Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Porold le az önéletrajzodat!

2014. január 06. - nagymenő

Az új év eleje sokak számára az új munkahely – vagy egyáltalán, a munkahely – keresésének időszaka. A karácsonyi pihenés, szilveszteri bulizás után újult erővel indulhatunk munkahelyet vadászni, de mielőtt lendületet vennénk, nem árt, ha felfrissítjük kicsit az önéletrajzunkat – mondja Jill Kempka, a Manpower karrier tanácsadója.

jill.jpgÍme, a check-list, felszállás előtt:
Ellenőrizd a kontakt infókat! A telefonszám, cím, e-mail cím rendben van?
Szerepelnek a fontos linkek? Például a LinkedIn  profilod, vagy ha van, a saját websiteod címe?
A legutóbbi munkahelyedet beírtad már? És a legutóbbi sikereidet?
Minden egykori munkahelyed mellett feltüntetted az ott elért eredményeidet?
Az eredményeket alá tudod támasztani konkrétumokkal? Leírtad például, hogy a munkádnak köszönhetően milyen megtakarítást ért el a cég, vagy hogy hány embert tanítottál be, tréningeztél?
Használod a megfelelő kulcsszavakat, vagyis azokat a kifejezéseket, amelyekre a munkaadók „harapnak”? Ezeket legkönnyebben az álláshirdetés alapján találhatod meg.
Könnyen olvasható az önéletrajzod? Használj felsorolás jeleket a hosszas körmondatok helyett!
Vannak komolyabb lyukak az önéletrajzodon? Próbáld kitölteni ezeket. Ilyenkor jól jöhet az önkéntes munka, vagy a különböző tanfolyamokon való részvétel.
Valamennyi elvárt rész – kontakt infó, összefoglaló, munkahelyi tapasztalat, oktatás, képzés – szerepel az önéletrajzodban?
Az önéletrajzokat nem árt karbantartani, és rendszeresen, legalább negyedévente frissíteni. A legjobb, ha egy-egy projekt végeztével az elért eredményeket, sikereket azonnal feljegyezzük, nehogy később kimaradjanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr305738907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása