Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Tizenéves vállalkozók

2014. március 13. - nagymenő

Nem lehet elég korán kezdeni. Ahhoz lassan kezdünk hozzászokni, hogy a sikeres vállalkozók között egyre több a fiatal. Olyan huszonévesek, akik még egyetemistaként találtak ki valami szenzációsat, végzősként pedig már akkora vagyonra tettek szert, hogy biztosak lehettek benne: nem kell majd aggódniuk a nyugdíj miatt. Nos, máris itt a következő generáció. A tizenéveseké. Még az egyetem kapuját sem érték el, máris saját vállalkozásuk vezérigazgatói. Jogsijuk még nincs, a nevüket azonban már jegyzik. Alsó korhatár pedig nincs!

biz.jpg

Leanna Archer mindössze kilenc esztendősen alapította vállalkozását. Először csak ismerősei körében terjesztette dédmamája titkos receptjei alapján készített, természetes alapanyagú hajápoló szereit. Most 17, és saját cégének vezérigazgatója. Szerepelt a Forbes-ban és a Success Magazine-ban. A cég sikerét bizonyítja, hogy jótékonykodásra is futja a haszonból. Alapítványa Haitin épít iskolákat nehéz sorsú gyerekeknek.

A Nay Games az alapítóról, Robert Nay-ról kapta a nevét. Az akkor 14 éves srác, akinek programozói tapasztalata nem volt, viszont a városi könyvtárban mindent elolvasott a témáról, amit csak talált, 2010-ben dobta piacra a Bubble Ball nevű mobil applikációt, amelyet egy hét alatt egymillióan töltöttek le. Erre a sikerre alapozva érdemes volt céget építeni. A Nay Games tavaly nyárig 24 új szintet fejlesztett az azóta is töretlen sikerű Bubble Balls-hoz.

Lizzie Marie Likness 6 évesen még azt gondolta, a lovak a legfontosabbak az életében. A lovagló órákra azonban nem volt pénze a családnak, így Lizzie sütiket sütött, és a helyi termelői piacon kezdte árulni portékáját. A konyhában aztán rájött: már nem a lovaglásért süt, hanem a sütésért magáért. Szülei segítségével kezdett blogot írni egészséges finomságokról, és oktató videókat készített saját kortársainak, arról, hogyan tudnak ők maguk is hasonlóakat készíteni. Most, 13 évesen főzőiskolát vezet, több TV showban is feltűnt, és saját video sorozata is van.

Farmer, póló. A legtöbb kiskamasz fiú megelégszik ennyivel, ha öltözködésről van szó. Nem így Moziah Bridges. Az öntudatos és igényes 11 éves srác nem talált magának megfelelő csokornyakkendőt az üzletek polcain. Tervezett hát magának egyet, és nagymamája segítségével meg is varrta. A környezetében élőknek tetszett. Próbálkozott hát az interneten, és láss csodát, ott is sikerrel értékesítette a csokornyakkendőket. Mostanra számtalan butiknak szállít, és a Forbes-nak azt nyilatkozta, hogy rövidesen piacra dobja saját gyerekruha kollekcióját.

Egy turmixgép és egy hosszabbító. Ez kellett ahhoz, hogy Jaden Wheeler és Amaya Selmon beindítsa saját vállalkozását. Az akkor 11 és 12 éves tetvérek jégkását készítettek saját házuk előtt. A tetvérpár finomságainak hamar híre ment a környéken. Egy ponton édesanyjuk úgy érezte, érdemes beruházni egy fagyis autóba. Ma több mint 20 ízben kínálják terméküket, kocsijuk többnyire a városi parknál áll, de hívják őket partykra is. A tesók persze nem elégednek meg azzal, hogy Memphis legfiatalabb büfékocsijának tulajdonosai. A jégkása mellett már franchise jogokat is árulnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr165858467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása