Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Így készülj a felmondásra

2014. január 11. - nagymenő

Ahhoz, hogy az ember felmondjon a munkahelyén – különösen a mai világban – kell a kurázsi. És nem csupán azért, mert a felmondás után egy ismeretlen, bizonytalan területre lépünk, hanem azért is, mert a hírt közölni kell a főnökkel.

images_4.jpeg

A hagyományos mód az, hogy csendben, tisztelettel átnyújtjuk a felmondásunkat. Aztán lehet hisztisen is, hangosan, hogy az egész iroda hallja, az összes sérelmünket a főnök nyakába zúdítva. Vagy angolosan. Ma még bementünk, holnap már nem.(Utóbbi egyetlen előnye, hogy a maradó kollégáknak hetekre elegendő beszédtémát biztosítunk. Hová tűnt? És miért?)

Akármelyik módszert is választjuk – a legjobb persze az első – fontos, hogy előre készüljünk rá. A Mashable.com szerint az alábbi lépéseket mindenképpen meg kell tennünk, mielőtt becsapjuk magunk mögött az ajtót.

Készíts pénzügyi tervet!

Aki a karrierje elején jár, aligha rendelkezik olyan megtakarításokkal, amelyekből huzamosabb ideig eltarthatná magát. Nem árt kiszámolni, körülbelül hány hónapig fedezhető a félretett pénzből a lakásbérlet, a rezsi, az alapvető szükségletek. A nagyobb beruházásokat ilyenkor el kell halasztani, mert ki tudja… Lehet, hogy nem mennek olyan gyorsan a dolgok, mint terveztük.

Időben nézz új munkahely után!

Új munkahelyet találni hónapokba is telhet. Emlékezz, mennyit keresgéltél, próbálkoztál, míg megkaptad azt az állást, amit most otthagysz. Türelem! Lehet, hogy a gazdasági helyzet nem neked kedvez, de olyan eszközök vannak a kezedben, amelyekről pár évtizede még nem is álmodhattak az álláskeresők. Közösségi média, álláskereső portálok. Használj ki minden lehetőséget!

Mentsd el az adataidat!

Mi megyünk, a számítógép marad. Ne hagyjuk veszni a fontos adatokat! Fogj egy pendriveot, és ments el mindent, amire szükséged lehet. Vigyázat! Ez nem azt jelenti, hogy a bizalmas, céges adatokat másold le. Az lopás!

Köszönd meg!

Akármit is gondolsz a munkahelyedről, a főnökről, a kollégákról, köszönd meg, hogy velük dolgozhattál. Ne hagyj magad után rossz érzéseket. A volt főnőkeid, kollégáid fontos referenciák lehetnek egy új állás megpályázásakor.

Bízz az ötleteidben!

Nézd át a FORBES „30 leggazdagabb 30 alatti” listáját. Miután kisírtad magad, mert nem vagy közöttük, gondolkodj! Lehet, hogy neked is van egy zseniális ötleted, csak magad sem hiszel benne igazán. Dobd el a zsebkendőt, és meríts egy kis bátorságot! A 21. század állítólag a rendhagyó karriereké.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr955752788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása