind pedig az egy évvel korábban mérthez képest. A továbbiakban a közleményben a szezonálisan kiigazított adatok szerepelnek.

„Figyelemre méltó, hogy egyre nő azoknak a száma, akik nem tudják megmondani, mire számítanak a következő negyedévben (12%), vagyis nő a bizonytalanok aránya. Ennek oka, hogy nagyon kevés olyan iparág van, amelyben hosszú távú üzleti tervet lehet készíteni, másrészt pedig az, hogy számos területen a cégek megkezdték a szervezetük, működésük, sok esetben pedig a teljes üzleti modelljük átalakítását. Amíg az új rendszerek nem állnak fel, a tervezés is nehezebb, különösen a humán erőforrás területén. Azoknak a cégeknek, amelyek sikeresen akarnak működni, új munkaerő-piaci modelleket kell alkalmazniuk, foglalkozniuk kell a munkatársak képzésével, és új szakemberforrások után kell nézniük.” – mondta Kiss Judit a Manpower Kft. ügyvezetője.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr535507185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása