Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Legyél Te is kígyóbűvölő!

2014. január 20. - nagymenő

Jó a kézügyességed? Ritkán végzel hirtelen mozdulatokat? Nem félsz a saját véred látványától? Akkor számodra jó karrierlehetőség a kígyóbűvölés – állítják külföldi szakemberek.


Szakemberek szerint a kígyók bűvölése tulajdonképpen nem más, mint szimpla hipnotizálása a hüllőnek egy speciális tökhéjsípnak nevezett nádfúvós hangszerrel (pungival) történik. Ezt kétségtelen be kell szerezni, ami nálunk kicsit nehéz, hiszen csak Indiában gyártják. Nálunk igen borsos ára van, 12-15 ezer forintba kerül.

Bár a felelősség és a veszély igen erősen függ a kígyótól, nézzük meg milyen feladatokkal kell számolnia annak, aki kígyóbűvölőnek áll.
kiválasztani a tökéletes kígyót és elnyerni a bizalmát
vásárolni kell egy jól szellőző fonott kosarat
hűvösben tartani a kígyót, hogy nyugodt legyen
boldoggá tenni és jól etetni – ezzel jelentősen csökkenti annak esélyét, hogy megmarjon
megtanulni játszani a tökhéjsípon és megtanulni hajladozni – ezzel fogod rávenni a kígyót, hogy utánozzon

Megfelelő munka ez számodra?
Ahhoz, hogy sikeres légy benne először is szükséged lesz egy kígyóra. Nem alapfeltétel az okosság. A tökhéjsípon zenélés előnyt jelent, de nem feltétel. Némi színészi képességre azonban szükség van: színlelni kell a nyugalmat és a boldogságot. És az sem baj, ha a lábfejdet úgy tudod zenére mozgatni, hogy attól ne érezzen késztetést a kígyó arra, hogy ráugorjon.

A gyakorlat fontos, különösen a kezdőknél. A tapasztalatot könnyű megszerezni, kezdheted egy teknősbékával vagy akár egy macskával.

Egyéb alapvető készségek:

  • türelem
  • lelkesedés, bizalom, önállóság
  • kitűnő motiválóképesség (különösen, ha a kígyód depressziós hangulatban van)
  • bár nem kell a kígyókhoz beszélni, azért nem baj, ha legalább értesz a nyelvükön


Milyen érzés kígyóbűvölőnek lenni?

Csodálatos! A munka legjobb része az, hogy korán kell kelni, és ki kell vinni a kígyót egy forgalmas térre.
A szakember szerint az ötlet nem vicc. Nagyjából így néz ki most a világ munkaerő-piaca: semmi sem biztos, és elég nehéz megsaccolni, hol, milyen szakemberekre van szükség.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr75771935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása